Image Alt

My Pet

γάτα πράγματα που μισεί

Γάτες: Έξι πράγματα που μισούν

Οι γάτες είναι ευαίσθητες στον φόβο και το άγχος, όπως και οι άνθρωποι. Έχετε σκεφτεί τι μπορεί να ενοχλεί τη γάτα σας; Εδώ θα βρείτε έξι πράγματα που μισούν, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα αποφύγετε και να κάνετε τη ζωή του κατοικίδιου σας πιο άνετη και χαρούμενη.

1. Ηλεκτρικές σκούπες

Στις γάτες όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει, δεν αρέσουν οι δυνατοί θόρυβοι. Όταν μάλιστα προέρχεται από ένα ογκώδες μηχάνημα σε κοντινή απόσταση, είναι ακόμα χειρότερο. Μια γάτα μπορεί να βιώσει ακόμα και πανικό εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα να θέλει να αποδράσει ή να κρυφτεί.  Δεν μπορείτε βέβαια, απλώς να σταματήσετε να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα, αλλά υπάρχουν τρόποι να σέβεστε τη γάτα σας ενώ καθαρίζετε, όπως να μην βάζετε τα εξαρτήματα κοντά της και βέβαια να μην χρησιμοποιείτε ποτέ την ηλεκτρική σκούπα για να «καθαρίσετε» το κατοικίδιό σας. καθώς κάτι τέτοιο θα την τρομάξει. Καλή ιδέα είναι να τη βάζετε σε ένα δωμάτιο που δεν σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα ή σε έναν κλειστό, σκοτεινό χώρο στον οποίο θα νιώθει πιο άνετα μέχρι να ολοκληρώσετε το σκούπισμα.

ηλεκτρική σκούπα ενοχλεί τις γάτες

2. Ηχορύπανση

Εκτός από τις σκούπες, η γάτα σας μπορεί να μισεί και άλλα πράγματα όπως άλλες συχνότητες ήχου που είναι ενοχλητικές για εκείνη. Οι δυνατοί θόρυβοι μπορούν να δημιουργήσουν αυτό που είναι γνωστό ως ακουστικό στρες, το οποίο επηρεάζει ιδιαίτερα τα αιλουροειδή, καθώς μπορούν να ακούσουν πολύ υψηλούς τόνους. Να ξέρετε ότι οι γάτες μπορούν να ακούσουν ήχους περίπου 1,6 οκτάβες υψηλότερους από τους ανθρώπους και μία οκτάβα πάνω από τους σκύλους. Οι δυνατές τηλεοράσεις, τα στερεοφωνικά ακόμα και τα τηλέφωνα συμβάλλουν σε αυτό το είδος ηχορύπανσης, που μπορεί να τρελάνει τη γάτα σας, αναγκάζοντάς την να αποσυρθεί σε ένα μικρό χώρο για να κρυφτεί. Εάν σχεδιάζετε ας πούμε μια συγκέντρωση στο σπίτι με πολλούς καλεσμένους και δυνατή μουσική, μπορείτε να αποκλείσετε έναν ήσυχο χώρο του σπιτιού για να αποσυρθεί η γάτα σας.

3. Βόλτες με αυτοκίνητο

Όπως θα έχετε παρατηρήσει όταν πηγαίνετε τη γάτα σας στον κτηνίατρο με το αυτοκίνητο, η διαδρομή είναι πολύ αγχωτική για αυτήν. Βέβαια αυτό είναι κάτι αναγκαίο, αλλά αν θέλετε να την πάτε μια βόλτα με το αυτοκίνητο, θα σας προτείναμε μην το κάνετε γιατί ούτε εκείνη θα την ωφελήσει ούτε εσάς θα σας ευχαριστήσει αφού θα την ακούτε νιαουρίζει αγχωμένη. Για μια γάτα, το σπίτι της είναι ο κόσμος της και είναι πολύ ικανοποιημένη που μένει εκεί, ειδικά όταν μπορεί να δει τον κόσμο γύρω της από μια ασφαλή, ψηλή θέση κοντά σε ένα παράθυρο ή να παρακολουθεί πουλάκια από την πόρτα της αυλής. Όταν χρειαστεί να την πάτε κάπου, δοκιμάστε να την τυλίξετε με μια πετσέτα ή κουβέρτα πριν τη βάλετε στο κλουβάκι μεταφορά της της και να την καλύψετε ώστε να είναι σκοτεινά. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει το κλουβάκι στο αυτοκίνητο. Το να την κρατήσετε μακριά από τα διάφορα ερεθίσματα θα βοηθήσει να μειώσει τις εντάσεις της.

4. Περιλαίμιο με κουδουνάκια

Αυτά τα φαινομενικά αβλαβή μικρά κουδουνάκια που είναι κολλημένα στα περιλαίμια για γάτες μπορούν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν στις γάτες εκνευρισμό. Το περιλαίμιο με κουδουνάκια μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα στην αρχή επειδή είναι χαριτωμένο και μπορείτε να καταλάβετε πότε έρχεται, αλλά για τη γάτα δεν είναι ευχάριστο. Τα κουδούνια είναι από τα πράγματα που μισεί μια γάτα, καθώς πολλές φορές την αγχώνουν λόγω της συχνότητας του ήχου και του γεγονότος ότι είναι ακριβώς δίπλα στα αυτιά της. Πολλές γάτες είναι μαθαίνουν από μόνες τους πώς να περπατούν ή να τρέχουν χωρίς να κάνουν το κουδούνι να κουδουνίζει ή απλά αφαιρούν το κουδούνι με τα δόντια τους, κάτι βέβαια που είναι επικίνδυνο για πνιγμό.

γάτα πράγματα που μισεί - κολάρο με κουδουνάκια

5. Κολλώδεις επιφάνειες / Πράγματα στα πόδια της

Αν και αυτό μπορεί να είναι καλός αποτρεπτικός παράγοντας για να κρατάτε τη γάτα σας μακριά από συγκεκριμένες επιφάνειες όπως πάγκους ή έπιπλα, είναι γενικά ενοχλητικό για τη γάτα σας. Τα πόδια και τα νύχια της γάτας σας είναι σημαντικά για αυτήν στην εξερεύνηση του περιβάλλοντός της. Τη βοηθούν να πιάνει αλλά και να έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον και όταν κάτι το επηρεάζει αυτό, τείνει να μην το αντιμετωπίζει και τόσο ευγενικά. Αν δείτε ποτέ τη γάτα σας να μαζεύει τα πόδια της ή να περπατά περίεργα, είναι πιθανό ότι κάτι την ενοχλεί και έχει διακόψει την κανονική επαφή της με το περιβάλλον της.

6. Χάδια και φιλιά

Οι περισσότερες γάτες αγαπούν ένα χάδι στην κοιλιά τους ή το ξύσιμο του κεφαλιού τους. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε να είστε πολύ επιθετικοί με τη γάτα σας. Θα σας δείξει, χωρίς αμφιβολία, πόσο πολύ το μισεί. Υπάρχει ακόμη και κάτι σαν «επιθετικότητα που προκαλείται από χάδια», που συμβαίνει όταν μια γάτα ξαφνικά «εκνευριστεί όταν τη χαϊδεύει, τσιμπάει ή δαγκώνει ελαφρά το άτομο που τη χαϊδεύει και μετά απομακρύνεται ή μπορεί και να σας γρατζουνίσει ή να σας δαγκώσει. Να είστε ευγενικοί με τη γάτα σας και όταν σας δείχνει ότι θέλει να σταματήσετε, απλώς σταματήστε.

γάτα πράγματα που μισεί - αγκαλιές

Αν και είναι ωραίο να γνωρίζετε τι αρέσει στις γάτες, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι δεν τους αρέσει, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε να τις βάλετε σε καταστάσεις που μισούν. Λίγος χρόνος μαζί με το κατοικίδιο σας, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τι του αρέσει και τι όχι και έτσι θα βοηθήσετε τους δυο σας να έρθετε πιο κοντά.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed