Image Alt

My Pet

Γάτα: Πώς να σταματήσει να απορρίπτει μια νέα γάτα

Γάτα: Πώς να σταματήσει να απορρίπτει μια νέα γάτα

Ήρθε νέο μέλος στην οικογένεια αλλά η γάτα σας το απορρίπτει με θυμωμένο βλέμμα ακόμα κι αν είναι ένα μικρό χαριτωμένο γατάκι; Κάποιες γάτες προσαρμόζονται αμέσως στην παρουσία μιας άλλης γάτας καθώς εκτιμούν τα θετικά της συγκατοίκησης. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνες που δεν πρόκειται να προσαρμοστούν ποτέ με το νέο μέλος, ειδικά αν είναι ένα μικρό γατάκι που λαμβάνει περισσότερες γλύκες και χάδια.

Μερικές φορές, αυτό που χρειάζεται είναι να δώσετε στη γάτα σας χρόνο για να προσαρμοστεί με το νέο γατάκι. Αλλά αν η γάτα σας είναι κάτω των 3 ετών και δεν έχει κοινωνικοποιηθεί αρκετά, ίσως να μην τα πάει καλά με το νέο μέλος. Στην πραγματικότητα, κάποιες γάτες είναι καλύτερα να είναι μόνες τους στο σπίτι.

Γάτα: Πώς να σταματήσει να απορρίπτει μια νέα γάτα Πώς να σταματήσετε την απόρριψη

Όταν φέρνετε ένα νέο γατάκι στο σπίτι, είναι σημαντικό να το παρουσιάσετε σιγά σιγά στη γάτα σας. Είτε το έχετε κάνει είτε όχι, αν οι γάτες δεν τα πάνε καλά, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα για να τις φέρετε πιο κοντά.

Φαγητό

Βεβαιωθείτε ότι το νέο γατάκι έχει τα δικά του μπολ για φαγητό και νερό και δεν βρίσκονται στην ίδια θέση με τα μπολ της πρώτης σας γάτας. Ταΐστε τα σε ξεχωριστούς χώρους, έτσι ώστε η γάτα σας να μην αποκτήσει εμμονή με το φαγητό έτσι ώστε να το τρώει όλο για να μην αφήνει στο άλλο. Εάν χρειαστεί, ταΐστε τες ξεχωριστά, κλείνοντας την πόρτα του δωματίου για να μην αποσπά η μία την προσοχή της άλλης.

Ύπνος

Παρέχετε ξεχωριστούς χώρους ύπνου και για τις δύο γάτες. Μην προσπαθήσετε να δώσετε το παλιό κρεβάτι της γάτας στο γατάκι. Αυτό ανήκει στην πρώτη και δεν θα επιτρέψει να το δώσετε στη δεύτερη.

Ασφαλές μέρος

Οι γάτες συνήθως αντιμετωπίζουν τους «εισβολείς» επιθετικά. Η γάτα σας θα πρέπει να έχει ένα ασφαλές μέρος για να ξεφύγει από το νέο γατάκι μέχρι να αποκτήσουν οικειότητα μεταξύ τους. Παραχωρήστε στη μεγαλύτερη γάτα χώρους μέσα στο σπίτι που δεν μπορεί να την εντοπίσει η μικρή γάτα. Άλλωστε, αυτά τα μέρη, μπορεί να γίνουν το καταφύγιο της πρώτης όταν θα θέλει να ξεφεύγει από την ενοχλητική γατούλα.

Τουαλέτα γάτας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μία ακόμη λεκάνη τουαλέτας γάτας. Δεν πρέπει να υπάρχει άμεση οπτική επαφή μεταξύ των λεκανών σε περίπτωση που και οι δύο γάτες βρίσκονται σε διαφορετικά κουτιά ταυτόχρονα.

Λιχουδιές

Την ώρα που χαϊδεύετε το νέο σας γατάκι, επιτρέψτε στη μεγαλύτερη γάτα να σας μυρίσει ενώ της δίνετε τις αγαπημένες της λιχουδιές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να μάθετε στη γάτα σας ότι η μυρωδιά της νέας γάτας δεν είναι κακή. Με την πάροδο του χρόνου, η μεγαλύτερη γάτα μπορεί να αρχίσει να συνδέει αυτή τη μυρωδιά με τις λιχουδιές. Συνεχίστε να δίνετε λιχουδιές και στις δύο γάτες όταν τις βλέπετε να αλληλοεπιδρούν όμορφα μεταξύ τους.

Διαφορετικοί χώροι

Δεν πρέπει να επιτρέπεται στις γάτες να είναι μαζί χωρίς επίβλεψη μέχρι να συμπαθήσουν η μία την άλλη. Εάν δεν μπορείτε να τις παρακολουθήσετε, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους και δεν έχουν επαφή.

Μην επιτρέπετε καβγάδες

Αν δείτε τις δύο γάτες να είναι έτοιμες για καβγά, καλύτερα να τις χωρίσετε και να βρείτε κάτι ενδιαφέρον για να τις αποσπάσετε την προσοχή. Εάν οι γάτες σας τσακώνονται τις περισσότερες φορές, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τις απομονώσετε για λίγο καιρό μέχρι να συστηθούν πάλι.

Συμβουλή: Θα πρέπει να έχετε υπομονή και να αφιερώσετε χρόνο στα κατοικίδιά σας προκειμένου να μάθουν να ζουν αρμονικά. Μόλις τα καταφέρετε η ζωή σας θα γίνει πιο όμορφη ενώ οι χαρές και η διασκέδαση θα πολλαπλασιαστούν.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed