Image Alt

My Pet

πτηνά που εκπαιδεύονται

Τα 10 κορυφαία κατοικίδια πτηνά που μπορείτε να εκπαιδεύσετε

Τα πτηνά είναι ζώα με υψηλή ευφυΐα και ορισμένα είδη είναι γνωστό μάλιστα ότι μπορούν να εκπαιδευτούν. Μερικά από αυτά είναι μεγάλα, αλλά το μέγεθος δεν ισοδυναμεί με την ικανότητα να μιλάνε ή να κάνουν κόλπα. Τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα μπορούν να διδαχθούν να κάνουν πολλά πράγματα. Αν σας αρέσει η αλληλεπίδραση με πτηνά που εκπαιδεύονται, εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα 10 κορυφαία του είδους που είναι κατάλληλα για εσάς.

1. Μακάο

Τα Μακάο είναι κυρίως ιθαγενή στην Κεντρική και Νότια Αμερική και είναι από τα μεγαλύτερα κατοικίδια πτηνά. Είναι επίσης από τα πιο έξυπνα. Αυτοί οι πολύχρωμοι παπαγάλοι είναι πολύ κοινωνικοί, αγαπούν να περνούν χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους και μπορούν να εκπαιδευτούν να μιλάνε, να κουρνιάζουν, να μιμούνται και να κάνουν διάφορα άλλα πράγματα. Τα Μακάο είναι επίσης πολύ δυνατά και χρειάζονται πολύ χώρο για να ανοίξουν τα φτερά τους, επομένως δεν είναι ιδανικά για κάθε σπίτι.

Έχουν μήκος έως 82 εκατοστά και το μισό του συνολικού μήκους του σώματος βρίσκεται στα φτερά της ουράς τους. Ζυγίζουν περίπου 1 κιλό. Τα φτερά των Μακάο ποικίλλουν σε κάθε είδος και μπορεί να είναι κόκκινο, γαλάζιο, κίτρινο. Τα φτερά που χρησιμεύουν για να πετάνε είναι σκούρο μπλε, σκούρο κόκκινο, χρυσό, ή πράσινα και έχουν λευκό δέρμα γύρω από τα μάτια.

πτηνά που εκπαιδεύονται Μακάου

2. Αφρικανικοί γκρίζοι παπαγάλοι

Οι Αφρικανικοί γκρίζοι παπαγάλοι μπορούν εύκολα να μάθουν να μιλούν και να μιμούνται θορύβους και με λίγο πιο έντονη εκπαίδευση, μπορούν ακόμη και να μάθουν τα χρώματα αλλά και να μετράνε. Αυτοί οι παπαγάλοι απαιτούν πολλή κοινωνική και πνευματική διέγερση, επομένως η εκπαίδευση είναι τέλεια ευκαιρία για να οικοδομήσουμε έναν δεσμό με αυτό το κατοικίδιο ζώο.

Έχουν μήκος 25 έως 45 εκατοστά και βάρος 400 έως 680 γραμμάρια. Τα φτερά του σώματος τους έχουν διάφορες αποχρώσεις του γκρι. Τα φτερά της ουράς είναι κόκκινα αν είναι γκρι του Κονγκό, μαύρα αν είναι γκρι Τίμνιχ.

γκρι αφρικανικοί παπαγάλοι

3. Παπαγάλοι του Αμαζονίου

Οι παπαγάλοι του Αμαζονίου είναι πολύ κοινωνικοί και είναι από τα πτηνά που εκπαιδεύονται. Συχνά λέγεται ότι έχουν δύσκολες προσωπικότητες, αλλά είναι επίσης πολύ κοινωνικά και έξυπνα. Απαιτείται συχνά η τακτική προσοχή από τους ιδιοκτήτες τους και απολαμβάνουν πλήρως τα διανοητικά προκλητικά παιχνίδια καθώς και τις προπονήσεις.

Το μήκος τους είναι 25 έως 50 εκατοστά και ζυγίζουν 200 έως 700 γραμμάρια. Έχουν πράσινα φτερά σώματος και διαφορετικά χρώματα στο κεφάλι ανάλογα με το είδος.

παπαγάλοι αμαζονίου - πτηνά που εκπαιδεύονται

4. Κοκατού

Τα Κοκατού έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά εκπαιδεύσιμοι. Όλοι έχουν μια χαρακτηριστική κορυφή στο κεφάλι τους που κρατούν όρθια για διάφορους λόγους, όπως φόβο, ενθουσιασμό και επιθετικότητα. Πολλές φορές κρατούν ακόμη και την κορυφή τους ψηλά ενώ εκτελούν μια εκπαιδευμένη συμπεριφορά επειδή διασκεδάζουν τόσο πολύ. Τα Κοκατού είναι πολύ θορυβώδη, ακόμα και για τα πρότυπα των παπαγάλων

Έχουν μήκος 30 έως 70 εκατοστά και βάρος 280 – 850 γραμμάρια. Έχουν λευκό σώμα τα περισσότερα είδη και μερικά κίτρινα φτεράκια κάτω από τα φτερά τους. Τα θηλυκά έχουν κοκκινωπά μάτια και καστανά έως μαύρα μάτια τα αρσενικά. Τα λιγότερο κοινά είδη είναι ροζ ή μαύρου χρώματος.

κοκατού - πτηνά που εκπαιδεύονται

5. Πατζεριγκάρ (μπάτζι)

Τα μπατζεριγκάρ πιο γνωστά ως μπάτζι, ή απλά παπαγαλάκια είναι μικροί σε μέγεθος παπαγάλοι αλλά δυνατοί, με μακριά ουρά. Το μέγεθός τους δεν εμποδίζει τις ικανότητές τους και έτσι ανήκουν στα πτηνά που εκπαιδεύονται να μιλάνε ή να κάνουν κόλπα. Τα παπαγαλάκια μπορούν να μάθουν έως και 200 λέξεις. Επίσης, δεν καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο και είναι πολύ πιο φτηνοί από τα μεγαλύτερα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν τα παπαγαλάκια ένα από τα πιο δημοφιλή είδη εκπαιδεύσιμων πτηνών.

Έχουν μήκος 18 εκατοστά και βάρος 30 έως 40 γραμμάρια, Το χρώμα των φτερών τους είναι πράσινο και κίτρινο με μαύρα σημάδια στον αυχένα, την ράχη και τα φτερά πτήσης.

Πατζεριγκάρ (μπάτζι)

6. Μάινα

Η μαίνα είναι πουλί της οικογένειας των ψαρονιών. Πρόκειται για μια ομάδα περαστικών πτηνών που είναι εγγενή στη νότια Ασία, ιδιαίτερα στην Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Λέγεται ότι είναι το πιο έξυπνο πτηνό στον κόσμο. Δεν θεωρούνται τόσο ως κατοικίδια όσο άλλα πουλιά, αλλά μπορούν να αγοραστούν από επιλεγμένους εκτροφείς. Χρειάζονται πολλή πνευματική διέγερση και χώρο για να εξερευνήσουν, αλλά δαμάζονται εύκολα αν επιλέξετε να φροντίσετε ένα από αυτά.

Το μήκος τους είναι 23 εκατοστά και το βάρος τους 120 έως 140 γραμμάρια. Έχουν καφέ σώμα, μαύρο κεφάλι με κουκούλα & κίτρινο πίσω από το μάτι. Το ράμφος και τα πόδια είναι έντονο κίτρινο.

Μάινα - πτηνά που εκπαιδεύονται

7. Κοκατίλ

Μερικές φορές υποτιμάται ως προς την ικανότητα εκπαίδευσής του λόγω της επικράτησης του στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Όμως το κοκατίλ είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ έξυπνο μικρό πτηνό. Είναι λίγο μεγαλύτερο από το παπαγαλάκι και μπορεί εύκολα να μάθει να μιμείται και να μιλάει καθώς και να κάνει απλά κόλπα.

Έχει μήκος 30 -33 εκατοστά και βάρος 60 έως 120 γραμμάρια. Ο κλασικός χρωματισμός είναι ένα γκρι σώμα με κίτρινο πρόσωπο και κορυφή και πορτοκαλί μπάλωμα στα μάγουλα. Υπάρχουν όμως και πολλαπλές χρωματικές μεταλλάξεις.

κοκατίλ

8. Κονούρες

Οι κονούρες είναι ένα είδος μικρών έως μεγάλων παπαγάλων, οι οποίοι είναι είναι πολύ κοινωνικοί, και μαθαίνουν γρήγορα. Όπως και άλλα πτηνά, οι νεότερες κονούρες συχνά εκπαιδεύονται πιο εύκολα. Πολλά είδη λατρεύουν να χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να μαζεύουν πράγματα, έτσι μερικά θα μάθουν πώς να εκτελούν ειδικά κόλπα. Οι κονούρες δεν θεωρούνται τόσο ομιλητικοί. Αλλά αν δεν ψάχνετε για ένα ομιλητικό πτηνό, αυτά μπορούν να εκπαιδευτούν να κάνουν διάφορα άλλα πράγματα.

Οι κονούρες έχουν μήκος 25 έως 33 εκατοστά και βάρος 60 έως 120 γραμμάρια. Κάθε είδος έχει διαφορετικά χρώματα. Τα σώματα μπορεί να είναι πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα ή κυρίως πράσινα.

κονούρες - πτηνά που εκπαιδεύονται

9. Δακτυλιοειδής Ινδικός παπαγάλος (Indian Ringnecks)

Γνωστοί για το χαρακτηριστικό δαχτυλίδι γύρω από το λαιμό τους, οι παπαγάλοι αυτοί έχουν υψηλότερη φωνή από κάποια άλλα πτηνά και είναι πολύ εκπαιδεύσιμοι. Μπορεί να μην αρχίσουν να μιλούν μέχρι να πλησιάσουν περίπου το ένα έτος της ηλικίας τους, αλλά μόλις το κάνουν, μπορούν να μιλήσουν εξαιρετικά. Τα πτηνά αυτά μπορούν επίσης να εκπαιδεύονται για να εκτελούν πολλά κόλπα και απολαμβάνουν προπονήσεις με όσους τα φροντίζουν.

Έχουν μήκος 94 με 110 εκατοστά και βάρος 80 έως 140 γραμμάρια. Υπάρχει ένα τεράστιο ουράνιο τόξο από μεταλλάξεις χρώματος. Ο φυσικός χρωματισμός είναι πράσινο σώμα με σκούρο δακτύλιο γύρω από το λαιμό αν είναι αρσενικός παπαγάλος. Τα θηλυκά δεν έχουν αυτό το δαχτυλίδι στο λαιμό.

Indian Ringnecks

10. Εκλεκτός (Eclectus)

Οι παπαγάλοι αυτοί εκπαιδεύονται εξαιρετικά. Είναι υπέροχοι στο να μιλάνε και να μαθαίνουν συμπεριφορές. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να μάθουν πώς να κάνουν ή να πουν κάτι που τους διδάσκετε, αλλά όπως πολλά άλλα πουλιά, θα διδάξουν και στον εαυτό τους πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν επαναλαμβάνετε ή ενισχύετε τυχόν ανεπιθύμητες λέξεις ή συμπεριφορές.

Έχουν μήκος 30 έως 35 εκατοστά και ζυγίζουν 360 έως 500 γραμμάρια. Τα αρσενικά έχουν έντονο πράσινο χρώμα και τα θηλυκά έντονο κόκκινο και μπλε.

παπαγάλος eclectus

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed