Image Alt

My Pet

Οι λόγοι που μια γάτα τρώει γρασίδι

Γάτες: Γιατί τρώνε γρασίδι;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι γάτες τρώνε το γρασίδι, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών ωφελειών που αποκομίζουν, των φυσικών καθαρτικών επιδράσεων του αλλά και της ικανότητάς του να ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές.

Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης γάτας έχει δει τη γάτα του να τρώει γρασίδι περιστασιακά και αναρωτήθηκε, “γιατί η γάτα μου τρώει γρασίδι;” Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μοναδική για τις οικιακές γάτες. Οι άγριες γάτες και ακόμη και ο συγγενής τους, το λιοντάρι, είναι γνωστό ότι βόσκουν και στο γρασίδι. Όσο δυσάρεστο και αν είναι το γρασίδι για εμάς τους ανθρώπους, η γάτα έχει μερικούς καλούς λόγους για να το φάει.

Γρασίδι ως συμπλήρωμα της διατροφής τους

Το χόρτο περιέχει φολικό οξύ, το οποίο βρίσκεται επίσης στο γάλα της μητέρας τους, και είναι μια απαραίτητη βιταμίνη που βοηθά στην πέψη. Μερικές φορές οι γάτες ελκύονται να τρώνε γρασίδι σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια βιταμινών.

Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι καλή ιδέα να απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας παίρνει μια πλήρη και ισορροπημένη τροφή για να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες.

Η γάτα και το γρασίδι ως τροφή

Το γρασίδι λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό

Όπως και οι άνθρωποι ΄έτσι και οι γάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν ορισμένα πεπτικά προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γάτες μπορεί να καταναλώσουν γρασίδι για να αντιμετωπίσουν πιθανή δυσκοιλιότητα.

Το γρασίδι ανακουφίζει το στομάχι

Εάν δείτε μια γάτα να τρώει γρασίδι και να κάνει εμετό, μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι είναι πιθανό να το κάνει επίτηδες. Οι γάτες δεν έχουν τα απαραίτητα ένζυμα για να αφομοιώσουν μεγάλη ποσότητα χόρτου.

Στη διαδικασία της κατάποσης και μετέπειτα αποβολής του, η γάτα σας πιθανότατα θα καθαρίσει το στομάχι της από άλλα πράγματα όπως γούνα, φτερά, παράσιτα ή οστά, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το πεπτικό σύστημα ή ακόμα και να προκαλέσουν πιο σοβαρά προβλήματα.

Όταν η γάτα σας τρώει γρασίδι, συνήθως αυτορυθμίζει την ποσότητα. Εάν όμως το γρασίδι έχει υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή λιπάσματα, κρατήστε τη γάτα σας μακριά από αυτό.

Απλά τους αρέσει

Δεν υπάρχει όμως πάντα εμφανής λόγος για την συμπεριφορά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γάτες τρώνε γρασίδι απλά επειδή το απολαμβάνουν.

Αν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε στα καθημερινά τους γεύματα λαχανικά όπως μαϊντανό ή μαρούλι.

Είναι ασφαλές για τις γάτες να τρώνε γρασίδι;

Γενικότερα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με όλη αυτή την διαδικασία. Αυτό όμως πρέπει να συμβαίνει με μέτρο και πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν έχει υποβληθεί σε θεραπεία με φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα. Ωστόσο, εάν η γάτα σας τρώει γρασίδι συχνά, μπορεί να κολλήσει στους ρινικούς της θαλάμους και να της κάνει να φτερνίζεται υπερβολικά. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας για να το αφαιρέσετε. Το γρασίδι μπορεί επίσης να κολλήσει στον πεπτικό σωλήνα.

Εάν η γάτα σας έχει τη συνήθεια να τσιμπολογάει φυτά και γρασίδι, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι μη τοξικά. Ορισμένα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι τοξικά για τις γάτες, συμπεριλαμβανομένων

Εάν η γάτα σας καταπιεί ένα δηλητηριώδες φυτό, πηγαίνετε την το συντομότερο δυνατό στον κτηνίατρο.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed