Image Alt

My Pet

Άνθρωπος σε ταξίδι με το κατοικίδιό του

5 Συμβουλές για ασφαλή ταξίδια με το κατοικίδιό σας

Τα κατοικίδια είναι πολλές φορές οι καλύτεροι σύντροφοι για ένα ταξίδι. Το ποσοστό μάλιστα των ιδιοκτητών κατοικίδιων –  κι ιδίως σκύλων – που τα παίρνουν μαζί σε ταξίδια έχει διπλασιαστεί ανάμεσα στη δεκαετία 2006 – 2016, όπου από το 20% αυξήθηκε στο 40%, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Προϊόντων για Κατοικίδια.

Υπάρχουν ποικίλοι λόγοι που προτιμάμε να ταξιδέψουμε παρέα με τα κατοικίδιά μας. Ένας εκ των οποίων είναι φυσικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος να το φροντίσει. Οποιοδήποτε μέσο, όμως, κι αν επιλέξετε για το ταξίδι σας, υπάρχουν 5 συγκεκριμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ταξιδέψετε ασφαλείς, χωρίς έγνοιες και άγχος.

1. Σιγουρευτείτε ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να ταξιδέψει

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν το κατοικίδιό σας έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν του επιτρέπει να μπει σε νέες περιπέτειες.

2. Κάντε κράτηση για το κατοικίδιό σας

Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο ή οποιοδήποτε κατάλυμα, τα οποία δέχονται κατοικίδια. Μπορείτε να καλέσετε επίσης στο κατάλυμα προκειμένου να επιβεβαιώσετε ότι τα ζωάκια γίνονται δεκτά. Επίσης, όσον αφορά τα τρένα και τα αεροπλάνα, υπάρχει συγκεκριμένη χωρητικότητα, συνεπώς θα ήταν προτιμότερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

3. Δημιουργήστε ταυτότητα για το ζωάκι σας

Τα κατοικίδια, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, πρέπει να έχουν ταυτότητες ή και διαβατήρια, στις οποίες αναγράφονται τα ονόματά τους, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών. Επίσης, ο σκύλος ή η γάτα σας, ιδανικά πρέπει να διαθέτουν μικροτσίπ, τα οποία έχουν το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, έχουν ένα μοναδικό αριθμό ταυτότητας και μπαίνουν εύκολα κάτω από το δέρμα του ζώου. Σε περίπτωση που χαθεί το κατοικίδιό σας, με μία απλή σάρωση θα φανερωθούν τα στοιχεία σας, αρκεί φυσικά να τα διατηρείτε ενημερωμένα.

4. Προμηθευτείτε ένα κλουβί μεταφοράς κατοικίδιων ζώων

Ένα κλουβί μεταφοράς κατοικίδιων ζώων είναι πάντα απαραίτητο για ένα ασφαλές ταξίδι. Ελέγξτε τις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας ή του σιδηρόδρομου στον ιστότοπό τους και στη συνέχεια σημειώστε το όνομά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Επίσης, καλό θα ήταν να σημειώσετε τις λέξεις «Ζωντανό Ζώο», ούτε ώστε να μην μπερδευτεί το κλουβί μεταφοράς με τις υπόλοιπες αποσκευές.

5. Πάρτε μαζί σας τα ιατρικά αρχεία του κατοικιδίου σας

Όταν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας, ιδανικά πρέπει να έχετε μαζί σας τα αρχεία υγείας του, πληροφορίες φαρμάκων και στοιχεία εμβολιασμού από τον κτηνίατρό σας. Επειδή οι κανόνες διαφέρουν από αεροπορική εταιρεία σε εταιρεία κι από χώρα σε χώρα, βρείτε τις απαιτήσεις που θέλουν από τα διαβατήρια των κατοικίδιων ζώων πριν ταξιδέψετε. Ιδανικά, να βάλετε στο κολάρο του ζώου σας μία ταυτότητα που επιδεικνύει τον εμβολιασμό του. Τέλος, προμηθευτείτε προληπτικά φάρμακα για τα εξωπαράσιτα.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed