Image Alt

My Pet

Πλατεία Συντάγματος Κυριακή 11/09: Πες Stop στην κακοποιήση ζώων

Πλατεία Συντάγματος Κυριακή 11/09: Πες Stop στην κακοποιήση ζώων

Αυτή την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Dream Team. Η ειρηνική συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με θύματα αθώα ζώα που πήραν δημοσιότητα και για όλα αυτά τα θλιβερά περιστατικά τα οποία συμβαίνουν καθημερινά και δεν τα μαθαίνουμε ποτέ.

Πρέπει να φωνάξουμε όλοι μαζί «φτάνει πια»

Το mypet.gr αναζήτησε τον κ. Χρήστο Πετρίδη έναν εκ των ιδρυτών της Dream Team και συνομίλησε μαζί του για την συγκέντρωση.  «Όλοι πρέπει να ενωθούμε γιατί πρέπει να φωνάξουμε, “φτάνει πια”. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί και ενωμένοι. Θέλουμε να γίνουμε η φωνή των ζώων προς κάθε κατεύθυνση» σχολίασε ο ίδιος.

Ο νέος νόμος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα

Ο κ. Πετρίδης είναι ακτιβιστής και έχει αφιερωθεί στην προστασία των ζώων. Σχολίασε πως η ψήφιση του τελευταίου νόμου για τα ζώα συντροφιάς είναι προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς η κακοποίηση ζώων πλέον είναι κακούργημα κι όχι πλημμέλημα και τα πρόστιμα έχουν αυξηθεί, ωστόσο τα βήματα που έχουν να γίνουν ακόμα, είναι πολλά. «Ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί για τον νέο νόμο, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζεται 100%, χωρίς να υπάρχει κανένα ελαφρυντικό. Οι ένοχοι θα πρέπει να οδηγούνται στη φυλακή κι όχι να μένουν ελεύθεροι με αναστολή» σχολίασε ο ίδιος.

Η κακοποίηση των ζώων εξακολουθεί και αφήνει αδιάφορο πολύ κόσμο

Το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι έχουν ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα για την ευζωία των ζώων, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν το θέμα αδιάφορα. «Θεωρώ ότι δεν γυρίζει τόσος κόσμος την πλάτη, υπάρχει όμως πάρα πολύς κόσμος που γυρίζει την πλάτη στο πρόβλημα» υποστηρίζει ο κ. Πετρίδης.  Η κακοποίηση ζώων δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορη την κοινωνία, όπως τονίζει και ο κ. Πετρίδης «έρευνες έχουν δείξει όποιος κακοποιεί ένα ζώο, μπορεί να κακοποιήσει και έναν άνθρωπο».

Και Σάββατο 10/09 Σκύλος στο Δρόμο

Η ίδια ΜΚΟ Dream Team σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου  διοργανώνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 τη Μουσική – Θεατρική Παράσταση Σκύλος στο Δρόμο με το σύνθημα «Όλοι Αξίζουν Μία Οικογένεια». Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στον Παλιό Σταθμό Τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, ώρα 20:00 και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας ζώων, αδέσποτων και μη. Στην παράσταση θα συμμετέχουν και αδέσποτα ζωάκια τα οποία αναζητούν οικογένεια.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

  • Κείμενα – Αφήγηση: Τατιάνα Παπαμόσχου
  • Στίχοι – Ιδέα: Γιόλα Αργυροπούλου
  • Τραγουδούν η Ιωάννα Εμμανουήλ & η Ρεγγίνα Ευαγγελία Αποστολάκου
  • Ενορχήστρωση – Διασκευές: Γεώργιος Κωνσταντινίδης
  • Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου
  • Διευθύνει η Αλεξάνδρα Μητσοπούλου
  • Συντονίζουν ο Χρήστος Πετρίδης και η Αναστασία Γκούβα της Dreamteam

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed