Image Alt

My Pet

Αντζέλικα Χιούστον σε Μητσοτάκη: Aπαγορεύστε τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη

Αντζέλικα Χιούστον σε πρωθυπουργό: Aπαγορεύστε τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της PETA (Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων), Αντζέλικα Χιούστον έστειλε πρόσφατα επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με την οποία τον καλεί να απαγορεύσει τη χρήση γαϊδουριών και μουλαριών στο νησί της Σαντορίνης.

Επιστολή Αντζέλικας Χιούστον στον Πρωθυπουργό

Στην επιστολή, η Χιούστον τονίζει τη σκληρή μεταχείριση που υφίστανται συχνά αυτά τα ζώα όταν αναγκάζονται να μεταφέρουν τουρίστες ανεβαίνοντας πάνω από 500 απότομα σκαλοπάτια.

«Έμεινα άναυδη όταν είδα σε τι φρικτή κακομεταχείριση πρέπει να υποβάλλονται τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης», έγραψε η Αντζέλικα Χιούστον. «Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που οι χωρικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να περπατήσουν ή να μετακινηθούν με γαϊδουράκι. Και ενώ άλλες χώρες έχουν εγκαταλείψει αυτή τη συνήθεια που προκαλεί δυσφορία στα ζώα, η Σαντορίνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυτά τα ευφυή και φιλικά ζώα ως μηχανές χωρίς συναίσθημα».

«Καθώς πριν λίγο καιρό έσωσα έξι γαϊδουράκια και κάθε ημέρα διαπιστώνω πόσο αξιαγάπητα και ήπια πλάσματα είναι, πονάει ιδιαίτερα η καρδιά μου με αυτό που συμβαίνει. Κύριε Μητσοτάκη, παρακαλώ τερματίστε αυτή την θηριωδία και απαγορεύστε αμέσως κάθε μεταφορά τουριστών με γαϊδουράκια και μουλάρια!», προσθέτει η γνωστή ηθοποιός.

Αντζέλικα Χιούστον σε Μητσοτάκη: Aπαγορεύστε τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη

Δείτε επίσης: Σχολείο υιοθέτησε τη Μαρίτσα: Η σκυλίτσα που λατρεύει τα παιδιά

Τι αποκάλυψε μυστική έρευνα της PETA Γερμανίας

Η τελευταία μυστική έρευνα της PETA Γερμανίας το καλοκαίρι του 2022 αποκάλυψε ότι τα γαϊδούρια εξακολουθούν να αναγκάζονται να μεταφέρουν βαριά φορτία τουριστών ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες στον καυτό ήλιο για ώρες, χωρίς επαρκή ξεκούραση, τροφή ή νερό.

«Τους φέρονται σαν μηχανές και όχι σαν αισθανόμενα όντα και συχνά χτυπιούνται και μαστιγώνονται από τους χειριστές τους για να τα κρατήσουν σε εγρήγορση, ενώ αναγκάζονται να φορούν κακής ποιότητας σέλες που τους αφήνουν πληγές. Οι υπεύθυνοι υποχρεώνουν τα ζώα να κάνουν την επίπονη ανάβαση στα σκαλοπάτια αρκετές φορές την ημέρα», γράφουν στην έκθεση τους οι άνθρωποι της PETA.

Σύμφωνα με τις κτηνιατρικές συστάσεις, τα γαϊδουράκια δεν πρέπει να μεταφέρουν πάνω από το 20% του σωματικού τους βάρους, δηλαδή περίπου 110 κιλά. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες με γνώμονα το κέρδος συχνά επιτρέπουν βαρύτερους αναβάτες, γεγονός που επιβαρύνει πολύ την πλάτη και τις αρθρώσεις των ζώων. Αυτό έχει σοβαρές συνέπειες για τα γαϊδουράκια. Όταν εξασθενούν, συχνά εγκαταλείπονται για να πεθάνουν.

Αντζέλικα Χιούστον σε Μητσοτάκη: Aπαγορεύστε τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη

Δείτε επίσης: Η Ηρωίδα της Ίου: Έσωσε και φροντίζει 17 γαϊδουράκια

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed