Image Alt

My Pet

Γάτα: Σημάδια που δείχνουν ότι είναι θυμωμένη μαζί σας

Γάτα: 6 σημάδια ότι είναι θυμωμένη μαζί σας

Νομίζεις ότι η γάτα σου κάθε φορά που είναι κοντά σου και γουργουρίζει το κάνει γιατί χαίρεται που είναι μαζί σου; Κι όμως, δεν είναι πάντα έτσι! Οι γάτες με τη συμπεριφορά τους σας στέλνουν διάφορα μηνύματα. Είτε είναι χαρούμενες είτε λυπημένες, είτε θυμωμένες, είτε πονάνε, είτε είναι κουρασμένες, θέλουν να το γνωρίζετε.

Γιατί θυμώνει μαζί σας

Οι γάτες δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας και να σας πουν πως νιώθουν. Κάποιες φορές οι γάτες κάνουν διάφορους θορύβους γιατί νιώθουν εκνευρισμό. Άλλες φορές πάλι μπορεί να χτυπήσουν κάτι ή να ουρήσουν στο κρεβάτι σας. Ίσως είναι αγχωμένη με κάτι ή μπορεί να έχει ακόμα και κατάθλιψη! Αντί να θυμώνετε, παρατηρήστε το κατοικίδιό σας για να καταλάβετε που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά.

1.Παρακολουθεί από μακριά

Δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει εάν η γάτα κρατάει αποστάσεις επειδή είναι αναστατωμένη με κάτι ή απλώς… κυκλοθυμική. Εάν τις περισσότερες φορές είναι παιχνιδιάρα αλλά δεν σας πλησιάζει, τότε μπορεί να είναι αναστατωμένη ή φοβισμένη με κάτι. Οι θυμωμένες γάτες θα κρατήσουν αποστάσεις όταν ακούσουν ξαφνικά μια δυνατή φωνή ή ακόμα κι αν μυρίσει μια άγνωστη μυρωδιά στο σακάκι σας. Δώστε της χρόνο και χρόνο για να ηρεμήσει. Σύντομα θα έλθει και πάλι κοντά σας.

2.Γρυλίζει

Νομίζετε ότι μόνο τα σκυλιά γρυλίζουν; Τότε δεν έχετε δει ποτέ θυμωμένη γάτα ή γάτες να τσακώνονται. Οι θυμωμένες γάτες μπορούν να κάνουν πολλούς και διαφορετικούς θορύβους με το στόμα τους, ένας εκ των οποίων είναι και το γρύλισμα. Έτσι δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους. Μάλλον ήρθε η ώρα να αφιερώσετε χρόνο στο κατοικίδιό σας. Έτσι θα διαπιστώσετε ότι εύκολα το γρύλισμα μπορεί να μετατραπεί σε γουργούρισμα. Ξεκινήστε με πράγματα που της αρέσουν, όπως είναι το παιχνίδι, για να δημιουργήσετε ένα θετικό κλίμα ανάμεσά σας.

3.Κοιτάει με έντονο βλέμμα

Όποιος έχει γάτα γνωρίζει το βλέμμα της όταν έχει ενοχληθεί με κάτι και κοιτάει επίμονα. Οι γάτες είναι «μάστορες» στο να δείχνουν τα συναισθήματά τους μέσα από τα μάτια τους. Για παράδειγμα, εάν αργήσεις να την ταΐσεις και διαταραχθεί το καθημερινό της πρόγραμμα, θα σου δείξει ότι έχει ενοχληθεί και είναι θυμωμένη. Οι γάτες παραμένουν ήρεμες όταν έχουν ένα πρόγραμμα ρουτίνας. Προσπάθησε να μην το αλλάξεις αυτό.

4.Αποφεύγει το αγαπημένο της παιχνίδι

Οι γάτες βαριούνται εύκολα τα παιχνίδια τους, γι΄αυτό καλό είναι να τα ανανεώνετε συνεχώς. Δεν χρειάζεται να αγοράζετε καινούρια, μπορείτε απλώς να κρύβετε κάποια για λίγες μέρες. Οι γάτες χρειάζονται πολλά ερεθίσματα γιατί είναι φυσικοί κυνηγοί και αγαπούν το παιχνίδι του κυνηγιού και της σύλληψης.

5.«Λερώνει» στο μαξιλάρι σας

Εάν η γάτα σας ουρήσει στο μαξιλάρι σας, σημαίνει ότι την αγχώνει ο αποχωρισμός. Πολλοί ιδιοκτήτες, ερμηνεύουν αυτή την πράξη ως έλλειψη σεβασμού, ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι σημάδι άγχους λόγω αποχωρισμού, και λιγότερο ότι είναι θυμωμένη. Χρησιμοποιεί τη δική της μυρωδιά σε κάτι δικό σας για να αντιμετωπίσει το άγχος της.

6.Κουνάει νευρικά την ουρά της

Ένα από τα πρώτα σημάδια που δείχνει ότι η γάτα σας είναι θυμωμένη μαζί σας είναι όταν βλέπετε να κουνάει νευρικά την ουρά της. Αρχικά την κρατάει χαμηλά, έπειτα την στριφογυρίζει γρήγορα μπρος-πίσω ή από τη μία πλευρά στην άλλη. Την ώρα εκείνη, σταματήστε αυτό που κάνετε γιατί την αναστατώνει. Δώστε της λίγο χώρο και κάντε πίσω για λίγο μέχρι να ηρεμήσει.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed