Image Alt

My Pet

13 -όχι γρουσούζικα- facts για τις γάτες

13 -όχι γρουσούζικα- facts για τις γάτες

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τις γάτες; Όλο και κάτι θα μας διαφεύγει! Ας δούμε 13 -όχι γρουσούζικα- facts γιά τις αγαπημένες μας γάτες!

1. Έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τους σεισμούς

Οι πατούσες μιας γάτας είναι πολύ ευαίσθητες και έχει παρατηρηθεί πως μερικές γάτες συμπεριφέρονται περίεργα, λίγο πριν σημειωθεί ένας σεισμός. Αν και δεν έχει αποδειχτεί η θεωρία αυτή, ορισμένοι πιστεύουν ότι οι γάτες μπορούν να ανιχνεύσουν τους κραδασμούς της γης μέσω των πατουσών τους.

2. Μπορούν να καταπιούν και να χωνέψουν την τροφή τους χωρίς να τη μασήσουν

Τα δόντια της γάτας δεν έχουν πλατιές επιφάνειες και επίσης τα σαγόνια της γάτας δεν έχουν τη δυνατότητα να κινούνται αριστερά δεξιά, παρά μόνο πάνω κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο στόμα απλώς να αναμειγνύεται, με τη βοήθεια της γλώσσας, η αμάσητη τροφή και στη συνέχεια να την καταπίνει.

3. Είναι πραγματικά χειριστικές

Οι γάτες μπορούν να αλλάξουν την φωνή τους για να επηρεάσουν τη συμπεριφορά σας. Εάν θέλουν φαγητό, μπορούν να κάνουν τις κραυγές τους να ακούγονται σαν κλάμα μικρού παιδιού.

4. Είναι ονειροπόλες

Είναι κοινό μυστικό ότι οι γάτες κοιμούνται πολλές ώρες! Ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι όταν πέφτουν σε πιο βαθύ ύπνο παράγουν τους ίδιους τύπους εγκεφαλικών κυμάτων, που παράγουμε εμείς όταν ονειρευόμαστε.

13 -όχι γρουσούζικα- facts για τις γάτες5. Η λέξη “τιμωρία” δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους

Πρέπει να επαινούνται και να επιβραβεύονται για την επιθυμητή συμπεριφορά. Η τιμωρία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Και όσοι έχουν γάτες ξέρουν ότι αυτό είναι fact!

6. Οι κολλητές γάτες…  Χαιρετιούνται με τη μύτη

Οι χαιρετισμοί μύτη με μύτη μεταξύ των γατών είναι λίγο ασυνήθιστοι. Ωστόσο, εάν οι γάτες γνωρίζονται καλά και αισθάνονται αρκετά ασφαλείς, μπορούν να το κάνουν αυτό. Τις βοηθά να επιβεβαιώσουν την σχέση και να αποκτήσουν πληροφορίες για το πώς είναι η άλλη γάτα.

7. Το γουργουρητό της γάτας είναι ένα ακόμα μυστήριο

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς από πού προέρχεται το γουργούρισμα. Μερικοί πιστεύουν ότι προέρχεται από το καρδιαγγειακό σύστημα και όχι από το λαιμό. Συνήθως όταν γουργουρίζουν οι γάτες, είναι ικανοποιημένες. Ωστόσο, ένα βαθύ γουργούρισμα μπορεί επίσης να υποδηλώνει πόνο. Αν γνωρίζετε καλά τη γάτα σας, θα μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά. Μπορούν να γουργουρίζουν συνεχώς – και καθώς εισπνέουν και καθώς εκπνέουν. Μάλιστα μπορούν να ξεκινήσουν το γουργουρητό πολύ νωρίς, από την πρώτη κιόλας βδομάδα της ζωής τους.

8. Ο τρόπος που σας μιλάει είναι “μοναδικός”

Οι γάτες επιλέγουν ειδικά φωνητικά σήματα για να επικοινωνούν με τους κηδεμόνες τους κι άλλα για να επικοινωνήσουν με τις άλλες γάτες.

9. Η σοκολάτα βλάπτει πολύ σοβαρά την υγεία της γάτας σας

Όπως ακριβώς τα σκυλιά, έτσι ακριβώς και οι γάτες μπορούν να αρρωστήσουν ή ακόμα και να πεθάνουν από την υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας.

13 -όχι γρουσούζικα- facts για τις γάτες

10. Δεν αγαπούν τις επίμονες ματιές

Ανοιγοκλείνουν και στενεύουν τα μάτια τους, όταν έχουν μη επιθυμητή οπτική επαφή. Για να ξεκινήσετε μια επαφή με μια άγνωστη γάτα, βλεφαρίστε και κοιτάξτε μακριά, αποφύγετε να την κοιτάξτε κατάματα.

11. Το ωμό κρέας κάνει καλό στα δόντια και τα ούλα της

Δίνοντάς στη γάτα σας μια λωρίδα ωμού κρέατος κάθε μέρα για να μασήσει, θα την βοηθήσετε να διατηρήσει τα ούλα της και τα δόντια της σε καλή κατάσταση. Ιδανική επιλογή θεωρείται το κρέας από πουλερικά, κουνέλι ακόμα και από βοδινό.

12. Αγαπάνε τη ζέστη

Κι αυτό γιατί οι πρόγονοι της γάτας έχουν τις ρίζες τους στην έρημο.

13. Και όμως… ιδρώνουν

Αλλά το κάνουν μέσων των πατουσών τους. Αν δείτε μικρά υγρά ίχνη στο πάτωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, προσθέστε στη γάτα σας λίγο δροσερό νερό, οι υγρές πατούσες είναι δείγμα ότι έχει ιδρώσει!

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed