Image Alt

My Pet

Δυστυχώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ότι ο γαϊδαράκος θα γίνει καλά

Δυστυχώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ότι ο γαϊδαράκος θα γίνει καλά

Γροθιά στο στομάχι ήταν η είδηση ότι ο γαϊδαράκος, που σύρθηκε με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του, τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το γαϊδουράκι υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία , έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο.

Έγινε εξειδικευμένη εξέταση από ιππίατρο

H εξέλιξη αυτή σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και αφού το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη. Ο ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά είχε υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Η μεταφορά του είναι αδύνατη εξαιτίας της κατάστασής του

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για  την σωτηρία του. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή ήταν αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν το ζώο. Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείτο αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία, εξέλιξη που όλοι απεύχονταν. «Το ζώο βασανιζόταν από τα τραύματα που είχε» ήταν η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Δυστυχώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ότι ο  γαίδαράκος θα γίνει καλά

Αρχικώς είχε δημιουργηθεί η προσδοκία ότι το γαιδουράκι θα λάμβανε όλη την απαραίτητη φροντίδα και θα κατάφερνε να σωθεί. Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε πως η κατάσταση του ήταν τόσο σοβαρή που η ίασή του έμοιαζε αδύνατη, καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Όπως είπε και ο γιατρός ο οποίος εξέτασε εξονυχιστικά η ευθανασία ήταν η μοναδική λύση!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος

Υπαίτιος για τον σοβαρό τραυματισμό του γαιδαράκου είναι ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του γαϊδάρου. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μηνός και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο και το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά την επιβολή αυστηρών κυρώσεων

Σήμερα ήρθε και η αντίδραση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, να κάνει αυστηρές και ρητές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί ευζωίας των ζώων, ιδιαιτέρως των ιπποειδών, κατά τη μεταφορά τους.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed