Image Alt

My Pet

Γάτα: Προλήψεις και δεισιδαιμονίες

Γάτα: Προλήψεις και δεισιδαιμονίες

Άλλοι λένε το φλιτζάνι, άλλοι διαβάζουν τα άστρα κι άλλοι μελετούν τις γάτες. Πολλές προλήψεις και δεισιδαιμονίες χρεώνονται στις γάτες. Το γλωσσάρι, προϊόν δοξασιών και θρύλων όλων αυτών των χρόνων, που εξηγούν τους οιωνούς. Έτσι για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι!

Οι γάτες με τις τύχες τις καλές

Εάν μένει κάποιος στην Βρετανία, πιστεύουν πως οι ανοιχτόχρωμες (ξανθές, άσπρες) γάτες στα σπίτια φέρνουν καλή τύχη.

Στη Ρωσία πιστεύουν πως οι μπλε-γκρι γάτες φέρνουν τύχη.

Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες πιστεύεται πως το να φτερνιστεί γάτα κοντά σε νύφη που ετοιμάζεται για την τελετή του γάμου, είναι σημάδι ευτυχισμένου έγγαμου βίου.

Γενικότερα το φτέρνισμα της γάτας είναι πάντα καλός οιωνός, ειδικά γι’ αυτούς που το ακούνε.

Αν μια γάτα πλένεται μπροστά σε πολλούς ανθρώπους, ο πρώτος που θα την κοιτάξει μόλις τελειώσει το «μπάνιο» της, είναι αυτός που σύντομα θα παντρευτεί.

Καλός οιωνός θεωρείται και να δει κάποιος άσπρη γάτα τη νύχτα.

Μαύρη γάτα και γρουσουζιά

Όχι πάντοτε. Αν δεις μαύρη γάτα σε ταξίδια… Μεγάλο γούρι

Πολλοί ναυτικοί θεωρούν γούρι να έχουν μια μαύρη γάτα μαζί τους στο καράβι, ειδικά ένα δεν έχει καθόλου λευκά σημάδια στην γούνα της. Μάλιστα εάν η γάτα είναι πολύ παιχνιδιάρα και χαδιάρα όταν ξεκινάει το πλοίο, τότε θεωρούν ότι το ταξίδι θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Δεν σταματάνε εδώ τα καλά νέα για τις μαύρες γάτες. Αν μια άγνωστη μαύρη γάτα έρθει στη μπροστινή πόρτα του σπιτιού, έρχονται μέρες ευημερίας για την οικογένεια, εάν μια μαύρη γάτα που από μόνη της πλησιάζει έναν άνθρωπο, φέρνει καλή τύχη.

Αν μπει στα παρασκήνια θεάτρου την ημέρα της πρεμιέρας, τότε το έργο θα λάβει πολύ καλές κριτικές και θα πάει εξαιρετικά.

Εάν με κάποιο τρόπο βρείτε μια άσπρη τρίχα πάνω σε μαύρη γάτα, ετοιμαστείτε για ευχάριστες ειδήσεις.

Εάν η γάτα πλένει το πρόσωπό της μπροστά από την κεντρική πόρτα του σπιτιού…. Κάποιος σύντομα θα επισκεφτεί το σπίτι. Καλό ή κακό δεν μας λέει η γάτα εδώ!

 

Γάτα: Προλήψεις και δεισιδαιμονίες

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και οι κακοί οιωνοί

Λένε ότι αν μια μαύρη γάτα διασταυρώσει τη διαδρομή της νύχτα με φεγγάρι με κάποιον άνθρωπο, τότε μεγάλη δυσκολία τον περιμένει, ο άνθρωπος αυτός θα πεθάνει σε επιδημία.

Στη Νορμανδία πιστεύουν πως εάν μια τιγρέ αδέσποτη γάτα απομακρύνεται τρομαγμένη, χωρίς προφανή λόγο, προμηνύει θάνατο σε δυστύχημα.

Εάν μια άγνωστη μαύρη γάτα έρθει απροειδοποίητα σε ένα σπίτι, μέρες δύσκολες περιμένουν την οικογένεια.

Κακή τύχη σε κάποιες χώρες είναι η άσπρη γάτα την ημέρα, ή αν μια μαύρη γάτα απομακρυνθεί, χωρίς προφανή λόγο από έναν άνθρωπο.

Στην Ιταλία πιστεύουν πως εάν μια μαύρη γάτα ανεβαίνει στο κρεβάτι αρρώστου, ο άνθρωπος αυτός σύντομα θα πεθάνει.

Μαύρα μαντάτα προμηνύονται για την οικογένεια εάν η σπιτική γάτα θελει να βγει από το σπίτι και αρνείται πεισματικά να ξαναμπεί.

Το ίδιο δύσκολα για την οικογένεια εάν μια μαύρη γάτα παραστεί σε κηδεία. Ο θρύλος λεει σύντομα θα υπάρξει κι άλλος θάνατος στην οικογένεια.

Το να βλάψεις εσκεμμένα μια γάτα, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να φέρεις τρομερές δυστυχίες και αρρώστιες στην ζωή σου και τέλος στην Ιρλανδία εάν κάποιος σκοτώσει εσκεμμένα μια γάτα, παραδίδει την ψυχή του στον διάβολο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γάτα είναι ένα αξιαγάπητο ζώο

Η μυστήρια φύση της γάτας δημιούργησε αρκετούς μύθους γύρω από το όνομα της. Η γάτα είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο και σίγουρα δεν ευθύνεται για καμία από αυτές τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Αυτό θέλουμε και μας συμφέρει να πιστεύουμε. Να αγαπάτε τις γάτες. Τους αξίζει!

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed