Image Alt

My Pet

Καλαμάτα: Νέα επίθεση αδέσποτων σε γυναίκα

Καλαμάτα: Νέα επίθεση αδέσποτων σε γυναίκα

Ώρες μεγάλης αγωνίας έζησε μια 34χρονη γυναίκα στην Καλαμάτα, η οποία δέχτηκε επίθεση από δύο αδέσποτους σκύλους. Η γυναίκα έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στα χέρια και στο πρόσωπο και χρειάζεται επέμβαση.

Πολλαπλά τραύματα σε πρόσωπο και χέρια

Η γυναίκα δέχθηκε επίθεση στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας από τα δύο σκυλιά, οδηγώντας μοτοσικλέτα με κατεύθυνση το σπίτι της. Επέστρεφε από τη δουλειά της και είχε κόψει ταχύτητα πλησιάζοντας στο φανάρι για να στρίψει. Τότε βρήκαν ευκαιρία οι σκύλοι και κύκλωσαν την μηχανή. Προσπαθώντας να τα αποφύγει, έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Έχει σπάσει το κόκαλο κάτω από το μάτι, τα ζυγωματικά και το κόκκαλο πάνω στα φρύδια. Οι γιατροί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τριπόλεως αναμένουν να υποχωρήσει το οίδημα ώστε να προχωρήσουν σε επέμβαση.

Οι σκύλοι ήταν πολύ άγριοι

Η ίδια μιλά για τρόμο που ένιωσε την ώρα της επίθεσης, τονίζοντας ότι οι αδέσποτοι σκύλοι έπεσαν στο μηχανάκι με ορμή και επιθετικότητα.

Είχε σημειωθεί κι άλλη επίθεση

Η τελευταία επίθεση ήταν η δευτερη σε λίγες ημέρες στην πόλη της Καλαμάτας. Ακόμα μια γυναίκα είχε δεχτεί επίθεση από αγέλη εφτά σκύλων στην βιομηχανική ζώνη της Καλαμάτας. Οι συχνές επιθέσεις αδέσποτων ζώων φέρνει το θέμα ψηλά στη δημοτική ατζέντα.

Το θύμα μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση από τον Δήμο

Σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα επίθεσης από αδέσποτο ζώο, μπορεί να στραφεί ποινικά με κατάθεση μήνυσης σύμφωνα με τα άρθρα 15, και 314 ΠΚ κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου, αλλά και αστικά με αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια για να διεκδικήσει αποζημίωση από τον οικείο Δήμο, στα όρια του οποίου δέχθηκε την επίθεση. Ειδικότερα έχει κριθεί δικαστικά, ότι βάσει των άρθρων 105 και 106 Εισ.Ν.Α.Κ και 932 ΑΚ υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση του Δήμου για περισυλλογή αδέσποτων σκύλων και διασφάλιση ακίνδυνης χρήσης δημόσιων χώρων από τους δημότες, καθώς και για προστασία της ζωής και υγείας των δημοτών (3022/12ΣτΕ, 932/2008 ΜΔΠΠειρ.).

Οι Δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα

Ειδικότερα στο άρθρο 10 παρ. 1 ρητώς προβλέπεται ότι : «Οι Δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον σε δωδεκάμηνη βάση: (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση, (ε) την εύρεση αναδόχου και (στ) την υιοθεσία τους» .Επειδή στην πράξη κανένας Δήμος στην Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανωτέρω υποχρεώσεις, οι αποφάσεις των δικαστηρίων κατά συντριπτική πλειοψηφία δικαιώνουν τους πολίτες, επιδικάζοντας τους αποζημιώσεις που κυμαίνονται, ανάλογα με την βλάβη που έχει υποστεί ο παθών, (πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του), από 2.000 ευρώ περίπου για απλό τραυματισμό, έως μεγαλύτερα ποσά για σοβαρότερες περιπτώσεις που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση ή νοσηλεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για το θύμα είναι να μπορεί να αποδείξει ότι δέχθηκε επίθεση αδέσποτου ζώου.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed