Image Alt

My Pet

Βελτιώνεται η υγεία του σκύλου που έσωσαν τα δύο κοριτσάκια

Βελτιώνεται η υγεία του σκύλου που έσωσαν τα δύο κοριτσάκια

Βελτιώνεται η υγεία του σκύλου που είχε ψώρα και τριγυρνούσε σε χωριουδάκια του Πύργου Ηλείας, αργοπεθαίνοντας από την πείνα και από την νόσο, μέχρι τη μέρα που το εντόπισαν δύο μικρά κοριτσάκια και κυριολεκτικά του έσωσαν τη ζωή. Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κρεστένων «Νοιάζομαι» το σκυλάκι, που ονομάζεται Amos, δείχνει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία, έχει καλή διάθεση, είναι κοινωνικός και επιτρέπει τους φροντιστές του να το χαϊδέψουν.

‘Αρχισε επιτέλους να δέχεται ανθρώπινο χάδι

Μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός γιατί δεν έχει ούτε καλαζάρ, ούτε ερλίχεια, ούτε σκουλήκι της καρδιάς. Είναι όμως ακόμη πολύ αδύναμος. Ο Amos λιμοκτονούσε, αργοπέθαινε από την πείνα. Τα καλά νέα είναι ότι τρώει και μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται πολύ καλά στην θεραπεία του. Επίσης, άρχισε επιτέλους να δέχεται το ανθρώπινο χάδι και να το απολαμβάνει… Κάτι που δεν είχε νιώσει ποτέ. Κάνει επίσης καινούργιους φίλους. Τρώει πολύ, κοιμάται πολύ και σιγά σιγά έχει αρχίσει να κουνάει την ουρίτσα του», γράφει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος.

Το χρονικό

Όπως είχε γράψει εξαρχής το MyPet.gr, όλα ξεκίνησαν μία μέρα του Αυγούστου όταν μία οικογένεια που παραθέριζε σε περιοχή της Ηλείας, είδε ένα σκελετωμένο κουτάβι να περιφέρεται στο δρόμο. Ήταν εμφανές ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και έψαχνε φαγητό. Όπως έγινε γνωστό, το κουτάβι αυτό τριγυρνούσε τουλάχιστον τρεις μήνες στα χωριά και καθόταν έξω από τις ταβέρνες προσπαθώντας να βρει τροφή. Κάπως έτσι έτυχε τα δύο ανήλικα κορίτσια μαζί με τους γονείς τους να δουν το άρρωστο ζώο. Τα κοριτσάκια ζήτησαν από τους γονείς τους, να τους επιτρέψουν να το ταΐσουν και να το βοηθήσουν. Το σκυλάκι ήταν φοβισμένο και δεν πλησίαζε τους ανθρώπους. Η οικογένεια, έδειξε ενδιαφέρον για το σκυλάκι που είχε ψώρα και επικοινώνησε με το σύλλογο Κρεστένων. Το επόμενο βράδυ, μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στο χωριό για να εντοπίσουν τον σκύλο. Παρόλο που ήταν το τελευταίο βράδυ της οικογένειας στην περιοχή, επέλεξε να συνδράμει στην εύρεση του σκύλου. Ο σκύλος τελικά πιάστηκε με ειδική παγίδα και έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα.

Βελτιώνεται η υγεία του σκύλου που έσωσαν τα δύο κοριτσάκια

Έλιωνε από την ψώρα

Την επόμενη μέρα το κουτάβι που ήταν σε άθλια κατάσταση, μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο. Σύμφωνα με τον σύλλογο «Το σκυλί είναι το πολύ 8 μηνών. Ένα κουτάβι που δεν έχει αλλάξει ακόμη όλα του τα δόντια. Ένα μωρό που έλιωνε από την σαρκοπτική ψώρα και την πείνα. Ένα μωρό σκυλάκι που κυκλοφορούσε σαν φάντασμα και κανένας δεν του έδινε σημασία. Εκτός από τα δύο μικρά κορίτσια… Υπήρχαν στιγμές που πάνω στο κτηνιατρικό τραπέζι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο. Από την αδυναμία. Αυτό το υπέροχο αγοράκι ονομάστηκε Amos από μια υπέροχη κυρία που είναι πάντα δίπλα μας και στήριγμά μας. Και την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Αν κάποιος θέλει να ενισχύσει οικονομικά μπορεί χρησιμοποιώντας τον παρακάτω λογαριασμό:

  • Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962 Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι. Αιτιολογία AMOS

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed