Image Alt

My Pet

Ο Scooter νικητής του Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ασχημότερου Σκύλου 2023

Ο Scooter νικητής του Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ασχημότερου Σκύλου 2023

Ο Scooter, ένας “Κινέζικος Λοφιοφόρος”, στέφθηκε ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου. Ο ετήσιος διαγωνισμός εξυμνεί τις ατέλειες των κατοικίδιων ζώων, όπως τα οπίσθια πόδια του Scooter που είναι στραμμένα προς τα πίσω και το αραιό του τρίχωμα.

Γενναίοι σκύλοι νικητές, που έχουν αψηφήσει τις αντιξοότητες

Η Linda Elmquist από το Tucson της Αριζόνα χαμογελούσε πλατιά καθώς κρατούσε το σκυλάκι της ψηλά. Ο Scooter αναγνωρίστηκε την Παρασκευή για τα προτερήματα του, καθώς του δόθηκε ο τίτλος του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο. Ο διαγωνισμός World’s Ugliest Dog Contest είναι μια ετήσια εκδήλωση που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει την αγάπη για όλα τα ζώα, ειδικά για τα αδέσποτα που διασώθηκαν.

Είναι μια παγκοσμίου φήμης εκδήλωση που προωθεί την υιοθεσία και παρουσιάζει δυνατούς σκύλους, νικητές της ζωής που έχουν αψηφήσει τις αντιξοότητες.

Ο εκτροφέας τον προόριζε για ευθανασία

Ο Scooter, με αραιό τρίχωμα, ουρά που μοιάζει με αρουραίου και γλώσσα που δεν μένει μέσα στο στόμα του, έχει σίγουρα ξεπεράσει τις δυσκολίες στα επτά του χρόνια. Όταν ήταν κουτάβι, ο εκτροφέας τον πήγε για ευθανασία. Είχε γεννηθεί με τα πίσω πόδια προς τα πίσω, μια κατάσταση που φαινόταν να καθιστά βέβαιο ότι δεν θα περπατούσε ποτέ. Ένας εθελοντής όμως τον πήρε στο σπίτι του για να του δώσει “μια ευκαιρία να βρει μια οικογένεια, για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή”, αναφέρει η βιογραφία του Scooter στο διαγωνισμό. Με τη βοήθεια της θεραπείας και ενός ειδικού καροτσιού, ο Scooter είναι σε θέση να περπατήσει και δεν έχει ιδέα ότι διαφέρει καθόλου από οποιονδήποτε άλλο σκύλο.

Ο Scooter νικητής του Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ασχημότερου Σκύλου 2023Διαβάστε επίσης: Αδεσποτάκι που του πετούσαν πέτρες στη Πάτρα, παρανυφάκι σε γάμο στο Μιλάνο!

«Ο Scooter αψήφησε όλες τις δυσκολίες»

«Είμαι πανευτυχής και απίστευτα περήφανη που ο Scooter στέφθηκε νικητής του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο στον κόσμο», δήλωσε η Elmquist, ιδιοκτήτρια του Scooter. «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τα παραμορφωμένα πίσω πόδια του, ο Scooter αψήφησε όλες τις δυσκολίες και μας έδειξε την πραγματική έννοια της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητας». Αυτή η αποφασιστικότητα ήταν που έδωσε στον Scooter το προβάδισμα έναντι άλλων διαγωνιζομένων,

Ο Scooter έκανε τη ράτσα του περήφανη, κερδίζοντας τις καρδιές των κριτών και το κορυφαίο βραβείο των 1.500 δολαρίων και ένα.

Μια γιορτή για τις ατέλειες, που κάνουν τα σκυλιά αξιαγάπητα

Ο διαγωνισμός World’s Ugliest Dog είναι μια γιορτή για τις ατέλειες που κάνουν τα σκυλιά αξιαγάπητα. «Πολλά από αυτά είναι αδεσποτα διασωθέντα από καταφύγια και εκτροφεία κουταβιών, οπότε χρησιμοποιούμε τη διασκέδαση και τη φήμη αυτού του διαγωνισμού για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για την υιοθεσία σκύλων», ανέφερε σε δήλωσή της υπεύθυνη του διαγωνισμου. «’Ολα τα σκυλιά αξίζουν μια οικογένεια, ένα σπίτι, ανεξάρτητα από τη φυσική τους ομορφιά και κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed