Image Alt

My Pet

γατάκι αρσενικό θηλυκό

Πώς να καταλάβετε αν το γατάκι σας είναι αρσενικό ή θηλυκό

Αν αποκτήσατε τώρα γατάκι και αναρωτιέστε πώς να το ονομάσετε επειδή δεν ξέρετε το φύλλο του, τότε εδώ θα βρείτε τρόπους για να καταλάβετε αν είναι αρσενικό ή θηλυκό.

πώς καταλαβαίνουμε αν το γατάκι είναι αρσενικό ή θηλυκό

Ο καθορισμός του φύλου είναι δύσκολος όταν είναι μικρό γατάκι

Αρχικά μπορείτε να κοιτάξτε κάτω από την ουρά και να ρίξετε μια ματιά ανάμεσα στα πόδια του. Αλλά ο καθορισμός του φύλου του μπορεί να είναι δύσκολος όταν είναι πολύ μικρό το γατάκι.

  • Εάν το γατάκι είναι θηλυκό, θα δείτε κάτι να μοιάζει με πεζό γράμμα “i”
  • Εάν είναι αρσενικό γατάκι, θα δείτε κάτι να μοιάζει με το σημείο στίξης (:)

Μαζί με το σχήμα και την απόσταση των γεννητικών οργάνων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενδείξεις όπως το χρώμα του τριχώματος για να προσδιορίσετε εάν ένα γατάκι είναι αρσενικό ή θηλυκό ενώ μερικές φορές υπάρχουν ακόμη και ενδείξεις συμπεριφοράς που θα σας καθοδηγήσουν στην απάντηση.

Κατά την αξιολόγηση του φύλου θα πρέπει να μην αγχώσετε και στρεσάρετε το γατάκι. Πάρτε το, χαδέψτε το απαλά και φέρτε το στην αγκαλιά σας. Το ξύσιμο της πλάτης τους ακριβώς στη βάση της ουράς μπορεί να το αναγκάσει να την σηκώσει αυτόματα.

Εξωτερικά γεννητικά όργανα

Αρσενικά

Στους ενήλικους αρσενικούς μη ευνουχισμένων γάτους, για να διαπιστώσετε το φύλο του ζώου, αρκεί να σηκώσετε την ουρά του και να παρατηρήσετε τα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Οι όρχεις διακρίνονται εύκολα σε μια απόσταση κάτω από τον πρωκτό. Στα αρσενικά γατάκια και στους ευνουχισμένους γάτους, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού στα νεαρά γατάκια οι όρχεις δεν είναι ιδιαίτερα ορατοί, ενώ στους ευνουχισμένους γάτους οι όρχεις έχουν αφαιρεθεί.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σηκώσετε την ουρά του ζώου και να προσέξετε την απόσταση μεταξύ των εξωτερικών γεννητικών οργάνων του ζώου και του πρωκτού του. Σε ένα αρσενικό γατάκι ή αρσενικό γάτο η απόσταση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τα θηλυκά ζώα, καθώς μεταξύ του πρωκτού και του πέους μεσολαβούν οι όρχεις. Η εικόνα που θα δείτε σε ένα αρσενικό ζώο μοιάζει κάπως με το σύμβολο της άνω-κάτω τελείας (:), δηλαδή, τόσο ο πρωκτός όσο και το σημείο που βρίσκεται το πέος μοιάζουν σαν δύο στρογγυλές τελείες.

Θηλυκά

Στα θηλυκά υπάρχει μικρότερη απόσταση μεταξύ των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού σε σχέση με τα αρσενικά. Αυτό που θα δείτε σε μια θηλυκή γάτα μοιάζει με ένα θαυμαστικό αντεστραμμένο (!). Ο πρωκτός φαίνεται σαν τελεία και εκεί που είναι τα εξωτερικά γεννητικά όργανα του ζώου (αιδοίο) φαίνεται επίμηκες, όπως το πεζό γράμμα “i”.

γατάκι αρσενικό θηλυκό

Χρώμα Τριχώματος

Ένας άλλος απλούστερος και λιγότερο αξιόπιστος τρόπος για να ξεχωρίσετε αν το γατάκι σας είναι θηλυκό ή αρσενικό, είναι από το χρώμα του τριχώματος του.

Οι γάτες που έχουν τρίχωμα όπως το καβούκι της χελώνας (πορτοκαλί και μαύρο) αλλά και αυτές που έχουν τρία χρώματα (λευκές, πορτοκαλί και μαύρο) είναι σχεδόν πάντα θηλυκές με εξαίρεση αν έχει υπάρξει κάποια γενετική εκτροπή.

Οι πορτοκαλί ή τζίντζερ γάτες, ωστόσο, είναι πιο συχνά αρσενικές. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το τρίχρωμο χαρακτηριστικό, καθώς μόνο τα τρία τέταρτα από τις γάτες με χρώμα τζίντζερ είναι αρσενικές.

πώς καταλαβαίνουμε αν το γατάκι είναι αρσενικό ή θηλυκό

Τρόπος συμπεριφοράς

Καθώς τα γατάκια ενηλικιώνονται αρχίζουν να αναπτύσσουν τις μοναδικές προσωπικότητες τους.

  • Τα αρσενικά μπορεί να αρχίσουν να περιφέρονται έξω περισσότερο καθώς πλησιάζουν τη σεξουαλική ωριμότητά τους. Μπορεί επίσης να μαρκάρουν την περιοχή τους, συχνά ψεκάζοντας για να δημιουργήσουν τη βάση τους και να απομακρύνουν άλλα γατιά., ενώ ακόμα τα αρσενικά μπορεί να είναι πιο ανήσυχα και επιθετικά κάποιες φορές.
  • Τα θηλυκά γατάκια που δεν έχουν στειρωθεί εμφανίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οίστρο, εκδηλώνοντας έντονα συμπτώματα, όπως να νιαουρίζουν έντονα, να κυλιούνται στο πάτωμα, ή να τρίβονται σε αντικείμενα και ανθρώπους. Ωστόσο, όσο νωρίτερα στειρώσετε το γατάκι σας (η τυπική σύσταση στους πέντε έως έξι μήνες, αλλά η στείρωση μπορεί να συμβεί και στις έξι έως οκτώ εβδομάδες), τόσο λιγότερο η γάτα σας θα εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed