Image Alt

My Pet

ποινή σε οδηγό ταξί

Εφαρμογή αντιρατσιστικού νόμου για βίαιη συμπεριφορά ταξιτζή σε σκύλο τυφλού

Εφαρμόστηκε ο αντιρατσιστικός νόμος και μάλιστα επιβλήθηκε και ποινή σε οδηγό ταξί που φέρθηκε βίαια σε σκύλο οδηγό μιας νεαρής με προβλήματα όρασης, ενώ εκείνη ζήτησε στο δικαστήριο να μην προχωρήσουν σε μεγαλύτερη ποινή δείχνοντας τη μεγαλοψυχία της.

«Είναι τα μάτια μου. Βλέπει για μένα ο σκύλος οδηγός»

Η Τζουλιάνα Μπούση που είναι μέλος της Εθνικής ομάδας παραολυμπιονικών, έχασε την όρασή της όταν ήταν μωρό, όμως η Γιούνι ο σκύλος οδηγός της είναι τα μάτια της και της διευκολύνει την καθημερινότητά της. Ένας οδηγός ταξί όμως, αντί να δείξει στοιχειώδη ανθρωπιά αποφάσισε να της στερήσει και αυτή τη δυνατότητα διώχνοντας βίαια τον σκύλο της από το όχημα και αρνούμενος να την επιβιβάσει μαζί με τον σκύλο.

ποινή σε οδηγό ταξί για βίαιη συμπεριφορά σε σκύλο οδηγό

Μέσα από τα μάτια της Γιουνι η Τζουλιάνα ζει και νιώθει ασφάλεια σε κάθε της βήμα. Είναι ο φύλακας άγγελος της.

«Είναι τα μάτια μου. Βλέπει για μένα ο σκύλος οδηγός. Με προσέχει απ’ όλα τα εμπόδια να μη χτυπήσω, να περάσω με ασφάλεια. Μου δίνει σιγουριά, ελευθερία, περισσότερη αυτονομία» είπε η Τζουλιάνα.

Πριν τέσσερα χρόνια, ένας οδηγός ταξί, φέρθηκε  βίαια και απαράδεκτα και δεν δέχτηκε να μεταφέρει στον προορισμό της την κοπέλα και τον σκύλο οδηγό της. Όπως λέει η ίδια ο ταξιτζής τον έσπρωξε έξω. Αν και άλλες φορές είχε έρθει αντιμέτωπη με αρνητική στάση απέναντι στον σκύλο οδηγό της, όταν εκείνη τους εξηγούσε, οι οδηγοί καταλάβαιναν και δέχονταν να μπει στο ταξί.

Ο δικηγόρος της Τζουλιάνας, κύριος Βαγγέλης Αυγουλάς, μάλιστα είπε ότι οι σκύλοι οδηγοί τυφλών δεν ταυτίζονται με τα κατοικίδια και δεν μεταφέρονται με φίμωτρο και κλουβί, γιατί είναι ακίνδυνα και πιστοποιημένα εκπαιδευμένα και θεωρούνται προέκταση τους σώματος των τυφλών. Ο κύριος Αυγουλάς είπε επίσης, ότι οποισδήποτε αντιληφθεί ότι υπάρχει άρνηση από επαγγελματία ακόμα και στην εστίαση ή σε ξενοδοχεία -καθώς υπάρχουν και εκεί περιστατικά- να εξυπηρετήσει ανάπηρο άτομο με σκύλο οδηγό, αυτεπάγγελτα θα υπάρχει δίωξη και τιμωρία.

Η Τζουλιάνα που είναι πολύ δεμένη με τον σκύλο της, είπε ότι όταν ο σκύλος φοράει το κολάρο του βρίσκεται εν ώρα εργασίας και κάνει αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκε. Δεν εκτελεί χρέη φύλακα εκείνη την ώρα, άρα δεν πρόκειται να επιτεθεί ποτέ σε κάποιον. Ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τον σκύλο οδηγό όσο φορά το ειδικό κολάρο του, γιατί αποσυντονίζεται.

«Το θέμα μου δεν είναι να πάρω εκδίκηση. Είναι να ακουστώ για τα αυτονόητα»

Το δικαστήριο εφάρμοσε για πρώτη φορά τον αντιρατσιστικό νόμο και αφού αξιολογήθηκε επιβαρυντικά η βία που άσκησε ο οδηγός ταξί να πετάξει βίαια από το αυτοκίνητο τον σκύλο οδηγό, επέβαλε ποινή στον οδηγό ταξί 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Παρά το γεγονός ότι συνέβησαν όλα αυτά και η Τζουλιάνα είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ και ενώ ο οδηγός κατά τη διάρκεια της δίκης δεν ζήτησε ούτε μία φορά συγγνώμη, αφού βγήκε η απόφαση εκείνη φέρθηκε με ευγένεια και ζήτησε να μην του πάρουν την άδεια, επειδή δεν ήθελε να προκαλέσει προβλήματα στα άλλα μέλη της οικογένειας του οδηγού ταξί, ο οποίος είπε ότι το μόνο μέσω για να ζει η οικογένειά του και το παιδί που έχει στο νοσοκομείο είναι η δουλειά του ως ταξιτζής.

«Το θέμα μου δεν είναι να πάρω εκδίκηση. Είναι να ακουστώ για τα αυτονόητα. Και να σεβαστεί ο κάθε νόμος που υπάρχει» δήλωσε η Τζουλιάνα.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed