Image Alt

My Pet

Τζοϋς Ευείδη

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων – Τζόυς Ευείδη: Χρωστάω πολλά στα αδέσποτα

Τζόυς Ευείδη, μια «εξαιρετική ηθοποιός». Γνωστή όμως και για την αγάπη της για τα ζώα. Τον μεγάλο της αγώνα για τα αδέσποτα, που γίνεται χρόνια τώρα με τόνους τόσο χαμηλούς. Η καθημερινότητά της γεμάτη από πατούσες και χαρούμενες ουρές.

Χρωστώ πολλά σε όλα τα αδέσποτα ζώα που έσωσα και υιοθέτησα

Πάντα υπήρχαν ζώα στη ζωή μου, όλα υιοθετημένα, όλα πρώην αδέσποτα. Οι γονείς μου τα λάτρευαν! Μεγάλωσα με ζώα. Η καλύτερη μου φίλη ήταν η γάτα μου η ‘Φιλενάδα’! Το 2010 έχασα τους γονείς μου με ένα μήνα διαφορά. και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ‘Ξιξάκος’ μου, αδεσποτάκι από την Κεφαλλονιά, υπεβλήθη αναγκαστικά σε ευθανασία…Ήταν μονόδρομος, ο καρκίνος τον είχε διαλύσει.

Τότε άρχισα να γνωρίζω διαδικτυακά εθελοντές! Ανθρώπους μαγικούς που η ζωή τους ερχόταν σε δεύτερη μοίρα, καθώς προτεραιότητά τους ήταν τα αδέσποτα. Άνθρωποι δυνατοί, πραγματικοί ήρωες!

Τζίνα: Το κορίτσι μου, ένα αδέσποτο πυροβολημένο και άκρως φοβικό ‘Σεγκούτσι’

Το 2010 μπήκε στη ζωή μου η ΄Τζίνα’: ένα αδέσποτο πυροβολημένο και άκρως φοβικό «σεγκουτσι» από τη Μυτιλήνη. Δεν είχα έρθει ποτέ σε επαφή με τόσο τρομαγμένο ζώο… Έβηχες και κρυβόταν, έκανε έξι μήνες να κατουρήσει εκτός σπιτιού από το στρες, έτρεμε σύγκορμη ακόμα και με τον αέρα. Μέσα στον πανικό της όμως αντλούσε χαρά από τα πάντα, αγαπούσε τους πάντες, ήθελε να ξεχάσει ό, τι πέρασε και να αρχίσει μια καινούρια χαρούμενη ζωή! Πόσο μοιάζαμε!!! Πόσο δεθήκαμε! Πόσα πράγματα μου έμαθε η Τζινούλα… Όχι μόνο άρχισα να αντλώ χαρά, αλλά άρχισα να αποκτώ αυτοπεποίθηση!!! Ποια; Εγώ!!! Λόγω του καλού της χαρακτήρα ξαφνικά από ντουέτο, γίναμε επτά!!! Ήρθε στη ζωή μας η ‘Ζιζού’ που έχασε τον μπαμπά της, ο ‘Παπουζέλ’ που βρέθηκε ανάμεσα στις νταλίκες στην Καβάλας, και τέσσερις γάτες εκ των οποίων γηραιότερη η’ Κοκό’! Δυστυχώς την ‘Τζινούλα’ μου την έχασα και αυτή από έναν άτιμο καρκίνο, αλλά τώρα πια έχω γίνει εγώ η ‘Τζίνα’… ξεχνώ τις φρίκες της ζωής και το προχωράω, αφού έτσι με έμαθε το κορίτσι μου.

Κακοποιημένα αδέσποτα, ο λόγος που μισώ τις περιοδείες

Μέσα από το πούλμαν της περιοδείας, έχω δει δυστυχώς πολλά ζώα σε άθλια κατάσταση… Που δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα για αυτά… Αυτά τα ζώα… Αυτά τα μάτια που μου ζητούσαν βοήθεια, θα με στοιχειώνουν για πάντα. Είναι ένας λόγος που «μισώ» τις περιοδείες!

Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να κατανοήσω ότι εξαναγκάζει κάποιον να εγκαταλείψει το ζώο του είναι ο πυρηνικός όλεθρος ή η μαύρη του ψυχή! Κανένας άλλος!!!

Υπάρχει λύση;

Ένας συντονισμός πραγμάτων. Πρώτο  και κύριο μέλημα να μιλήσουμε στα παιδιά μας, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων να τους εξηγήσουμε με τρόπο απλό, κατανοητό και βιωματικό τι σημαίνει «γίνομαι υπεύθυνος κηδεμόνας» για ένα ζώο και σέβομαι και αγαπώ όλα τα ζώα και το περιβάλλον! Η λύση στο θέμα των αδέσποτων είναι να μη σταματάμε να μιλάμε όλοι, να ενημερώνουμε, να στειρώνουμε να βοηθάμε και να υιοθετούμε, μέχρι να αδειάσουν όλα τα ‘κλουβιά’! Να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι!

Έχω σωθεί από τα ζώα που υιοθέτησα, τους χρωστάω πολλά!

Ίσως και να μην είμαι η καλύτερη κηδεμόνας του κόσμου, αλλά σε επίπεδο αγάπης «χτυπάω κόκκινο»!

Έχω πάρει πολύ πατριωτικά το θέμα της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Και είναι αλήθεια πως έχω αναλάβει πολλές υιοθεσίες και είναι κάτι που πάντα θα με συγκινεί. Νομίζω πως το κριτήριο μου είναι αλάθητο! Μπορώ πολύ καλά να καταλάβω ποιος θα αγαπήσει το ζώο και θα του προσφέρει μια όμορφη ζωή, που τελικά αυτό είναι και το σημαντικότερο για αυτά τα πλάσματα! Το χάρισμά μου είναι κληρονομικό!!!

 

 

Δείτε ακόμα: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed