Image Alt

My Pet

Νέο σύγχρονο πάρκο σκύλων από τον Δήμο Αθηναίων

Νέο σύγχρονο πάρκο σκύλων από τον Δήμο Αθηναίων

Σύγχρονο πάρκο σκύλων κατασκεύασε ο Δήμος Αθηναίων σε γειτονιά του σταθμού Λαρίσης. Η κατασκευή του πάρκου έγινε στο πλαίσιο της ανάπλασης μιας έκτασης 4 στρεμμάτων, που βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό. Ο χώρος αναβαθμίστηκε πλήρως από τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας όμορφος και φιλόξενος χώρος για όλους.

Η κατασκευή έγινε με διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας

Η κατασκευή του πάρκου έγινε σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας. Πρόκειται για έναν χώρο περιφραγμένο, έχει παροχή πόσιμου νερού για τα ζώα. Επίσης ο Δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει για ειδικά παιχνίδια επιδεξιότητας τα οποία βοηθούν στην εκπαίδευση των σκύλων. Επίσης στο πάρκο υπάρχει πρόβλεψη για σκίαση, επίσης έχουν τοποθετηθεί και καθίσματα για τους συνοδούς.

Νέο σύγχρονο πάρκο σκύλων από τον Δήμο ΑθηναίωνΜε φωτισμό led για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία

Ο εξοπλισμός και τα υλικά του πάρκου επιλέχθηκαν μετά από μελέτες, επίσης στον χώρο διατηρήθηκε ο φυσικός χλοοτάπητας που προσφέρει προστασία στους σκύλους και συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας του χώρου. Για την ενίσχυση του φωτισμού στο πάρκο σκύλων, τοποθετήθηκαν τρεις νέες κολώνες με φωτιστικά led, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.

«Μια ιστορική γειτονιά από την οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες άνθρωποι»

Ο πολύτιμος αυτός “πνεύμονας” πρασίνου, βρίσκεται επί της οδού Θ. Δηλιγιάννη, σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Συνεχίζουμε, με σχεδιασμό, να αναβαθμίζουμε μία προς μία τις γειτονιές της Αθήνας. Παρεμβαίνουμε με ουσιαστικά έργα σε μικρά και μεγάλα πάρκα που είχαν εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα εκμεταλλευόμαστε κάθε τετραγωνικό ελεύθερου χώρου για να διαμορφώσουμε νέους “πνεύμονες” πρασίνου που έχει -τόσο- ανάγκη η πόλη. Η τελευταία μας παρέμβαση έγινε σε μία ιστορική γειτονιά, στον Σταθμό Λαρίσης, που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολυσύχναστο σημείο, από το οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στην Αθήνα. Με το έργο της ανάπλασης του πάρκου, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, αναδεικνύουμε αυτό το σύγχρονο τοπόσημο της πόλης, αναβαθμίζουμε τη γειτονιά και δίνουμε την ευκαιρία στους Αθηναίους να επισκεφθούν έναν ακόμη αναμορφωμένο, ασφαλή και σύγχρονο χώρο αναψυχής». Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας, αναφέρει: «Με πρόγραμμα και σχέδιο ενισχύουμε το πράσινο της πόλης στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Δήμος Αθηναίων, υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα αναπλάσεων σε πάρκα, άλση και πλατείες, δημιουργώντας τις συνθήκες μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της Αθήνας».

Νέο σύγχρονο πάρκο σκύλων από τον Δήμο Αθηναίων

Φωτό: Facebook

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed