Image Alt

My Pet

΄γατάκι και ύπνος

Πως να κάνετε το μωρό γατάκι σας να κοιμάται τις νύχτες;

Ο ύπνος αποτελεί δύσκολη υπόθεση για εσάς και το γατάκι σας, τις πρώτες νύχτες στο σπίτι. Ενώ εσείς ανησυχείτε για το που θα τοποθετήσετε την λεκάνη τουαλέτα του και το κρεβατάκι του, εκείνο εξερευνά τον χώρο, τρομοκρατημένο. Το νέο του σπίτι δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που ζούσε πριν από λίγο καιρό και δε θυμίζει σε καμία περίπτωση “μαμαδίστικο”. Με λίγα λόγια, όλα είναι διαφορετικά και λίγο τρομακτικά.

Τη στιγμή που νυχτώνει, οι ρυθμοί χαλαρώνουν, όλοι σιωπούν και το γατάκι σας μένει μόνο του σε ένα ξένο, σκοτεινό σπίτι. Αξίζει να γνωρίζετε ότι οι γάτες είναι νυκτόβια ζώα, επομένως είναι σύνηθες να ξυπνούν μέσα στη νύχτα. Αν και είναι αλήθεια ότι τα γατάκια λατρεύουν το λεγόμενο snoozing και μπορούν να κοιμούνται από 18 έως και  20 ώρες την ημέρα, δεν συμβαίνει πάντα όταν τα μέλη της οικογένειας κοιμούνται.

Τι να κάνετε, λοιπόν, για να πείσετε το γατάκι σας να κοιμάται τις νύχτες; Ακολουθούν κάποια μικρά και έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν.

Παιχνίδι κι εξάσκηση

Αν χρειάζεστε κι άλλη δικαιολογία για να παίξετε περισσότερο με το νέο σας φιλαράκι, αυτή είναι η ιδανική! Μετά από έντονο παιχνίδι και εξάσκηση, ο ύπνος φαντάζει η καλύτερη λύση για να ξεκουραστεί το μικρό γατάκι! Ξοδέψτε την ενέργεια που έχει, λίγο πριν εσείς και η οικογένειά σας πάει για ύπνο. Έτσι, θα κοιμηθείτε τις ίδιες ώρες.

Αλλαγή στο ωράριο γευμάτων

Τα γατάκια συχνά κοιμούνται για να επιτρέψουν στο πεπτικό τους σύστημα να λειτουργήσει. Η αλλαγή της ώρας του γεύματος, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Προσοχή μόνο στις θερμίδες, εάν θέλετε να της προσθέσετε ένα έξτρα γεύμα.

Το σωστό κρεβάτι

Επιλέξτε ένα άνετο κρεβατάκι με γωνίες, ώστε να μπορεί να κρατά τα παιχνίδια του κοντά. Μη ξεχνάτε να προσθέσετε μαλακές κουβέρτες, για να έχει το γατάκι σας έναν υπέροχο βραδινό ύπνο. Φροντίστε ο δίσκος απορριμμάτων, τα μπολ με νερό και φαγητό να μην είναι πολύ μακριά, γιατί μπορεί το γατάκι σας να τα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

μικρό γατάκι

Σωστή ρύθμιση φωτισμού

Είναι γεγονός πως οι γάτες μπορούν να δουν με χαμηλό φωτισμό. Επομένως, ακόμη και με σβηστά φώτα, το φιλαράκι σας μπορεί να κινηθεί με ευκολία. Επομένως, ειδικά τις πρώτες ημέρες, καλό θα ήταν να αφήνετε ένα μικρό φωτάκι, για να διευκολυνθεί να αναγνωρίσει και να συνηθίσει το νέο της σπίτι.

Να κοιμηθεί στο κρεβάτι μου;

Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να κοιμάστε μαζί με το γατάκι σας, όμως καλό θα ήταν να περιμένετε τις πρώτες ημέρες. Θα πρέπει πρώτα να την εκπαιδεύσετε σωστά, ώστε να μην υπάρξει κάποιο… ατύχημα! Επιπλέον, ένα μικρό γατάκι θα δυσκολευτεί να κινηθεί πάνω στο κρεβάτι σας. Άλλωστε, είναι γεγονός, πως οι γάτες αγαπούν να έχουν τον χώρο τους. Επομένως, σκεφτείτε το καλά..

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed