Image Alt

My Pet

13 facts για να γνωρίσεις την γάτα σου καλύτερα

13 facts για να γνωρίσεις την γάτα σου καλύτερα

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τις γάτες; Όλο και κάτι θα μας διαφεύγει! Ας 13 facts για να γνωρίσουμε καλύτερα το μυστήριο που λέγεται γάτα!

1. Έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τους σεισμούς

Οι πατούσες μιας γάτας είναι πολύ ευαίσθητες και έχει παρατηρηθεί πως μερικές γάτες συμπεριφέρονται περίεργα, λίγο πριν σημειωθεί ένας σεισμός. Αν και δεν έχει αποδειχτεί η θεωρία αυτή, ορισμένοι πιστεύουν ότι οι γάτες μπορούν να ανιχνεύσουν τους κραδασμούς της γης μέσω των πατουσών τους.

2. Μπορούν να καταπιούν και να χωνέψουν την τροφή τους χωρίς να τη μασήσουν

Τα δόντια της γάτας δεν έχουν πλατιές επιφάνειες και επίσης το σαγόνια της γάτας δεν έχει τη δυνατότητα να κινείται αριστερά δεξιά, παρά μόνο πάνω κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο στόμα η τροφή περισσότερο να αναμειγνύεται με την γλώσσα, παρά να μασιέται.

3. Είναι πραγματικά χειριστικές

Οι γάτες μπορούν να αλλάξουν την φωνή τους για να επηρεάσουν τη συμπεριφορά σας. Εάν θέλουν φαγητό, μπορούν να κάνουν τις κραυγές τους να ακούγονται σαν κλάμα μικρού παιδιού.

4. Βλέπουν όνειρα

Είναι κοινό μυστικό ότι οι γάτες κοιμούνται πολλές ώρες! Ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι όταν πέφτουν σε πιο βαθύ ύπνο παράγουν τους ίδιους τύπους εγκεφαλικών κυμάτων, που παράγουμε εμείς όταν ονειρευόμαστε.

5. Η λέξη “τιμωρία” δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους

Πρέπει να επαινούνται και να επιβραβεύονται για την επιθυμητή συμπεριφορά. Η τιμωρία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Και όσοι έχουν γάτες ξέρουν ότι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!

6. Οι κολλητές γάτες…  Χαιρετιούνται με τη μύτη

Οι χαιρετισμοί μύτη με μύτη μεταξύ των γατών είναι λίγο ασυνήθιστοι. Ωστόσο, εάν οι γάτες γνωρίζονται καλά και αισθάνονται αρκετή ασφάλεια, χαιρετιούνται με αυτό τον τροπο. Τις βοηθά να επιβεβαιώσουν την σχέση και να αποκτήσουν πληροφορίες για το πώς είναι η άλλη γάτα.

13 facts για να γνωρίσεις την γάτα σου καλύτερα

Δείτε ακόμα: Πως να παίζει με ασφάλεια το παιδί σας με την γάτα

7. Το γουργουρητό της γάτας είναι ένα ακόμα μυστήριο

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς από πού προέρχεται το γουργούρισμα. Μερικοί πιστεύουν ότι προέρχεται από το καρδιαγγειακό σύστημα και όχι από το λαιμό. Συνήθως όταν γουργουρίζουν οι γάτες, είναι ικανοποιημένες. Ωστόσο, ένα βαθύ γουργούρισμα μπορεί επίσης να υποδηλώνει πόνο. Αν γνωρίζετε καλά τη γάτα σας, θα μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά. Μπορούν να γουργουρίζουν συνεχώς – και καθώς εισπνέουν και καθώς εκπνέουν. Μάλιστα μπορούν να ξεκινήσουν το γουργουρητό πολύ νωρίς, από την πρώτη κιόλας βδομάδα της ζωής τους.

8. Ο τρόπος που σας μιλάει είναι “μοναδικός”

Οι γάτες επιλέγουν ειδικά φωνητικά σήματα για να επικοινωνούν με τους κηδεμόνες τους κι άλλα για να επικοινωνήσουν με τις άλλες γάτες.

9. Η σοκολάτα βλάπτει πολύ σοβαρά την υγεία της γάτας σας

Όπως ακριβώς τα σκυλιά, έτσι ακριβώς και οι γάτες μπορούν να αρρωστήσουν ή ακόμα και να πεθάνουν από την υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας.

10. Δεν αγαπούν τις επίμονες ματιές

Ανοιγοκλείνουν και στενεύουν τα μάτια τους, όταν έχουν μη επιθυμητή οπτική επαφή. Για να ξεκινήσετε μια επαφή με μια άγνωστη γάτα, βλεφαρίστε και κοιτάξτε μακριά, αποφύγετε να την κοιτάξτε κατάματα.

11. Το ωμό κρέας κάνει καλό στα δόντια και τα ούλα της

Δίνοντάς στη γάτα σας λίγο ώμο κρέας κάθε μέρα για να μασήσει, θα την βοηθήσετε να διατηρήσει τα ούλα της και τα δόντια της σε καλή κατάσταση. Ιδανική επιλογή θεωρείται το κρέας από πουλερικά, κουνέλι ακόμα και βοδινό.

12. Αγαπάνε τη ζέστη

Η γάτες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον ήλιο και την ζέστη.  Κι αυτό γιατί οι πρόγονοι της γάτας είχαν τις ρίζες τους στην καυτή έρημο.

13. Και όμως… ιδρώνουν

Αλλά το κάνουν μέσων των πατουσών τους. Αν δείτε μικρά υγρά ίχνη στο πάτωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, προσθέστε στη γάτα σας λίγο δροσερό νερό, οι υγρές πατούσες είναι δείγμα ότι έχει ιδρώσει!

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed