Image Alt

My Pet

Εικόνα με καναρίνια

14 εντυπωσιακά facts για τα καναρίνια

Τα καναρίνια είναι αστεία πουλιά, παιχνιδιάρικα και καλοπροαίρετα. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή ως κατοικίδια. Αλλά, έχοντας καναρίνια στο σπίτι, δεν πρέπει να ξεχνάτε να ασχολείστε μαζί τους, αφού δύσκολα αντέχουν τη μοναξιά. Ας δούμε αναλυτικά μερικά εντυπωσιακά facts για τα καναρίνια, που θα μας κάνουν να τα καταλάβουμε περισσότερο.

1. Τα οικόσιτα καναρίνια κατάγονται από τις σπιζίδες που κατοικούν στα Κανάρια Νησιά και τη Μαδέρα.

2. Κατά τη διάρκεια των 500 χρόνων που είναι δίπλα στον άνθρωπο, η φωνή του καναρινιού έχει αλλάξει. Το τραγούδι του είναι διαφορετικό από τη φωνή των άγριων προγόνων του. Είναι το μόνο ζώο που έχει υποστεί τέτοιες αλλαγές, αφού έγινε κατοικίδιο.

3. Μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες καναρινιών, το Harz roller, εκτράφηκε στη Γερμανία και διαθέτει εκπληκτικά μελωδικό τραγούδι. Η αναπαραγωγή και η πώληση αυτών των ωδικών πτηνών, καθώς και η κατασκευή κλουβιών για αυτά, ήταν η πιο δημοφιλής δουλειά μερικής απασχόλησης μεταξύ των ανθρακωρύχων – η κύρια άνθηση στην εκτροφή καναρινιών σημειώθηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

4. Ο δημοφιλής μύθος ότι ανθρακωρύχοι έπαιρναν μαζί τους καναρίνια εκτροφής υπόγεια ως ένδειξη των επιπέδων οξυγόνου δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, τα ωδικά πτηνά ήταν πολύ ακριβά για αυτούς τους σκοπούς και οι ανθρακωρύχοι έκαναν συντρόφους τους τα κοινά άγρια πουλιά.

5. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 120 είδη καναρινιών στον κόσμο.

6. Τα καναρίνια συμμετέχουν σε ειδικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται από επαγγελματικούς συλλόγους παρατηρητών πουλιών. Το τραγούδι κάθε ράτσας αξιολογείται από ειδικούς κριτές που καθοδηγούνται από ειδικά διαμορφωμένα κριτήρια.

7. Τα καναρίνια είναι εξαιρετικά στο να θυμούνται και να επαναλαμβάνουν περίπλοκες μελωδίες, και επίσης προσπαθούν να μιμηθούν την ανθρώπινη ομιλία.

Εικόνα με καναρίνια

8. Ένα ακόμη από τα πιο εντυπωσιακά facts για τα καναρίνια είναι ότι έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή και είναι σε θέση να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας στην οποία ζουν.

9. Τα καναρίνια ζουν μέχρι τα 15 τους χρόνια και συνεχίζουν να τραγουδούν μέχρι να πεθάνουν.

10. Τα καναρίνια δεν είναι μόνο κίτρινα – ορισμένα είδη έχουν λευκά, κόκκινα, πράσινα ή καφέ φτερά.

11. Η ακοή ενός καναρινιού είναι ικανή να αντιλαμβάνεται ήχους που κυμαίνονται από 1100 έως 10.000 Hz.

12. Το τραγούδι των καναρινιών έχει μια πιο περίπλοκη και βαθύτερη δομή από αυτή των άγριων προγόνων τους, αλλά την ίδια στιγμή, οι σπιζίδες των Καναρίων έχουν περίπου 400 τραγουδιστικά στοιχεία – επομένως, το τραγούδι τους είναι πιο ποικιλόμορφο από αυτό των ειδών που εκτρέφονται τεχνητά.

13. Αρχικά, οι Ισπανοί είχαν το μονοπώλιο στο εμπόριο καναρινιών – κράτησαν κρυφά τον βιότοπο αυτών των πουλιών και πουλούσαν μόνο αρσενικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για πολλά χρήματα για να είναι αδύνατη η εκτροφή τους εκτός Ισπανίας. Τότε οι Ιταλοί έσπασαν το μονοπώλιό τους.

14. Τέλος, ένα από τα εντυπωσιακά facts για τα καναρίνια είναι ότι εάν υπάρχουν πολλά σ’ ένα σπίτι, τα κλουβιά τους συνήθως τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε τα πουλιά να μην βλέπουν το ένα το άλλο – διαφορετικά, εκνευρίζονται και δεν τραγουδούν σχεδόν καθόλου.

Εικόνα με καναρίνιαΔείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed