Image Alt

My Pet

σκύλος απιστία

Σκυλιά: Μπορούν να καταλάβουν πότε είστε άπιστοι;

Αν και το να ανακαλύψει κάποιος ότι ο σύντροφός του δεν του είναι πιστός είναι πολύ άσχημο, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μάθουν την αλήθεια παρά να ζουν στο σκοτάδι. Έτσι κάποιοι κατασκοπεύουν το τηλέφωνο του συντρόφου τους ή ελέγχουν το πού βρίσκεται για να καταλάβουν αν οι υποψίες τους ισχύουν. Υπάρχει όμως κάτι πιο εύκολο αφού ο σκύλος σας μπορεί να γνωρίζει ήδη την αλήθεια και αν παρακολουθήσετε τη γλώσσα του σώματός του μπορεί να να σας δείξει όλα όσα θέλετε να μάθετε για την απιστία του συντρόφου σας.

Πώς ένας σκύλος καταλαβαίνει την απιστία του κηδεμόνα του

σκύλος καταλαβαίνει την απιστία - δείτε τη γλώσσα σώματος

Σύμφωνα με ειδικό στη συμπεριφορά των σκύλων, αν και οι σκύλοι δεν καταλαβαίνουν διανοητικά την έννοια της απάτης, χρησιμοποιούν την υπερδύναμη τους, τεράστια όσφρησή τους για να μυρίσουν πού ήσασταν, ποιον έχετε γνωρίσει, τι έχετε κάνει, όλα αυτά από μικροσκοπικά αρωματικά σωματίδια που εναποτίθενται στα ρούχα σας.

Ο σκύλος σας μπορεί να σας «διαβάσει» μέσα από τις μικρές εκφράσεις του προσώπου, την οπτική επαφή και τις στάσεις του σώματος σας. Και όταν μυρίσει ένα νέο άρωμα, θα το θυμάται, ειδικά όταν σχετίζεται με τη διάθεση του κηδεμόνα του.

Οι σκύλοι έχουν 220 εκατομμύρια υποδοχείς αρωμάτων στη μύτη τους σε σύγκριση με τα πενιχρά μας πέντε εκατομμύρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς έχουν επίσης μια ειδική περιοχή στον εγκέφαλό τους όπου αποθηκεύουν κάθε άρωμα που έχουν συναντήσει.

Ο σκύλος μυρίζει την απιστία

Ορισμένες ράτσες είναι γνωστές για την ικανότητα να δεσμεύουν τις οσμές. Τα λαμπραντόρ, τα ριτρίβερ, τα σπάνιελ είναι όλα κυνηγετικά σκυλιά που έχουν σχεδιαστεί για να μυρίζουν για κάποιο σκοπό.

Κάποια γυναίκα που είχε εξωσυζυγική σχέση μίλησε για μια ιδιαίτερη συμπεριφορά από το σκυλάκι της, ένα κόκερ σπάνιελ προς αυτήν, που γενικά ήταν πάντα κολλημένο πάνω της, ενώ μετά την απιστία της, αντί να πηγαίνει κοντά της όταν την να έβλεπε να μπαίνει σπίτι, έτρεχε μακριά της ακόμα και γαβγίζοντας την.

Εδώ βλέπουμε πόσο μια αλλαγή στη ρουτίνα μπορεί να αναστατώσει έναν σκύλο καθώς αυτή η γυναίκα ήταν ο κύριος φροντιστής του σκύλου. Αυτό σε συνδυασμό με το «άρωμα» του νέου ατόμου που αποτυπώνεται στα ρούχα της σηματοδότησε στο σκυλάκι ότι αυτό το άρωμα είναι ο λόγος για την αλλαγή στη ρουτίνα του σκύλου. Το γεγονός ότι ο σκύλος απομακρύνεται από εκείνη είναι ένα σημάδι ότι αισθάνεται λίγο δυσαρεστημένος και μεταφέρει αυτό το συναίσθημα μέσω της γλώσσας του σώματος και της αποφυγής.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed