Image Alt

My Pet

Σκυλίτσα κλεισμένη 40 ημέρες σε κοντέινερ χωρίς τροφή και νερό

Σκυλίτσα κλεισμένη 40 ημέρες σε κοντέινερ χωρίς τροφή και νερό

Η σκυλίτσα Μίλι πέρασε 40 ημέρες σε ένα άδειο κοντέινερ, χωρίς νερό ούτε τροφή. Τις μισές μέρες «ταξίδευε» στον Ατλαντικό ωκεανό με προορισμό τον Παναμά και τις άλλες μισές αφέθηκε στο έλεος της ζέστης, αφού οι εργαζόμενοι υπέθεσαν ότι το κοντέινερ ήταν άδειο. Το ταξίδι της ξεκίνησε από την Ισπανία και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο πως μπήκε στο κοντέινερ χωρίς να την αντιληφθεί κανείς. Μετά από 40 μέρες ζύγιζε 4 κιλά με τους ειδικούς να λένε ότι ζει από θαύμα. Σήμερα εργάζεται στο αεροδρόμιο του Παναμά και εντοπίζει απαγορευμένες τροφές.

Η οδύσσεια της σκυλίτσας

Η περιπέτεια της σκυλίτσας ξεκίνησε στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2021, όταν το εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο βρέθηκε αναχώρησε από την Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία. Είκοσι ημέρες αργότερα, το κοντέινερ εκφορτωνόταν στο λιμάνι της Κολόν, στον Παναμά. Καθώς θεωρείτο πως ήταν άδειο, τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο και αφέθηκε στο έλεος της ζέστης και της κακοκαιρίας.

Σκυλίτσα κλεισμένη 40 ημέρες σε κοντέινερ χωρίς τροφή και νερό

Ήταν αφυδατωμένη – Έζησε από θαύμα

Είκοσι ημέρες αργότερα, το άνοιξαν εργάτες και ανακάλυψαν τη σκυλίτσα, ηλικίας περίπου ενός έτους, να λιμοκτονεί και είναι αφυδατωμένη. «Δεν ξέρουμε πώς κατάφερε να μπει (στο εμπορευματοκιβώτιο) και πώς δεν έγινε αντιληπτή… Αυτή είναι η ιστορία μια ηρωίδας. Διότι ένα ζώο εγκλωβισμένο σε κοντέινερ για 40 ημέρες, χωρίς νερό, χωρίς τροφή, πώς μπορεί να παλέψει για να επιζήσει;», είπε η Σεσίλια δε Εσκομπάρ, επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας ζώων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Παναμά. «Το κοντέινερ είχε διαβρωθεί σε ένα τμήμα του κι ανακαλύψαμε ότι υπήρχε μια μικρή τρύπα σε αυτό το σημείο. Υποθέτουμε ότι άνοιξε μια μικρή τρύπα με την πατούσα της, από όπου προσπαθούσε να πιει νερό της βροχής», εξήγησε η ίδια.

Σκυλίτσα κλεισμένη 40 ημέρες σε κοντέινερ χωρίς τροφή και νερό

Ξεκίνησε να εργάζεται στο αεροδρόμιο του Παναμά

Αφού δέχθηκε τις φροντίδες των κτηνιάτρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η σκυλίτσα πλέον ξεκίνησε να εργάζεται στο διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης του Παναμά και εντοπίζει απαγορευμένες τροφές. Ένας από τους κτηνιάτρους του υπουργείου ονόματι Ούγο Τουριγιάτσι, εκτιμά ότι η σκυλίτσα ήταν σε καλή φυσική κατάσταση πριν αναχωρήσει με το κοντέινερ και μπόρεσε να επιβιώσει χάρη στα αποθέματα που είχε ο οργανισμός της, το νερό της βροχής, τις σταγόνες που δημιουργήθηκαν λόγω της υγρασίας στο εσωτερικό του εμπορευματοκιβωτίου και στα ούρα της. «Είναι θαύμα που αυτό το μικρό ζώο κατάφερε να επιβιώσει, γι’ αυτό τη βαφτίσαμε “Μιλάγκρος” (“θαύμα”, στα ισπανικά), και τη φωνάζουμε Μίλι», εξήγησε ο κτηνίατρος, προσθέτοντας ότι το σκυλί ζυγίζει πλέον 12,2 κιλά και τα πάει θαυμάσια.

Σκυλίτσα κλεισμένη 40 ημέρες σε κοντέινερ χωρίς τροφή και νερό

Πληροί όλα τα χαρακτηριστικά για τη θέση εργασίας

Πέντε μήνες μετά τον εντοπισμό της, η Μίλι είναι πλέον μέλος της ομάδας των σκύλων που εργάζονται στο διεθνές αεροδρόμιο Τοκουμέν, στην Πόλη του Παναμά. Ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της πριν από μία εβδομάδα, ενώ είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό νωπών τροφίμων στις αποσκευές των ταξιδιωτών, που δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα καθώς μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες τις τοπικές κοινότητες.

«Η Μίλι πληροί τα τέσσερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας σκύλος για να ενσωματωθεί στην ομάδα: φιλική, υπάκουη στους ανθρώπους, παιχνιδιάρα και με καλή όρεξη», εξήγησε ο εκπαιδευτής της Εντγάρδο Αγκίρε. Η σκυλίτσα, που κινείται με σβελτάδα ανάμεσα στις αποσκευές για να εντοπίσει ύποπτες οσμές, ήδη βρήκε την πρώτη της εβδομάδα μια βαλίτσα που περιείχε σπόρους, φρούτα και αλλαντικά. «Είναι ένα σκάνερ που δεν κοστίζει ακριβά», θα πει ο κτηνίατρος Τουριγιάτσι. «Μόνο τροφή και την αγάπη που της δίνουμε».

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed