Image Alt

My Pet

Γιατί στις γάτες αρέσουν τα κουτιά;

Γιατί στις γάτες αρέσουν τα χαρτόκουτα;

Η ιδέα να χωθούμε μέσα σε ένα συνηθισμένο καφέ χάρτινο κουτί, δεν φαίνεται ελκυστική για τους ανθρώπους. Έλα όμως που για τις γάτες αυτό είναι αγαπημένη συνήθεια.

Τους προσφέρουν ασφάλεια

Γιατί αρέσουν τα κουτιά στις γάτες; Οι γάτες αναζητούν ασφάλεια. Αν και υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με το γιατί στις γάτες αρέσουν τα κουτιά, η πιο ευρέως αποδεκτή εξήγηση είναι ο παράγοντας ασφάλειας. Οι γάτες είναι, από τη φύση τους, κρυπτικά ζώα, που σημαίνει ότι προτιμούν να έχουν ένα ασφαλές σημείο απόκρυψης από το οποίο μπορούν να παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους.

Οι γάτες είναι ταυτόχρονα και κυνηγός και θήραμα, επομένως η ύπαρξη ενός ασφαλούς χώρου από τον οποίο μπορούν να παρακολουθούν και για απειλές από αρπακτικά καθώς και για να παραφυλάει για τα θηράματα της είναι ιδανική.

Τα χαρτόκουτα ή οποιοσδήποτε μικρός, περιορισμένος χώρος, παρέχουν το τέλειο ασφαλές σημείο για τις γάτες για να αποφύγουν τον όποιο κίνδυνο και να πιάσουν το γεύμα τους.

Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους

Οι γάτες χρειάζονται ζεστασιά. Τα κουτιά μπορούν να μειώσουν σημαντικά το άγχος μιας γάτας και να βοηθήσουν τις γάτες να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Η βέλτιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος για τις γάτες για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους είναι πάνω από 29 βαθμούς Κελσίου. Οι μικροί κλειστοί χώροι, όπως τα κουτιά από χαρτόνι, παρέχουν μόνωση που κρατά το τετράποδο σας ζεστό και ασφαλές.

Εάν έχετε μικρό γατάκι, αδύνατη γάτα ή γάτα με κοντό τρίχωμα, πολύ πιθανό να τη βρείτε κουλουριασμένη σε ένα χαρτόκουτο όταν δεν χαλαρώνουν στον ήλιο ή δεν είναι χωμένη στην ζεστή αγκαλιά σας.

Είναι ασφαλές τα χαρτόκουτα;

Τα χαρτόκουτα έχουν ένα στοιχείο υφής που απολαμβάνουν πραγματικά οι γάτες. Συχνά θα τις δείτε να ξύνουν, να μασούν, να μυρίζουν το χαρτόνι. Αποτελεί για αυτές μια εξαιρετική πηγή διασκέδασης και ευχαρίστησης. Οι αδένες στα μαξιλαράκια των ποδιών τους, αφήνουν μια μοναδική υπογραφή – άρωμα στο κουτί, σημαδεύοντας την περιοχή τους.

Τα κιβώτια είναι επίσης αρκετά ασφαλή, εφόσον βρίσκονται σε σταθερή επιφάνεια μακριά από τζάκια, θερμάστρες ή περιοχές με μεγάλη θερμοκρασία. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι κανένα συρραπτικό ή ταινία στο κουτί δεν μπορεί να βλάψει τη γάτα σας. Οι γάτες έχουν την τάση να τρίβονται πάνω σε πράγματα, έτσι θα αποφύγετε τυχόν τραυματισμό.

Γιατί στις γάτες αρέσουν τα κουτιά;

Χαρτόκουτα αγχολυτικά

Δίνοντας στη γάτα σας χαρτόνια και χαρτόκουτα μπορεί ακόμη και να βοηθήσει το άγχος της. Όταν μια γάτα είναι σε υπερδιέγερση, κουρασμένη ή απλά χρειάζεται ένα διάλειμμα, το κουτί της δίνει τη δυνατότητα να «επαναφορτιστεί», να χαλαρώσει μέχρι να νιώσει έτοιμη να βγει και να παίξει ξανά. Λειτουργεί ως ένα είδος ζώνης διαλογισμού. Ειδικά οι γάτες που υιοθετήθηκαν πρόσφατα, αισθάνονται συχνά πιεσμένες και καταπονημένες. Ένα κουτί τους παρέχει λίγη ηρεμία από όλη την ταραχή. Επομένως, το να δώσετε στη γάτα σας χαρτόνι είναι κάτι που θα εκτιμήσει.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed