Image Alt

My Pet

Τα πιο δημοφιλή κατοικίδια

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Τα κατοικίδια είναι μέρος της ζωής και της καθημερινότητας μας και αυτά είναι τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Ας δούμε μαζί ποια είναι αυτά.

10. Κουνάβι

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Το κουνάβι είναι ένα οικόσιτο μικρό είδος. Το μόνο εξημερωμένο είδος στο Mustelidae, πιστεύεται ότι είναι απόγονος του ευρωπαϊκού polecat, ενός θηλαστικού που ανήκει στο ίδιο γένος με τη νυφίτσα, Mustela. Η γούνα τους είναι συνήθως καφέ, μαύρη, λευκή ή μικτή. Έχουν μέσο μήκος 51 cm (20 in), συμπεριλαμβανομένης της ουράς 13 cm (5,1 in), ζυγίζουν περίπου μεταξύ 0,7 και 2,0 kg (1,5 και 4,4 λίβρες) και έχουν φυσική διάρκεια ζωής από 7 έως 10 χρόνια.

9. Ιγουάνα

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Το όνομα ιγκουάνα αναφέρεται συνήθως μόνο στα μέλη της υποοικογένειας Iguaninae. Το πιο γνωστό είδος είναι το κοινό, ή πράσινο, ιγκουάνα (Iguana iguana), που εμφανίζεται από το Μεξικό προς τα νότια μέχρι τη Βραζιλία. Τα αρσενικά αυτού του είδους φτάνουν σε μέγιστο μήκος πάνω από 2 μέτρα (6,6 πόδια) και 6 κιλά (13,2 λίβρες). Συχνά παρατηρείται να λιάζεται στα κλαδιά των δέντρων που προεξέχουν από το νερό, στο οποίο θα βυθιστεί εάν διαταραχθεί. Το κοινό ιγκουάνα είναι πράσινο με σκούρες ζώνες που σχηματίζουν δακτυλίους στην ουρά. Τα θηλυκά είναι γκριζοπράσινα και περίπου το μισό βάρος των αρσενικών. Τα ιγκουάνα διαθέτουν επίσης ατροφισμένους δηλητηριώδεις αδένες που παράγουν ένα αδύναμο αβλαβές δηλητήριο.

8. Φίδι

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Υπάρχουν περίπου 2.500 διαφορετικά είδη φιδιών. Πολλά είδη διατηρούνται συνήθως ως κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των βασιλοφιδιών, των αρουροφιδών, των φιδιών με καλτσοδέτα, των καλαμποκοφιδιών, των διάφορων πύθωνων (ιδιαίτερα των πύθωνων με μπάλα) και διάφορων βόα συσφιγκτών (ειδικά ο κοινός βόας). Οι ανάγκες ενός είδους μπορεί να διαφέρουν από εκείνες ενός άλλου, επομένως καλό θα ήταν να συζητήσετε συγκεκριμένες ερωτήσεις με έναν έμπειρο ερπετολόγο. Το ball python θα αναφερθεί πιθανότατα σε αυτή τη συζήτηση, καθώς είναι ένα από τα πιο συχνά κατοικίδια φίδια. Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που αφορούν το ball python ισχύουν και για άλλα χερσαία είδη φιδιών.

Τα περισσότερα φίδια που πωλούνται ως κατοικίδια είναι εύκολο να τα χειριστείς και συνήθως δεν είναι επιθετικά. Αν και ορισμένα είδη φιδιών που συνήθως διατηρούνται από σοβαρούς συλλέκτες ερπετών έχουν μια φυσικά επιθετική φύση, συνήθως δεν εμφανίζονται συχνά στο γενικό εμπόριο κατοικίδιων ζώων, επομένως δεν είναι συνήθως διαθέσιμα σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων.

7. Πτηνά

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Τα φτερωτά κατοικίδια όπως οι παπαγάλοι μπορεί να αποτελέσουν συναρπαστικές προσθήκες στην οικογένεια και αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή κατοικίδια.Οι ιδιοκτήτες πουλιών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παρόλο που τα κατοικίδιά τους μπορεί να είναι εξαιρετικά έξυπνοι και διασκεδαστικοί σύντροφοι, μερικές φορές μπορεί να φέρουν μικρόβια που μπορεί να αρρωστήσουν τους ανθρώπους.

Αν και είναι σπάνια, τα μικρόβια από τα πουλιά μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες στους ανθρώπους, που κυμαίνονται από μικρές δερματικές λοιμώξεις έως και πιο σοβαρά περιστατικά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το να αρρωστήσετε είναι να πλένετε καλά τα χέρια σας με τρεχούμενο νερό και σαπούνι αφού αγγίξετε τα πουλιά, τα περιττώματά τους ή αντικείμενα στα κλουβιά τους.
Μην αφήνετε τα πουλιά σας να πετούν ή να περιφέρονται γύρω από το σπίτι χωρίς επίβλεψη. Θα μπορούσαν να παγιδευτούν κατά λάθος ή να τραυματιστούν.
Αποφύγετε τη στέγαση πτηνών σε χώρους όπου παρασκευάζεται, σερβίρεται ή αποθηκεύεται φαγητό ή ποτό, όπως κουζίνες ή τραπεζαρίες.

6. Ινδικό χοιρίδιο

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Τα ινδικά χοιρίδια είναι φιλικά και περίεργα κατοικίδια. Ωστόσο, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν υγιή και ευτυχισμένα. Τα ινδικά χοιρίδια είναι κοινωνικά κατοικίδια τσέπης, εξημερώνονται εύκολα και μπορούν να ζήσουν έως και δέκα χρόνια. Η φιλική τους φύση τους κάνει φανταστικά κατοικίδια. Είναι επίσης πολύ έξυπνα.

Τα ινδικά χοιρίδια είναι πιο ευτυχισμένα όταν διατηρούνται με άλλα ινδικά χοιρίδια. Ωστόσο, εάν κρατάτε αρσενικά και θηλυκά μαζί, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο ζώα είναι του ίδιου φύλου ή τουλάχιστον ένα φύλο είναι στειρωμένο. Τα ινδικά χοιρίδια είναι φυτοφάγα ζώα.

5. Ποντίκι

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Τα ποντίκια είναι πολύ κοινωνικά, γι’ αυτό απολαύστε να τα κρατάτε με άλλα ποντίκια. Ωστόσο, εάν κρατάτε αρσενικά και θηλυκά μαζί, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο ζώα είναι του ίδιου φύλου ή τουλάχιστον ένα φύλο έχει αποσεξωθεί. Τα ζευγάρια θηλυκά τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα από τα ζευγάρια αρσενικά.

Τα ποντίκια είναι παμφάγα, επομένως τρώνε τόσο ζωικά όσο και φυτικά προϊόντα. Χρειάζονται τροφή με περιεκτικότητα 16% πρωτεΐνη και από 4-5 % σε λίπος. Για να διασφαλίσετε ότι το ποντίκι σας παραμένει χαρούμενο και υγιές, θα πρέπει να το ταΐσετε: φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα (χωρίς σπόρους), μπανάνες, φασόλια, μούρα, bok choy και άλλα ασιατικά χόρτα, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα, σέλινο, εσπεριδοειδή, αντίδια, φρέσκο ​​καλαμπόκι, πεπόνι, μαϊντανός, μπιζέλια, αχλάδια, πυρηνόκαρπα και ντομάτες.

Τα ποντίκια είναι πολύ έξυπνα, επομένως θα απολαμβάνουν να παίζουν με παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να του δώσετε μια αιώρα για να κουνηθεί.

4. Ψάρι

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Η διατήρηση ενός ενυδρείου στο σπίτι  προσθέτει πολλά οφέλη στην υγεία σας, όπως η μείωση του στρες και η μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα ψάρια του γλυκού νερού έχουν τη δική τους όμορφη επιλογή από πολύχρωμα και μοναδικά είδη που κάνουν το ενυδρείο σας να ευδοκιμήσει με ζωή.

Τα ψάρια του γλυκού νερού βρίσκονται τέταρτα στη λίστα με τα πιο δημοφιλή κατοικίδια. Είναι φθηνά στην αγορά, δεν χρειάζονται πολύ χώρο και η τροφοδοσία τους είναι επίσης φθηνή.

3. Χάμστερ

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Τα χάμστερ είναι τρωκτικά που ανήκουν στην υποοικογένεια Cricetinae, η οποία περιέχει 19 είδη. Έχουν καθιερωθεί ως δημοφιλή μικρά κατοικίδια. Το πιο γνωστό είδος χάμστερ είναι το χρυσό ή συριακό χάμστερ (Mesocricetus auratus), το οποίο είναι ο τύπος που διατηρείται πιο συχνά ως κατοικίδια.

Τρέφονται κυρίως με σπόρους, φρούτα και βλάστηση και περιστασιακά τρώνε έντομα που τρώνε λαγούμια. Από σωματική άποψη, είναι εύσωμα, με  κοντή ουρά και πόδια καλυμμένα με γούνα.

2. Γάτα

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Οι γάτες είναι ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα κατοικίδια και λειτουργούν καλύτερα όταν τις φροντίζουν. Οι γάτες θα χρειαστούν χώρο για να είναι δραστήριες αλλά και τακτική αλληλεπίδραση με ανθρώπους και άλλα ζώα. Θα χρειαστούν επίσης πρόσβαση σε καθαρό νερό, τροφή για γάτες με βάση το κρέας και τακτική περιποίηση.

Οι γάτες έχουν πολύ ανεπτυγμένες αισθήσεις και μπορούν να ανιχνεύσουν υψηλότερες συχνότητες ήχου από τους σκύλους ή τους ανθρώπους. Έχουν εξαιρετική όσφρηση, ανώτερη από τους ανθρώπους και βλέπουν καλύτερα από εμάς στο σκοτάδι και το ημίφως!
Οι γάτες κυνηγούν μόνες – στην άγρια ​​φύση  ενώ μπορούν να ακούσουν τις υψηλές συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τα μικρά τρωκτικά και τα μουστάκια τους ή «vibrissae» τους, είναι πολύ ευαίσθητα στους κραδασμούς, βοηθώντας τα να ανιχνεύσουν το θήραμα.
Οι γάτες είναι κρεατοφάγοι. Το κρέας είναι ένα σημαντικό μέρος της διατροφής μιας γάτας. Η κατανάλωση κρέατος είναι σημαντική για τις γάτες καθώς δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε υλικά που προέρχονται από ζώα.

1. Σκύλος

Τα 10 πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο

Εδώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε και πολλά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σκύλος βρίσκεται με διαφορά στη θέση νούμερο 1 στη λίστα με τα πιο δημοφιλή κατοικίδια.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 471 εκατομμύρια σκυλιά. Ο οικόσιτος σκύλος είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των κυνίδων. Η προέλευσή του χρονολογείται πριν από περίπου 15.000 χρόνια, προερχόμενη από εξημέρωση του λύκου και, σήμερα, υπάρχουν 343 διαφορετικές ράτσες σκύλων. Είναι πιστοί, έξυπνοι, φιλικοί, κοινωνικοί και στοργικοί. Έχουν τα πάντα για να είναι τα πιο δημοφιλές κατοικίδιο στον κόσμο.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed