Image Alt

My Pet

όρκα φάλαινα δολοφόνος Lolita

Όρκα επιστρέφει στον ωκεανό μετά από πενήντα δύο χρόνια αιχμαλωσίας

Μια όρκα, γνωστή ως φάλαινα δολοφόνος, η Lolita μπορεί πλέον να επιστρέψει στον ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, στην περιοχή όπου ζει ακόμα η 93χρονη μητέρα της, μετά από 52 χρόνια αιχμαλωσίας στο Miami Seaquarium.

Αισιόδοξοι οι ακτιβιστές για την όρκα Lolita και την επιστροφή της στον ωκεανό

όρκα φάλαινα δολοφόνος lolita ξανά στον ωκεανό μετά 52 χρόνια αιχμαλωσίας

Οι ακτιβιστές κερδίζουν έδαφος σε μια αποστολή δεκαετιών για την απελευθέρωση της Lolita, γνωστής και ως Tokitae ή Toki, η οποία απομακρύνθηκε από τη φύση και μεταφέρθηκε στο θαλάσσιο ενυδρείο του Miami το 1970. Από τότε, η 56χρονη όρκα κατοικεί και παίζει σε αυτό που έχει περιγραφεί ως το μικρότερο τανκ για αιχμάλωτες φάλαινες δολοφόνους στη Βόρεια Αμερική.

Αν και με το πέρασμα των χρόνων, η υγεία της Lolita έχει επιβαρυνθεί, οι ειδικοί είπαν ότι η φάλαινα βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, αφού είχε ζήσει περισσότερο από τον σύζυγό της Ούγκο ο οποίος πέθανε από ανεύρυσμα εγκεφάλου το 1980 αφού χτύπησε επανειλημμένα το κεφάλι του στο περίβλημα.

«Είναι ένα θαύμα κάθε μέρα», είπε ο Χάουαρντ Γκάρετ, ερευνητής φαλαινών και ακτιβιστής στο Orca Network που αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Λολίτας από το 1995 και συνέχισε «Νομίζω ότι η ψυχική της υγεία διατηρεί τη σωματική της υγεία σε καλή κατάσταση. Δεν είναι αποτραβηγμένη, νευρωτική, ούτε έχει στερεότυπη συμπεριφορά που υποδηλώνει οποιοδήποτε είδος εγκεφαλικής βλάβης που σχετίζεται με την αιχμαλωσία.»

Έκθεση αναφέρει προβλήματα στη φροντίδα της όρκας

όρκα φάλαινα δολοφόνος

Μια έκθεση από το USDA που κυκλοφόρησε πέρυσι επέκρινε τη φροντίδα του ζώου από το Miami Seaquarium, αναφέροντας ότι τρέφονταν λιγότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα και δεν έπαιρνε αρκετό νερό (καθώς τα θαλάσσια θηλαστικά παίρνουν νερό από τα ψάρια για τις ανάγκες ενυδάτωσης τους). Επίσης υπήρχε ανησυχία για τον Επιμελητή Εκπαίδευσης που υπαγόρευε την ενσωμάτωση γρήγορων κολυμβήσεων και μεγάλων αλμάτων σε προπονήσεις και σόου για αυτήν τη μεγάλη σε ηλικία φάλαινα. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι η Toki είχε χτυπήσει την κάτω γνάθο της επανειλημμένα, πιθανότατα στο κάτω αυλάκι/διάφραγμα κατά τη διάρκεια γρήγορης κολύμβησης.

Τα ευρήματα της έκθεσης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της εγκατάστασης είναι ανοιχτοί στην πιθανή απελευθέρωση της φάλαινας, κάνουν τους ακτιβιστές αισιόδοξους για την ενδεχόμενη επιστροφή της Lolita στα ανοιχτά νερά.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed