Image Alt

My Pet

Φωτιές Πεντέλης: O Ρεξ έγινε καλά και αναζητεί οικογένεια

Φωτιές Πεντέλης: O Ρεξ έγινε καλά και αναζητεί οικογένεια

Καλά στην υγεία του είναι ο Γερμανικός Ποιμενικός που βρέθηκε με πολλά εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα από τις φωτιές στην Πεντέλη που ξέσπασαν το απόγευμα της 21ης Ιουλίου. Ο Γερμανικός Ποιμενικός, ονόματι Ρεξ κινδύνευσε να πεθάνει και ενδεχομένως να μην ζούσε σήμερα αν δεν είχε δημοσιευτεί μία φωτογραφία του στα social media για να ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό του από φιλόζωους.

Υπενθυμίζεται ότι τον σκύλο εντόπισε ο αστυνομικός, Κλινικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής και καθηγητής στο Zero Stray Academy «Κακοποίηση Ζώων», Βαγγέλης Δρίβας. Ο ίδιος είχε εξηγήσει τότε στο MyPet.gr πώς κατάφερε να εντοπίσει και να σώσει τον σκύλο, ενώ σήμερα μιλάει μέσα από την ιστοσελίδα μας για την κατάσταση της υγείας του Γερμανικού Ποιμενικού, την φροντίδα που χρειάστηκε να λάβει κατά την άμεση μεταφορά του σε ιδιωτική κλινική και τέλος, την αναζήτηση μιας οικογένειας που επιθυμεί να υιοθετήσει τον σκυλάκο, δίνοντας του εκτός από την φροντίδα που χρειάζεται και πολλή αγάπη.

Είχε κλειστά μάτια και ήταν καμένος στο σώμα

«Ο σκύλος είχε πολλαπλά εγκαύματα σε όλο του το πρόσωπο. Τα μάτια του ήταν κλειστά και είχε λιωμένο δέρμα. Επίσης, είχε εγκαύματα σε όλο το πάνω μέρος της ραχοκοκαλιάς κι άλλα μικρότερα εγκαύματα σε όλο το σώμα» λέει στο MyPet.gr ο Βαγγέλης Δρίβας και συνεχίζει λέγοντάς μας τι συνέβη μετά την μεταφορά του σκύλου στη δομή Γαλατσίου υπό την επίβλεψη του Dogs’ Voice.

«Μόλις τον είδαν οι κτηνίατροι, έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε κλινική για να τον βοηθήσουν. Έτσι κι έγινε. Μεταφέρθηκε την ίδια μέρα σε ιδιωτική κλινική, όπου έμεινε τουλάχιστον 20 μέρες για να θεραπευτεί. Δύο μέρες μετά την μεταφορά του στην κλινική τον επισκέφθηκα και κατάλαβα ότι θα σωθεί. Οι γιατροί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να τον θεραπεύσουν. Τα μάτια του άνοιξαν, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο πια, είναι ορθάνοιχτα και πανέμορφα. Οι κτηνίατροι του παρείχαν την καλύτερη φροντίδα, περιποιήθηκαν τα τραύματά του και παράλληλα προσπάθησαν να τον κάνουν να τους εμπιστευτεί», λέει ο ίδιος.

Ο Ρεξ ψάχνει οικογένεια

Σήμερα ο σκυλάκος αυτός αναζητεί μία οικογένεια που θα τον αγαπήσει και θα τον φροντίσει όπως του αξίζει. Ακόμα κι αν κλείσουν όλες οι πληγές στο σώμα του, οι πληγές στην ψυχή του θα αργήσουν να επουλωθούν. «Όποιος επιθυμεί την υιοθεσία του μπορεί ακόμα να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του είτε σε μένα είτε στο Dogs’ Voice, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης των υποψήφιων κηδεμόνων. Τα τραύματά του φροντίζονται καθημερινά από τους ειδικούς της κλινικής, έχει λάβει ειδική θεραπεία με λέιζερ και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικούς καθαρισμούς αυτών».

Φωτιές Πεντέλης: O Ρεξ έγινε καλά και αναζητεί οικογένεια

Το χρονικό

Την επόμενη μέρα της κατάσβεσης της φωτιάς, ο Βαγγέλης Δρίβας, μετά τη δουλειά του πήγε και πάλι στις καμένες περιοχές γύρω από την Πεντέλη. Όπως είχε αναφέρει τότε στο MyPet.gr, «έκανα περιπολίες μήπως βρω κάποιο εγκαταλελειμμένο ζώο. Κάποια στιγμή μία εθελόντριά μας, η Γιώτα, μου έστειλε μήνυμα και μου είπε πως αν είμαι στην περιοχή να κοιτάξω για ένα σκύλο που είχε δημοσιευτεί στα social media και κινδύνευε η ζωή του. Αφορούσε έναν γερμανικό ποιμενικό, ήταν έξω από ένα σπίτι, είχε πράγματι, πάρα πολλά εγκαύματα στο σώμα του. Δεν υπήρχε καμία πληροφορία για το που βρισκόταν παρά μόνο ο αριθμός και όχι η οδός, έτσι όπως φαινόταν σε μία από τις αναρτημένες δημοσιεύσεις. Δηλαδή, έπρεπε να ψάξω για να εντοπίσω το σκύλο σε όλη την περιοχή χωρίς να έχω τη διεύθυνση ή κάποιο άλλο στοιχείο», παραδέχεται ο ίδιος.

Μεγάλη η συμβολή των εθελοντών

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, υπήρξε μία τιτάνια προσπάθεια από την εθελόντρια Γιώτα, τον ίδιο και τον φωτογράφο που τράβηξε και δημοσίευσε τη φωτογραφία, προκειμένου να εντοπίσουν την τοποθεσία όπου βρισκόταν ο σκύλος. «Μετά από ώρες και προσωπική προσπάθεια αφού “χτένισα” την περιοχή, βρήκα την οδό και το σπίτι που ήταν ο σκύλος. Εκεί ήταν και η κυρία που είχε περισυλλέξει συνολικά δύο σκυλιά, αλλά το ένα είχε σοβαρά εγκαύματα. Πήρα γρήγορα το ζώο και το μετέφερα στο ΛΑΤΟ Γαλατσίου, σε έναν χώρο περίθαλψης και φιλοξενίας των ζώων που διαμόρφωσε το Dogs’ Voice. Τότε ο σκύλος δεν μπορούσε να δει και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική. Από τότε ξεκίνησε μία τιτάνια προσπάθεια για να σωθεί ο Ρεξ που μας συγκίνησε όλους με την ψυχική δύναμη που έχει για να ζήσει», καταλήγει ο ίδιος.

Σήμερα ο Ρεξ είναι ένας δραστήριος σκύλος, χαρούμενος και φιλικός που δεν θυμίζει σε τίποτα το ζώο εκείνο που ήταν παντού καμένο και υπέφερε από τα εγκαύματα που του προκάλεσε η φωτιά.

Ρεξ, ευχόμαστε να βρεις την καλύτερη οικογένεια γιατί το αξίζεις!

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed