Image Alt

My Pet

Ζώα που έμειναν στην ιστορία

Ζώα που έγραψαν ιστορία και άνοιξαν «δρόμους» για τον άνθρωπο

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων (4 Οκτωβρίου), να θυμηθούμε τα ζώα που έγραψαν ιστορία. Είτε συμμετέχοντας σε έρευνες και σε επιστημονικούς τομείς, είτε προσφέροντας μας ψυχαγωγία, αγάπη και διασκέδαση!

Ντόλι

Η αρχή θα γίνει από το 1996 όταν η αλησμόνητη Ντόλι (πρόβατο) γίνεται το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό στον πλανήτη, αλλάζοντας εκ διαμέτρου την παγκόσμια επιστήμη και τους κανόνες της. Όπως ήταν αναπόφευκτό όμως το συγκεκριμένο πείραμα έφερε αμέτρητες συζητήσεις ως προς την ηθική του ενώ η Ντόλι η οποία πέθανε σε ηλικία 6,5 ετών, παραμένει μέχρι και σήμερα ταριχευμένη στο National Museum of Scotland στο Εδιμβούργο, όντας μια από τις πιο δημοφιλής ατραξιόν.

Τιλίκουμ

Πάμε σε υγρό στοιχείο τώρα και για την ακρίβεια στον Tilikum, μια αρσενική όρκα η οποία στάθηκε η αφορμή ούτως ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες για τα υπέροχα αυτά θηλαστικά στα θαλάσσια πάρκα. Πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ Blackfish, μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν οι συνθήκες αιχμαλωσίας αλλά και το πόσο υπέφεραν οι φάλαινες, μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Λάσι

Ποιος μπορεί άραγε να ξεχάσει τη Λάσι; Τον πρώτο σκύλο – σταρ! Έγινε κόμικς, βιβλία, ταινία, αγαπήθηκε όσο λίγα σκυλιά ενώ η τηλεοπτική σειρά διήρκησε από το 1954 – 1973, όντας ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα ζώα στην ιστορία!

Χαμ

Ο χιμπατζής Χαμ έκανε κάτι που πολλοί άνθρωποι θα ζήλευαν: μια βόλτα μέχρι το διάστημα! Το 1961, ανάμεσα σε πολλά άλλα ζώα που είχαν αποτύχει, ο Χαμ κατάφερε να πάει μέχρι το διάστημα και να επιστρέψει, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τους αμερικανούς αλλά και την ανθρωπότητα στην αποστολή ανθρώπου στο φεγγάρι.

Λάικα

Οι Σοβιετικοί είχαν δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο, λίγα χρόνια νωρίτερα, με την σκυλίτσα Λάικα όμως να μην τα καταφέρνει.

Κοκό

Η Κοκό, ο γορίλλας που πέθανε πρόσφατα (2018), χρησιμοποιούσε με τρομερή άνεση τη νοηματική, δείχνοντας μια αξιοθαύμαστη ενσυναίσθηση.

Χάτσικο

Κλείνουμε με Χάτσικο. Το Ιαπωνικό Ακίτα που έγινε ταινία και κυρίως θρύλος! Ο σκύλος περίμενε κάθε μέρα τον κηδεμόνα του, έξω από τον σταθμό του τραίνου, μέχρι αυτός να επιστρέψει από τη δουλεία του. Μια μέρα όμως δεν συνέβη αυτό αλλά το Χάτσικο ήταν εκεί, για τα επόμενα 10 χρόνια, περιμένοντας τον. Μια ιστορία αφοσίωσης και αγάπης…

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed