Image Alt

My Pet

Δείτε ακόμα: Σκύλος: Ποτέ μόνος του στην παραλία Ξηρά τροφή: Πώς να τη συντηρήσετε σωστά Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Τα 5 απίστευτα ευφυή ζώα

Αν νομίζετε ότι η ευφυΐα είναι αποκλειστικό προνόμιο του ανθρώπου, πλανάστε οικτρά! Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πιο ευφυή ζώα του κόσμου, που τραβούν όχι μόνο την προσοχή, αλλά κερδίζουν και τον θαυμασμό μας!

1. Χταπόδια

Τα 5 απίστευτα ευφυή ζώα

Τα χταπόδια θεωρούνται τα πιο έξυπνα όχι μόνο από όλα τα ασπόνδυλα, αλλά και από πολλά είδη στον πλανήτη. Έχουν βραχεία και μακρά μνήμη. Μπορούν να περιηγηθούν σε λαβύρινθους και να δραπετεύσουν από ενυδρεία, ενώ είναι γνωστό ότι επιβιβάζονται κρυφά σε ψαρόβαρκες κι ανοίγουν τα αμπάρια για να ελευθερώσουν αιχμαλωτισμένα καβούρια. Είναι πολύ δύσκολο να έχει κάποιος κατοικίδιο ένα χταπόδι λόγω των δεξιοτήτων που έχει και της ικανότητάς του να γλιστρά μέσα από ανοίγματα που δεν είναι μεγαλύτερα από τα μάτια του.

2. Ελέφαντες

Τα 5 απίστευτα ευφυή ζώα

Οι άνθρωποι έχουν εξημερώσει τους ελέφαντες εδώ και 4000 χρόνια. Η ευφυΐα τους, σε συνδυασμό με τη δύναμή τους, έχει χρησιμοποιηθεί στις κατασκευές, στον πόλεμο ακόμα και στην ψυχαγωγία. Επικοινωνούν με αγγίγματα, οπτικά, οσμές και ήχους· οι ελέφαντες χρησιμοποιούν υποήχους και σεισμική επικοινωνία για μεγάλες αποστάσεις. Η νοημοσύνη των ελεφάντων έχει συγκριθεί με αυτή των πρωτευόντων και των κητωδών. Φαίνεται να έχουν αυτοεπίγνωση και δείχνουν ενσυναίσθηση για ετοιμοθάνατα ή νεκρά ζώα του είδους τους. Το εξαιρετικά λυπηρό γεγονός είναι ότι εάν η λαθροθηρία ελεφάντων συνεχιστεί με τον σημερινό ρυθμό, οι αφρικανικοί ελέφαντες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια.

3. Κοράκια

Τα 5 απίστευτα ευφυή ζώα

Τα κοράκια έχουν αποδειχθεί εξίσου έξυπνα με τους χιμπατζήδες και τους γορίλες. Ο κόρακας εξημερώνεται πολύ εύκολα και μαθαίνει να συζεί με τον άνθρωπο. Μαθαίνουν να μιλούν καλύτερα από τους παπαγάλους, επίσης μιμούνται ήχους με ευκολία. Χρησιμοποιούν τα ράμφη τους για να υποδείξουν κάποιο αντικείμενο, όπως ακριβώς κάνουμε εμείς με τα χέρια μας. Όταν ένα κοράκι χάνει σε έναν καυγά, ο «φίλος» του θα πάει να τον παρηγορήσει. Στην άγρια φύση τα κοράκια σπρώχνουν βράχους στους ανθρώπους για να τους εμποδίσουν να φτάσουν στις φωλιές τους.

4. Γουρούνια

Τα 5 απίστευτα ευφυή ζώα

Τα γουρούνια μπορούν να διδαχθούν τη σημασία ορισμένων λέξεων και φράσεων και να θυμηθούν τις έννοιες αυτές μετά από χρόνια. Οι μητέρες τραγουδούν στα μικρά τους ενώ θηλάζουν. Επίσης τα γουρούνια μαθαίνουν από τα λάθη άλλων γουρουνιών και μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά 3 ετών. Είναι πιο έξυπνα από τα σκυλιά!

5. Χιμπατζήδες

Τα 5 απίστευτα ευφυή ζώα

Μέχρι οι επιστήμονες να ανακαλύψουν ότι οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν ραβδιά για να σκάβουν και να πιάνουν νόστιμους τερμίτες, οι ειδικοί πίστευαν ότι μόνο οι άνθρωποι έκαναν χρήση εργαλείων. Οι χιμπατζήδες δεν χρησιμοποιούν μόνο εργαλεία για την εύρεση φαγητού, αλλά μπορούν να κατασκευάσουν όπλα για το κυνήγι τους. Τα χαρισματικά αυτά ζώα ζουν σε καλά οργανωμένες ιεραρχημένες κοινωνίες, μπορούν να εκτιμήσουν ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, να θρηνήσουν το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου και μπορούν όχι μόνο να μάθουν τη νοηματική γλώσσα αλλά να τη μεταδώσουν σε άλλους. Αν και για το τελευταίο έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed