Image Alt

My Pet

Γάτα: 7 πράγματα που θα ήθελε να ζητήσει από εσάς

Γάτα: 7 πράγματα που θέλει από εσάς

Θα θέλατε να είχατε έναν μυστικό οδηγό – αποκωδικοποιητή για να ερμηνεύσετε τη γλώσσα και τη συμπεριφορά της γάτας σας; Πριν αποκτήσετε αυτό το υπέροχο κατοικίδιο θα πρέπει να μάθετε τι πραγματικά απολαμβάνει και τι απεχθάνεται μια γάτα, για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της.

Εάν λοιπόν έχετε την απορία να μάθετε πότε είναι χαρούμενη, ποιο είναι το αγαπημένο της παιχνίδι και πως μπορεί να νιώσει ασφάλεια στο σπίτι σας, τότε διαβάστε παρακάτω όλα όσα θα ήθελε να σας πει.

Ένα δικό της «σπίτι»

Όπως ο Μπάτμαν χρειάζεται ένα καταφύγιο, έτσι και οι γάτες θέλουν να έχουν τον προσωπικό τους χώρο. Είναι από τη φύση τους μοναχικές και χρειάζονται ένα μέρος για εκείνες όταν αισθάνονται ότι «πνίγονται» από τα παιδιά ή από άλλα κατοικίδια, εάν υπάρχουν στο σπίτι. Χαρίστε τους λοιπόν το καταφύγιό τους που θα τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς.

«Γυμναστήρια» αναρρίχησης

Οι γάτες είναι γεννημένες για αναρρίχηση. Εάν δεν έχετε κάτι σχεδιασμένο για να σκαρφαλώνουν, μην εκπλαγείτε εάν τις δείτε πάνω στα έπιπλα, στις κουρτίνες ή στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.  Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η προσφέρει ασφάλεια στις γάτες. Εάν έχετε αυλή, ακόμα καλύτερα, αρκεί να την διαμορφώσετε έτσι ώστε να γίνει ο μικρός της παράδεισος.

Πολλές τουαλέτες ακαθαρσιών

Σε αντίθεση με τους σκύλους, οι γάτες χρειάζονται λεκάνι ακαθαρσιών (τουαλέτα). Επειδή είναι πολύ καθαρές, ακόμα κι αν έχετε μόνο μία, καλό είναι να διαθέσετε περισσότερα από μια τουαλέτα για να αισθάνεται άνετα. Αλλιώς αγχώνεται και αναστατώνεται, με αποτέλεσμα να βρίσκετε τις ακαθαρσίες της έξω από το κουτί.

Καθημερινοί καθαρισμοί τουαλέτας ακαθαρσιών

Ναι, καλά διαβάσατε! Πρέπει να μαζεύετε τα απορρίμματά τους κάθε μέρα, γιατί πραγματικά θέλουν να έχουν έναν καθαρό χώρο για να νιώθουν ασφάλεια. Εάν δεν καθαρίζετε καθημερινά το χώρο της, τότε μπορεί να έχει εκνευρισμό.

Ένα ηλιόλουστο μέρος για να κοιμάται

Οι γάτες αγαπούν τόσο πολύ τον ήλιο και οτιδήποτε είναι ζεστό που μπορούν να κάθονται όλη μέρα στην άκρη του παραθύρου και να λιάζονται. Μην σας κάνει εντύπωση αν το χειμώνα κάθεται για ώρες κοντά σε ένα καλοριφέρ, ίσως και πάνω σε αυτό αν δεν είναι πολύ ζεστό. Γι’ αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε το κρεβάτι της γάτας σας κοντά σε ένα ζεστό μέρος ή σε μία ηλιόλουστη περιοχή ώστε να χαλαρώνει.

Κοιταχτείτε στα μάτια για λίγη ώρα

Μερικές φορές η επικοινωνία με τις γάτες είναι δύσκολη. Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις τι πραγματικά χρειάζονται. Βέβαια, ούτε εκείνες μπορούν να αντιληφθούν την ανθρώπινη γλώσσα όπως οι σκύλοι.

Όμως ένα πράγμα που καταλαβαίνουν είναι η οπτική επαφή. Δηλαδή, το να κοιτάξετε τη γάτα σας στα μάτια για λίγη ώρα, της στέλνετε το μήνυμα ότι την αγαπάτε και τη νοιάζεστε. Κι εκείνη με τη σειρά της εάν σας κοιτάξει στα μάτια και ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά της, σας δείχνει ότι αισθάνεται την αγάπη σας.

«Διαβάστε» το κούνημα της ουράς

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες γατών είναι ότι αντιλαμβάνονται το κούνημα της ουράς, ως χαρά και ευτυχία. Στην πραγματικότητα μπορεί να σημαίνει το αντίθετο. Η γλώσσα του σώματος μιας γάτας δεν ερμηνεύεται πάντα σωστά, όμως η ουρά της είναι πολύ εκφραστική. Με το κούνημά της, σας ενημερώνει εάν απολαμβάνει κάτι ή όχι. Για παράδειγμα, μπορεί να προσπαθεί να σας πει: «Φτάνει, δεν θέλω άλλο».

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed