Image Alt

My Pet

γάτες σπίτι

Τι κάνουν οι γάτες “μόνες στο σπίτι”;

Είναι γεγονός πως στις γάτες σας δεν αρέσει να μένουν μόνες στο σπίτι. Έτσι, για να εκφράσουν το παράπονό τους, καταστρέφουν οτιδήποτε υπάρχει στον χώρο γύρω τους (δηλαδή έπιπλα, ρούχα, αντικείμενα αξίας).

Οι γάτες είναι πολύ ακριβείς στις πράξεις τους, γι’ αυτό μην κάνετε το λάθος να τις αφήσετε για πολύ μόνες: θα σας ενημερώσουν ότι είναι δυστυχισμένη, με τον χειρότερο τρόπο! Θα ανακαλύψετε τα σημάδια της δυσαρέσκειάς τους σε όλο το σπίτι, όπως σκισμένες κουρτίνες ή τα υπολείμματα του αγαπημένου σας ζευγαριού παπουτσιών.

Παρακάτω θα δείτε τις “αταξίες” που κάνουν οι γάτες σας, όταν εσείς λείπετε από το σπίτι κι αυτές βαριούνται.

Καταστρέφουν το χαρτί υγείας

Αυτή η κλασική κίνηση συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι που κατοικείται από γάτες. Η γάτα λατρεύει να ξύνει τα νύχια της. Της αρέσει επίσης να παίζει, επομένως ένα ρολό χαρτιού υγείας προσφέρει και τα δύο: ξύσιμο και παιχνίδι μαζί!

Όταν βλέπει αυτό το χαρτί υγείας, η γάτα σας πιθανότατα σκέφτεται: «Αχ, κοίτα το νέο παιχνίδι που έβαλε η μαμά για μένα». Εκτός από το τεμαχισμό του χαρτιού, οι “εργατικές” γάτες μπορούν να ξετυλίξουν το χαρτί και να το μεταφέρουν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Είναι ένας τρόπος να σας στρώσουν το… λευκό χαλί!

Γρατζουνάει τα έπιπλα

Η γάτα σας λατρεύει τον απίστευτα άνετο καναπέ σας όσο κι εσείς, αλλά αυτό δε θα την εμποδίσει από να τον γεμίσει με νυχιές. Άλλωστε, είναι γεγονός που αυτό που αγαπάτε περισσότερο, αυτό έχουν ως στόχο να καταστρέψουν! Η γούνινη φίλη σας ξέρει, επίσης, ότι θα τραβήξει την άμεση προσοχή σας με αυτόν τον τρόπο. Το να ξύνει το χαλί και τα έπιπλα είναι απλώς ο τρόπος της γάτας σας να πει: «Αν είχατε μείνει σπίτι σήμερα, δε θα σας κατέστρεφα ό,τι αγαπάτε». Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να διορθωθεί με λίγη εκπαίδευση.

ξίσιμο επίπλων από γάτες

Διαλύει τα παιχνίδια της

Οτιδήποτε έχει χαρίσει στο γατάκι σας, μπορεί να καταστραφεί μέσα σε λίγα λεπτά. Όταν λείπετε από το σπίτι, οι γάτες εκτονώνονται στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αφοσιώνονται μόνο σε αυτά, για ώρες. Παίζουν ασταμάτητα και δείχνουν την ενόχλησή τους, αφήνοντας τα “κομμάτια” που έχουν απομείνει σε όλο το σπίτι… Ώρα για νέα ψώνια!

Απολαμβάνει κλεμμένα σνακς

Αληθινή ιστορία: Όταν οι κηδεμόνες μιας γάτας έφυγαν από το σπίτι, εκείνη πήδηξε πάνω από το ψυγείο, έκλεψε μια σακούλα πατατάκια και την έσυρε κάτω από το κρεβάτι για να γευματίζει όποτε θέλει, χωρίς να την αντιληφθούν. Άλλες γάτες μπορεί να ανοίξουν τα ντουλάπια της κουζίνας, κερνώντας τους εαυτούς τους με κράκερ ή εκείνο το catnip που σχεδιάζατε να της δώσετε ως λιχουδιά, όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Έτσι, εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας μπορεί να είναι ένας μικρός κλέφτης, φυλάξτε καλά οτιδήποτε φαγώσιμο στο σπίτι, πριν κλείσετε την πόρτα πίσω σας και την αφήσετε να… εξερευνά την κουζίνα!

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed