Image Alt

My Pet

Χρυσόψαρα: Χρησιμοποιούμε αποσταγμένο νερό στο ενυδρείο;

Χρυσόψαρα: Χρησιμοποιούμε αποσταγμένο νερό στο ενυδρείο;

Μια απορία που συνήθως έχουν όσοι αγοράζουν χρυσόψαρο είναι αν βοηθάει ή όχι το να χρησιμοποιούμε αποσταγμένο νερό στην γυάλα μας ή στο ενυδρείο σας.

Ναι ή όχι στο αποσταγμένο νερό;

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αποσταγμένο νερό έχει δεχτεί επεξεργασία προκειμένου να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες από το νερό. Αυτό είναι το καλό κομμάτι! Το κακό είναι ότι κατά την διαδικασία αυτή όμως αφαιρούνται και χρήσιμα μέταλλα. Αυτό δίνει και την απάντηση στην ερώτηση αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αποσταγμένο νερό. Η απάντηση είναι όχι. Η μόνη χρήση που μπορεί να γίνει αφορά μια μικρή ποσότητα που μπορείτε να προσθέσετε στο ενυδρείο σας.

Με την απόσταξη αφαιρούνται πολύτιμα μέταλλα

Το αποσταγμένο νερό παράγεται με το βράσιμο του νερού και τη δέσμευση του ατμού που ανεβαίνει. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ αποτελεσματική στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών. Δυστυχώς, αυτό περιλαμβάνει, εκτός από την αφαίρεση των μετάλλων από το νερό, την αφαίρεση του ασβεστίου, του νατρίου και του μαγνησίου. Τόσο τα ψάρια όσο και τα φυτά του ενυδρείου χρειάζονται αυτά τα μέταλλα για να ζήσουν με υγεία.

Χρυσόψαρα: Χρησιμοποιούμε αποσταγμένο νερό στο ενυδρείο;

Αλλάξτε έως και 30% του όγκου του νερού

Το αποσταγμένο νερό δεν είναι απαραίτητο για ένα νέο ενυδρείου, αλλά είναι χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό για αλλαγές νερού. Ο τακτικός καθαρισμός τους είναι σημαντικός για να το διατηρείται καθαρό και να μην φθάνουν τα επίπεδα νιτρικών αλάτων σε τοξικά επίπεδα.

Η συχνότητα των αλλαγών του νερού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η αντοχή και η ποιότητα των φίλτρων σας και ο αριθμός των ψαριών στο ενυδρείο. Τα μεγαλύτερα φίλτρα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το νερό καθαρότερο. Τα απόβλητα ψαριών και η υπερβολική τροφή μπορούν να λερώσουν το νερό, γι’ αυτό φροντίστε να μην ταΐζετε υπερβολικά τα ψάρια σας.

Αλλάξτε έως και 30% του όγκου του νερού όταν καθαρίζετε τη δεξαμενή. Αποφύγετε να αλλάξετε πολύ νερό, καθώς αυτό μπορεί να στρεσάρει τα ψάρια σας.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed