Image Alt

My Pet

Γεύσεις που δεν αρέσουν στα σκυλιά

Γεύσεις που δεν αρέσουν στα σκυλιά

Τα σκυλιά είναι γνωστά για την απίστευτη όσφρηση και τη γεύση τους και συνήθως είναι αρκετά ενθουσιώδη με το φαγητό. Ωστόσο, όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι έχουν τις δικές τους προτιμήσεις και υπάρχουν ορισμένες γεύσεις που πολλοί σκύλοι τείνουν να αντιπαθούν.

Η κατανόηση αυτών των γεύσεων μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να κάνουν συνειδητές επιλογές όταν πρόκειται για τα γεύματα και τις λιχουδιές των γούνινων φίλων τους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις γεύσεις που είναι γνωστό ότι αντιπαθούν οι σκύλοι.

Πικρές γεύσεις

Οι πικρές γεύσεις είναι συχνά δυσάρεστες στα σκυλιά. Αυτή η αποστροφή στην πικράδα είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός που τα αποτρέπει από το να καταναλώνουν τοξικές ή αλλοιωμένες τροφές στη φύση. Πολλές ουσίες με πικρή γεύση, όπως αυτές που βρίσκονται σε ορισμένα φυτά και χημικές ουσίες, μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους σκύλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκύλοι τείνουν να αποφεύγουν τροφές και ουσίες με έντονη πικρή γεύση.

Πικάντικες γεύσεις

Οι πικάντικες γεύσεις, που συνήθως συνδέονται με συστατικά όπως οι πιπεριές τσίλι, μπορεί να είναι αφόρητες για τους σκύλους. Οι σκύλοι έχουν πολύ μικρότερη ανοχή στα πικάντικα τρόφιμα σε σύγκριση με τους ανθρώπους. Οι πικάντικες τροφές μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές στους σκύλους, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό και υπερβολικό σάλιο. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να αποφεύγετε να ταΐζετε σκύλους με πικάντικες τροφές ή τροφές καρυκευμένες με καυτερά μπαχαρικά.

Ξινές γεύσεις

Οι ξινές ή υπερβολικά όξινες γεύσεις μπορεί επίσης να είναι απωθητικές για τους σκύλους. Ενώ ορισμένα σκυλιά μπορεί να ανεχθούν λίγη οξύτητα, τα υπερβολικά ξινά τρόφιμα ή ποτά μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στο πεπτικό σύστημα. Τα εσπεριδοειδή, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ όξινα για πολλούς σκύλους και να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν εισάγετε ξινές τροφές στη διατροφή του σκύλου σας.

Γεύσεις που δεν αρέσουν στα σκυλιά

Δείτε επίσης: Γιατί τα σκυλιά ξύνουν το πάτωμα και τα χαλιά

Αλμυρές τροφές

Ενώ οι σκύλοι χρειάζονται κάποιο αλάτι στη διατροφή τους, η υπερβολική περιεκτικότητα σε αλάτι μπορεί να είναι αντιαισθητική και ανθυγιεινή για αυτούς. Τα υψηλά επίπεδα αλατιού μπορεί να οδηγήσουν σε τοξικότητα αλατιού, η οποία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως υπερβολική δίψα, ούρηση, ακόμη και δηλητηρίαση από ιόντα νατρίου σε σοβαρές περιπτώσεις. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε να ταΐζετε τους σκύλους με τροφές που είναι υπερβολικά αλμυρές, όπως τα εξαιρετικά επεξεργασμένα σνακ που προορίζονται για τον άνθρωπο.

Την γεύση των φαρμάκων

Οι σκύλοι συχνά αντιπαθούν τη γεύση των φαρμάκων, ειδικά αν έχουν πικρή ή δυσάρεστη γεύση. Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολη τη χορήγηση φαρμάκων από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, οδηγώντας στην ανάγκη δημιουργικών μεθόδων, όπως οι ειδικές «τσέπες χαπιών» ή την απόκρυψη του χαπιού σε λιχουδιές.

Τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά, όπως η ξυλιτόλη, είναι τοξικά για τους σκύλους και μπορεί να αποβούν θανατηφόρα σε περίπτωση κατάποσης. Το ότι τα σκυλιά δεν πρέπει να τρώνε τεχνητά γλυκαντικά έχει να κάνει περισσότερο με την ασφάλεια παρά με την προτίμηση. Η ξυλιτόλη, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει ταχεία απελευθέρωση ινσουλίνης στους σκύλους, οδηγώντας σε επικίνδυνη πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed