Image Alt

My Pet

Κελάηδημα καναρινιού: Ο πιο καλός τραγουδιστής

Κελάηδημα καναρινιού: Ο πιο καλός τραγουδιστής

Το μελωδικό κελάηδημα του καναρινιού είναι ο καλύτερος λόγος, για να το επιλέξει κάποιος ως κατοικίδιο. Με τις ελάχιστες απαιτήσεις, το όμορφο αυτό πτηνό ομορφαίνει την ζωή μας με το τραγούδι του.

Κελάηδημα: Κύριο χαρακτηριστικό του αρσενικού καναρινιού

Οι σταθεροί «τραγουδοποιοί» είναι τα αρσενικά καναρίνια κι αρχίζουν να κελαηδούν από τους τρείς πρώτους μήνες της ζωής τους. Αν το αρσενικό καναρίνι αρρωστήσει παύει να τραγουδάει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να γίνει τελείως καλά. Τραγουδούν και τα θηλυκά! Κάποια μάλιστα τραγουδούν και πολύ καλά, κυρίως όταν πλησιάζει η εποχή αναπαραγωγής. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά μιμούνται τους ήχους του τραγουδιού που ακούνε από άλλα πουλιά.

Ας αρχίσει το τραγούδι…

Εάν δεν έχετε άλλα πουλιά στο σπίτι μπορείτε να παίξετε ηχογραφημένο κελάηδημα ή έστω μουσική. Με αυτό τον τρόπο παρακινούμε τον μικρό τροβαδούρο να μιμηθεί αυτά που ακούει και να ξεκινήσει το δικό του τραγούδι. Η αλήθεια είναι ότι τα καναρίνια δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικά πουλιά. Ένα καναρίνι σε ένα κλουβί είναι ευχαριστημένο. Εάν ωστόσο στον ίδιο χώρο υπάρχουν κι άλλα καναρίνια, τα αρσενικά πρέπει να μένουν σε χωριστά κλουβιά, για την αποφυγή καβγάδων. Καλό είναι τα κλουβιά τους να βρίσκονται κοντά, χωρίς να βλέπονται αν είναι εφικτό, για να παρακινούνται το ένα από το τραγούδι του άλλου και να ανταγωνίζονται.

Τα καναρίνια λατρεύουν τα ηλιόλουστα μέρη για αυτό και τα κλουβιά τους θα πρέπει να είναι κοντά σε παράθυρα, προσοχή όμως ο ήλιος δεν πρέπει να πέφτει κατευθείαν στο κλουβί τους, κυρίως τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες.

Το τραγούδι περνάει από το στομάχι

Ένα καναρίνι που δεν είναι υγιές και καλοταϊσμένο, δύσκολα θα τραγουδήσει. Η καλή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Οι σπόροι είναι η βασική του τροφή και η σίτιση του πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε το καναρίνι σας να γνωρίζει ακριβώς πότε πρόκειται να φάει.  Άλλα τρόφιμα που το ικανοποιούν πολύ και το ευχαριστούν είναι διάφορα φρούτα ή ακόμα και λαχανικά. Εάν έχετε κόκκινο καναρίνι, μην ξεχνάτε ποτέ να προσθέτετε λίγο καρότο, ώστε να διατηρείται ζωντανό το χρώμα των πούπουλων. Το νερό θα πρέπει να είναι πάντα καθαρό και ότι υπάρχει μέσα στο κλουβί θα πρέπει να είναι ανοιχτό, τα καναρίνια αισθάνονται μεγάλο φόβο να χώνουν οπουδήποτε τα κεφαλάκια τους.

Μουσικό διάλειμμα

Η μόνη εποχή που το καναρίνι κάνει διάλειμμα από το τραγούδι είναι όταν βρίσκεται σε πτερόρροια. Μια επίπονη διαδικασία που το καναρίνι αλλάζει – ανανεώνει το πτέρωμα του. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου τρεις εβδομάδες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Καθημερινά μπάνιο και καλή τροφή. Μετά το τέλος της πτερόρροιας επιστρέφει δυναμικά στις «πίστες» και στο τραγούδι του.

 

Δείτε ακόμα: Καναρίνια: Όσα πρέπει να ξέρετε για το πιο δημοφιλές κατοικίδιο

 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed