Image Alt

My Pet

Τι να να επιλέξω: Αρσενική ή θηλυκή γάτα;

Τι να να επιλέξω: Αρσενική ή θηλυκή γάτα;

Οι βιολογικές διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατιών είναι γνωστές. Μήπως, όμως, υπάρχουν κι άλλες διαφορές ανάμεσα σε μία αρσενική και θηλυκή γάτα που δε γνωρίζουμε; Πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το καλύτερο φύλο, πριν υιοθετήσουν κάποιο ζωάκι.

Η διερεύνηση των αντιθέσεων μεταξύ των βασιλιάδων που γουργουρίζουν και των βασιλισσών μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε μια γάτα που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σας. Τι θα κάνετε, λοιπόν; Ποιο γατάκι θα πάρετε; Ας ξεχωρίσουμε πρώτα τη διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατών, προτού μπορέσετε να απαντήσετε σωστά σε αυτήν την ερώτηση.

Συμπεριφορά

Οι διαφορές συμπεριφοράς μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατιών είναι πιο εμφανείς σε κατοικίδια ζώα που δεν είναι στειρωμένα, καθώς οι διαφορές στη συμπεριφορά τους συνήθως σχετίζονται με τις ορμόνες τους. Για παράδειγμα, οι αρσενικές γάτες μπορεί να γίνουν πιο επιθετικές, να σημαδεύουν με τα ούρα τους, να κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν από το σπίτι, όταν βρίσκονται σε σεξουαλικό οίστρο.

Ωστόσο, οι θηλυκές γάτες, όταν έχουν οίστρο, μπορεί να γίνουν πιο στοργικές και τείνουν να τρίβονται σχεδόν… παντού! Μπορούν, επίσης, να γίνουν πιο “φωνακλούδες”. Αν και η πλειονότητα μη στειρωμένων ή στειρωμένων γατών έχουν πολύ χαρακτηριστικές συμπεριφορές, αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι γάτες ενεργούν με συγκεκριμένο τρόπο.

Μερικές θηλυκές γάτες σημαδεύουν, επίσης, όταν βρίσκονται σε οίστρο, ενώ κάποιες αρσενικές γάτες είναι γνωστό ότι γίνονται εξίσου στοργικές. Τα περισσότερα κέντρα υιοθεσίας ενθαρρύνουν έντονα τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να στειρώνουν τις γάτες τους. Τα γατάκια είναι σίγουρα χαριτωμένα, αλλά θα πρέπει να συζητήσετε εάν επιθυμείτε να τα στειρώσετε ή όχι…

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει μια γάτα και η προσωπικότητα του γονέα μπορεί συχνά να επηρεάσει τη συμπεριφορά περισσότερο από ό,τι η γενετική.

Τι να να επιλέξω: Αρσενική ή θηλυκή γάτα;

Δείτε ακόμα: Πως μια γάτα έσωσε τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη

Eμφάνιση

Οι ράτσες γατιών είναι συχνά πιο δύσκολο να διακριθούν από τις ράτσες σκύλων. Το μελλοντικό σας γατάκι θα μπορούσε να έχει ένα μείγμα χαρακτηριστικών, ένα συγκεκριμένο χρώμα και μία μακριά ή λεπτή γούνα. Όπως τα περισσότερα θηλαστικά, οι αρσενικές γάτες οποιασδήποτε ράτσας τείνουν να είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις αντίστοιχες θηλυκές τους.

Το είδος της τροφής που ταΐζετε τη γάτα σας, η ποσότητα άσκησης που κάνει και η γενική της υγεία θα έχουν μεγάλη επιρροή στην εμφάνισή της.

Η επιλογή μιας γάτας αποκλειστικά και μόνο λόγω της εμφάνισης δεν είναι ιδανική. Αν ψάχνετε να φέρετε μια νέα γάτα στο σπίτι σας, επισκεφθείτε ένα κέντρο υιοθεσίας που έχει μεγάλη ποικιλία από ηλικίες, ράτσες και προσωπικότητες.

Μάλιστα, το προσωπικό του καταφυγίου μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για το ποιόν μιας γάτας. Όταν συναντάτε μια γάτα για πρώτη φορά, καθίστε κοντά της και περιμένετε να σας πλησιάσει. Αφήστε τη να τριφτεί πάνω σας για λίγο, πριν έρθετε σε επαφή. Κάντε το ίδιο πολλές διαφορετικές γάτες, προτού πάρετε μια τελική απόφαση.

Aρσενική ή θηλυκή γάτα τελικά;

Η αλήθεια είναι ότι το φύλο της γάτας πραγματικά δεν έχει σημασία, όταν πρόκειται να επιλέξετε το τέλειο κατοικίδιο για εσάς. Αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές συμπεριφοράς μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατών καθώς μεγαλώνουν από γατάκια σε ενήλικες, η γενετική και το περιβάλλον μιας γάτας παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο πόσο καλά θα δεσμευτείτε οι δυο σας.

Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο για να γνωρίσετε μερικές γάτες και επιλέξτε αυτή που πιστεύετε ότι θα είναι ο καλύτερός σας φίλος. Οι διαφορές αρσενικής και θηλυκής γάτας θα πρέπει να παίζουν μικρό ρόλο στην επιλογή μιας γάτας.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed