Image Alt

My Pet

Ταξίδι ζωής: Από τη Γερμανία στα Μετέωρα με γαϊδουράκι!

Ταξίδι ζωής: Από τη Γερμανία στα Μετέωρα με γαϊδουράκι!

«Το μόνο ταξίδι για το οποίο μετανιώνεις, είναι αυτό που δεν έκανες», είναι το μοτό του Michael “de Michel” Rinderle, γεννημένος το 1962 στο Spaichingen της Γερμανίας ο οποίος έχει βαλθεί να γυρίσει όλο τον πλανήτη με παρέα το γαϊδουράκι και τον σκύλο του. Και όταν λέμε παρέα με τα γαϊδουράκια του το εννοούμε! Παρέα, όχι πάνω σε γαϊδουράκι!

Ταξίδι ζωής: Από τη Γερμανία στα Μετέωρα με γαϊδουράκι!Πως ξεκίνησε η ιδέα για ταξίδι με γαϊδουράκι

Η πεζοπορία, η ποδηλασία και η αναρρίχηση ήταν τα πρώτα του πάθη. «Σε περιηγήσεις στα κοντινά και μακρινά περίχωρα, φυσικά πάντα με διανυκτερεύσεις σε σκηνές στην ύπαιθρο, γνώρισα και εκτίμησα την απλή ζωή», όπως χαρακτηριστικά λέει. «Πολύ αργότερα ανακάλυψα ένα άλλο πάθος, τη μοτοσικλέτα. Σε ένα ταξίδι γνώρισα δύο νεαρές γυναίκες που γύριζαν τον κόσμο με τα πόδια και ένα σακίδιο στην πλάτη. Οι δύο γυναίκες γοητεύτηκαν από τη μοτοσικλέτα μου και τους άρεσε πολύ που μπορούσαν να μετακινούνται από μέρος σε μέρος τόσο εύκολα και απροβλημάτιστα. Σκέφτηκαν λοιπόν πώς θα μπορούσαν να αποκτήσουν το δικό τους μεταφορικό μέσο. Θα έπρεπε να είναι εύκολο στη χρήση. Θα έπρεπε επίσης να κοστίζει όσο το δυνατόν λιγότερο. Τότε τους ήρθε μια σπουδαία ιδέα: χρειάζονταν ένα κάρο με γαϊδουράκια! Βρέθηκε γρήγορα ένα γαϊδουράκι και τους βοήθησα να κατασκευάσουν ένα κάρο. Ενθουσιάστηκα! Τώρα ήμουν εγώ που ζήλευα το μεταφορικό τους μέσο!»

Ταξίδι ζωής: Από τη Γερμανία στα Μετέωρα με γαϊδουράκι!

Δείτε επίσης: Γνωρίστε την Γαϊδουροχώρα: Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι

Πως βρέθηκε στην Ελλάδα

Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν στη ζωή του Michael Rinderle, αλλά η ιδέα του γαϊδάρου παρέμεινε. «Είχα στο μυαλό μου τη Μέση Ανατολή. Ιράν, Αφγανιστάν, ίσως και μέχρι την Κίνα. Ήταν όμως κάτι τέτοιο εφικτό;» Και το ταξίδι ξεκινάει… Παρέα του, το αγαπημένο του γαϊδουράκι ο Vaillant, 12 ετών. Ένα γαλλικό γαϊδουράκι από την Προβηγκία με εμπειρία στην πεζοπορία.

Λόγω της άρνησης εισόδου στα τουρκικά σύνορα, δεν μπορεί να ακολουθήσει την προγραμματισμένη του διαδρομή. «Αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πίσω και να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τώρα κατευθυνόμαστε και πάλι προς τα δυτικά. Πιθανότατα δεν θα υπάρξει πλέον Άπω Ανατολή. Αρχικά, κατευθυνόμαστε προς τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια νοτιότερα προς την Αθήνα. Μετά από αυτό θα δούμε..»

Ταξίδι ζωής: Από τη Γερμανία στα Μετέωρα με γαϊδουράκι!Από τις 10 Απριλίου 2021 έως τις 03 Ιανουαρίου 2023: 6210 χλμ.

Η ανατροπή σε σχέδια του, δεν φαίνεται να του χάλασε την διάθεση! «Εξακολουθούμε να αισθανόμαστε καλά και το ταξίδι θα συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση. Αλλά πλέον δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός διαδρομής. Στο εξής, θα αποφασίζουμε πού θα πάμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και ανάλογα με τη διάθεσή μας!»

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάπου στα Μετέωρα και το απολαμβάνει ιδιαίτερα. Κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στις φωτογραφίες που ανεβάζει στο blog του. Μεγάλη εντύπωση του έχει κάνει η αγάπη του κόσμου που δέχεται σε αυτό το ταξίδι, που του δίνει δύναμη να συνεχίσει αυτό το ταξίδι ζωής.

Ταξίδι ζωής: Από τη Γερμανία στα Μετέωρα με γαϊδουράκι!

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed