Image Alt

My Pet

Δήμος Αθηναίων Δημοτικό κτηνιατρείο

Δήμος Αθηναίων: Δημοτικό κτηνιατρείο θα λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι

Στο πλαίσιο όλων των δράσεων σε σχέση με τα ζώα που κάνει ο Δήμος Αθηναίων, αναμένεται έως το καλοκαίρι να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Δημοτικό κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του αδέσποτου πληθυσμού αλλά και των πολιτών της Αθήνας που έχουν ή φροντίζουν ζώα.

Ο Δήμος Αθηναίων αποκτά Δημοτικό κτηνιατρείο

Μιλώντας μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης  για τα επόμενα βήματα της δημοτικής αρχής και τον επόμενο στόχο της, που είναι το δημοτικό κτηνιατρείο, είπε: «Από την πρώτη στιγμή, είχαμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Πρώτον, έπρεπε να γίνει το καταφύγιο του Σωκράτη. Ήταν μια ντροπή το καταφύγιο του δήμου όπου κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά, κολυμπούσαν τα σκυλιά με την πρώτη βροχή. Πλέον, είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα. Δεύτερον, έπρεπε να τρέξει αποτελεσματικά το πρόγραμμα των υιοθεσιών, και με βάση το καταφύγιο, και με βάση την ψηφιακή πλατφόρμα https://animalscityofathens.gr. Και τώρα, ελπίζουμε ότι το δημοτικό κτηνιατρείο θα λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να τα κάνουμε όλα πιο εύκολα και βατά, ακριβώς για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε περισσότερες δυνάμεις μέσα στην πόλη».

Δήμος Αθηναίων Δημοτικό κτηνιατρείο

Τα ζώα του δήμου της Αθήνας έχουν πλέον βρει έναν σύμμαχο στην Πολιτεία

Σύμφωνα με τα αρχεία της υπηρεσίας, από τον Οκτώβριο του 2019 έως σήμερα έχουν περισυλλεχθεί 1.191 σκύλοι και έχουν πραγματοποιηθεί κτηνιατρικές υπηρεσίες σε 3.800 γάτες. Από τα ζώα αυτά έχουν υιοθετηθεί 791 σκύλοι και 114 γάτες.

Εντωμεταξύ η  συνδρομή της υπηρεσίας επεκτείνεται και σε πιο ασυνήθιστα αιτήματα όπως απεγκλωβισμούς ζώων διαφόρων ειδών (περιστέρια, κουνέλια, γάτες, σκύλοι, πτηνά όπως παπαγάλοι-γεράκια- γλάροι, ινδικά χοιρίδια κα), ενώ συνδράμουν σε αυτοψίες με σκοπό των έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων και εκτελούν εισαγγελικές εντολές για την οριστική ή προσωρινή αφαίρεση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ή και παραγωγικών ζώων όπως κότες από παράνομους πλανόδιους πωλητές.

Επιπλέον, υπάρχει ο «Σωκράτης», το καταφύγιο αδέσποτων σκύλων στο Βοτανικό. που πήρε το όνομά του από τον σκύλο Σωκράτη που ζούσε στο κέντρο της Αθήνας και τον οποίο σκότωσε επίτηδες κάποιος περνώντας από πάνω του με φορτηγάκι. Το καταφύγιο ονομάστηκε έτσι γιατί αυτό σημαίνει αδέσποτη ζωή, ο κίνδυνος, ανά πάσα στιγμή. Ακόμα, έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος χώρος προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτών γατών (επί της οδού Μεσογείων και Τρικάλων).

Παράλληλα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση των υιοθεσιών των ζώων και την καλλιέργεια της φιλοζωίας στη συνείδηση των πολιτών και οι χώροι αυτοί είναι ανοιχτοί στο κοινό σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτως αργιών, προκειμένου να καθίστανται επισκέψιμοι σε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα, τα οποία εργάζονται σε διάφορα ωράρια ή έχουν άλλες υποχρεώσεις και έτσι έχουν καταφέρει να υιοθετηθεί μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων.

Επίσης να αναφέρουμε ότι ο Δήμος έχει τοποθετήσει ταΐστρες για αδέσποτες γάτες σε 30 σημεία και ποτίστρες σε 147 σημεία, οι οποίες τροφοδοτούνται από συνεργεία του.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed