Image Alt

My Pet

Δημοτικό σχολείο σκυλιά

Εμείς είμαστε ένα ιδιαίτερο σχολείο – Οι σκύλοι είναι μέσα στη τάξη και δουλεύουμε μαζί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», με τους Γιάννη Σκάλκο και Νίνα Κασιμάτη, φιλοξένησε μία εκπαιδευτικό που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Μαθαίνει τα παιδιά να αγαπούν τα ζώα, μέσα από την τάξη του σχολείου. Η Κατερίνα Παπαποστόλου, Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πλατάνου – Πρασινάδας Ημαθίας, που έχει εντάξει κακοποιημένα ζώα στην εκπαίδευση.

daskala

Τα σκυλιά αναλαμβάνουν παιδιά που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ή άρνηση για να έρθουν σχολείο

«Εμείς είμαστε ένα ιδιαίτερο σχολείο, οι σκύλοι είναι μέσα στο σχολείο και δουλεύουμε μαζί. Η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος είναι τρεις σκύλοι πιστοποιημένοι σαν σκύλοι εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης», εξήγησε η Κατερίνα Παπαποστόλου.

«Είναι ισότιμα μέλη της μαθητικής κοινότητας. Ένας σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης, αναλαμβάνει παιδιά που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ή φοβία ή ακόμα και άρνηση για να έρθουν στο σχολείο.

Η Διώνη έχει βοηθήσει ένα παιδί που είχε μεγάλη άρνηση να έρθει στο σχολείο, και σε μία εβδομάδα δεν ήθελε να φεύγει από το σχολείο», και πρόσθεσε: «Ο σκύλος συνοδεύει το παιδί μέσα στην τάξη ή μπορεί να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής ανάμεσα σε δύο συμμαθητές που δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους. Ο μαθητής γνωρίζει τον σκύλο, αγαπά τον σκύλο και αποκτά μία συμπάθεια και για τον συμμαθητή του».

 παιδιά σκύλος

Κυρία Κατερίνα «υιοθέτησα ένα αδέσποτο»

«22 χρόνια είμαι εκπαιδευτικός, ουδέποτε τους καθοδήγησα με το δάχτυλο να το κάνουν κάτι. Τους το δείχνω με το τρόπο ζωής μου. Σημαντικό που με παίρνουν τηλέφωνο μαθητές μου που σήμερα είναι 26 και 30 ετών και μου λένε ”Κυρία Κατερίνα υιοθέτησα ένα αδέσποτο”. «Σπούδασα εκπαιδεύτρια σκύλων, έκανα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, τελείωσα και πιστοποιήθηκα ως ζωοθεραπεύτρια από τη Γαλλία. Αυτό είναι το Α και το Ω. Δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να δουλέψει με τον σκύλο του απλά επειδή είναι ένας καλός εκπαιδευτικός. Χρειάζεται για να ξέρει να προσεγγίζει τα παιδιά, αλλά στο κομμάτι του σκύλου είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθει κάποιος. Ήταν το έναυσμα για να σπουδάσω, οι τρεις σκύλοι μου». Και αυτές οι σπουδές της, ήταν η οδός για να δείξει στα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου Πλάτανου – Πρασινάδας Ημαθίας, έναν νέο κόσμο ομορφότερο.

Ο μπαμπάς μου ήταν δήμαρχος και είχε το σκύλο μέσα στο δημαρχείο

«Εγώ έχω μεγαλώσει με τισ εξής εικόνες: μπαμπάς μου ήταν δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια για 18 χρόνια, μου έφερε τον πρώτο μου σκύλο στα τρία χρόνια, και τον είχε το σκύλο μέσα στο δημαρχείο, στις συγκεντρώσεις, στην εκκλησία, παντού μαζί του. Και μιλάμε για το 1980, άλλες εποχές! Ξένιζε η εικόνα. Στην επαρχία ειδικά!»

 

Στόχος να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο

«Κακά τα ψέματα! Δεν αγαπούν όλα τα παιδιά το σχολείο. Στόχος να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο. Το σχολείο πολλές φορές είναι κλεισμένο μέσα σε γκρίζους τοίχους. Εμείς είμαστε ένα πολύχρωμο σχολείο βέβαια, αλλά είναι πολύ συγκινητικό όταν έρχονται τα παιδιά με χαρά στο σχολείο.

 

 

H Κατερίνα Παπαποστόλου από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου-Πρασινάδας του νομού Ημαθίας. Είναι ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) όπου μαζί με τους 100 εθελοντές της και τους τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ σε όλα τα σχολεία της χώρας. Επίσης είναι συγγραφέας του Δώρου, του Δώρου της Διώνης, της Μεγάλης Επιστροφής και Το κλειδί των Θαυμάτων.

πηγές φωτό: zwes.gr, Instagram (katerinapapapostolou_)

 

Δείτε ακόμα: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

 

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed