Image Alt

My Pet

Άτομα με αλλεργίες και γάτες

Άτομα με αλλεργίες και γάτες

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν πάρα πολύ να υιοθετήσουν ένα γατάκι, αλλά η αλλεργία που έχουν στα ζώα, τους εμποδίζει να πραγματοποιήσουν αυτή την επιθυμία τους. Εάν τα συμπτώματα είναι ήπια, υπάρχουν καλά νέα, καθώς υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η ανοχή τους στις αλλεργίες από τη γάτα.

Καλό είναι πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε υιοθεσία, να υποβληθείτε πρώτα σε ένα τεστ αλλεργίας, πολύ περισσότερο εάν υπάρχει ιστορικό άσθματος.

Εκτιμάται πως το 30% των αλλεργικών ατόμων, παρουσιάζουν αλλεργία τόσο στις γάτες όσο και στους σκύλους. Οι μελέτες όμως δείχνουν ότι το ποσοστό των αλλεργιών στις γάτες, στην πραγματικότητα ότι είναι πολύ πιο υψηλό.

Πως να προετοιμαστείτε για τον ερχομό μιας γάτας

Αντιμετώπιση ακάρεων

Έαν θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία σε μια γάτα και να προχωρήσετε στην υιοθεσία, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να απαλλάξετε το σπίτι από όσο το δυνατόν περισσότερα αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένων των ακάρεων της σκόνης και της μούχλας. Τα περισσότερα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα (συμπεριλαμβανομένου του τριχώματος της γάτας) προσκολλώνται σε μαλακό υλικό όπως κουρτίνες, μοκέτες και χαλιά.

Η αντιμετώπιση είναι συχνό καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα, ακόμα και των κουρτινών. Όπου μπορείτε επιλέξτε υλικό δέρμα αντί υφάσματος και αποφύγετε διακοσμητικά αρωματικά κεριά, ποτ πουρί τα οποία επιδεινώνουν τα συμπτώματα αλλεργίας.

Φάρμακα για την αλλεργία

Η φαρμακευτική αγωγή είναι συχνά το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι άνθρωποι με αλλεργία στις γάτες, κάποια φάρμακα μάλιστα μπορούν να δοθούν και χωρίς συνταγή.

Επισκεφτείτε φίλο με γάτα

Επισκεφτείτε έναν φίλο που φιλοξενεί γάτα. Μισή ώρα πριν πάτε μπορείτε να έχετε πάρει το φάρμακο για την αλλεργία σας. Καθήστε μαζί με την γάτα 15 λεπτά και παρατηρήστε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός σας κι αν μπορείτε δοκιμάστε να αντέξετε και λίγο χρόνο παραπάνω. Θα είναι ένα καλό τεστ.

Υποαλλεργικές γάτες

Υπάρχουν μερικές ράτσες γατών που θεωρούνται υποαλλεργικές σε σχέση με τις άλλες. Όπως η Sphynx, αυτές οι γάτες έχουν πολύ λεπτό κι αραιό τρίχωμα. Η Rex το τρίχωμά τους είναι λεπτό και κυματιστό και οι Σιβηριανές γάτες, οι οποίες στερούνται συγκεκριμένης  πρωτεΐνης στο σάλιο τους , γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί πολύ θετικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργία.

Συμπτώματα αλλεργίας

Όσοι έχουν αλλεργία στις γάτες με το που θα βρεθούν στον ίδιο χώρο με αυτές, (ακόμα κι αν έχει αποχωρήσει από τον χώρο, αλλά έχει αφήσει τις τρίχες της στα έπιπλα), αμέσως αντιδράει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός τους. Τα συμπτώματα που διαπιστώνονται είναι:

– Φτάρνισμα

– Βήχας

– Συριγμός

-Εξανθήματα

-Ρινική συμφόρηση

-Δυσκολία στην αναπνοή

-Κνησμός

-Κόκκινα υγρά μάτια

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed