Image Alt

My Pet

Τα 5 πιο “εύκολα” πουλιά για πολυάσχολους

Αν έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα κάθε μέρα που δεν σας επιτρέπει να περνάτε ώρες με το κατοικίδιο πουλί που επιθυμείτε να αποκτήσετε, καλό είναι να βρείτε κάποιο που δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας. Βέβαια, κάθε κατοικίδιο πουλί απαιτεί λίγη καθημερινή προσοχή (τάισμα, καθάρισμα, παιχνίδι) από τον φροντιστή του, για αυτό βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες του. Τα πτηνά είναι κυρίως ζώα που ζουν σε κοπάδι και πολλά είδη κατοικίδιων πτηνών χρειάζονται σχεδόν σταθερή συντροφιά από τους κηδεμόνες τους. Αλλά ορισμένα είδη είναι ελαφρώς πιο ανεξάρτητα ή είναι ευχαριστημένα με τη συντροφιά άλλων πτηνών, επιτρέποντας στον φροντιστή τους να περνά περισσότερο χρόνο μακριά. Εδώ θα δούμε τα πέντε καλύτερα κατοικίδια πουλιά για πολυάσχολους.

1. Παραδείσια ζεμπράκια

παραδείσια ζεμπράκια - κατοικίδια πουλιά για πολυάσχολους

Τα παραδείσια ζεμπράκια δεν χρειάζονται πολλή ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Τα πάνε καλά σε μικρά σμήνη τριών έως πέντε πουλιών, αρκεί να τους παρέχετε ένα ευρύχωρο κλουβί. Για να καλύψετε τις ανάγκες τους, πρέπει να μπορείτε να αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα για να παρέχετε φρέσκο ​​φαγητό και νερό, να καθαρίζετε οτιδήποτε είναι βρώμικο και να διασφαλίζετε ότι όλα είναι χαρούμενα και υγιή.

  • Έχουν μήκος 10 εκατοστά και βάρος 14 γραμμάρια
  • Έχουν μαύρες και άσπρες ράβδους λαιμού, πορτοκαλί μπαλώματα στα μάγουλα και κόκκινο-πορτοκαλί ράμφος (αρσενικό) και γκρίζο χρωματισμό σε όλο το σώμα και λιγότερο ζωηρό ράμφος (θηλυκό).

2. Καναρίνια

Τα 5 πιο "εύκολα" πουλιά για πολυάσχολους

Στην πραγματικότητα, τα καναρίνια είναι σχετικά μοναχικά πτηνά και τα καταφέρνουν καλά όταν στεγάζονται μόνα τους ή σε ζευγάρια. (Μην βάζετε στο ίδιο κλουβί δύο αρσενικά καναρίνια μαζί, καθώς δεν θα τα πάνε καλά) Τα καναρίνια είναι ιδανικά κατοικίδια πουλιά για πολυάσχολους καθώς χρειάζονται απλά ένα ευρύχωρο κλουβί στο οποίο μπορούν να πετάξουν για άσκηση, μαζί με μερικά παιχνίδια για διασκέδαση, τροφή, νερό και καθαριότητα.

  • Έχουν μήκος 12,5 έως 20 εκατοστά και βάρος 14 έως 28 γραμμάρια
  • Τα φτερά τους συνήθως είναι έντονο κίτρινο, αλλά μπορεί και κόκκινο, πορτοκαλί ή λευκό. Ορισμένα είδη έχουν κορυφές στο κεφάλι ή φτερά.

3. Κοινά παπαγαλάκια (Μπάτζι)

Τα 5 πιο "εύκολα" πουλιά για πολυάσχολους

Τα παπαγαλάκια μπάτζι (ή μπατζεριγκάρ) έχουν όλη την προσωπικότητα των μεγαλύτερων παπαγάλων. Ενώ το μικρό τους μέγεθος σημαίνει λιγότερο χάος στο καθάρισμα, απαιτούν άφθονο παιχνίδι και κοινωνικοποίηση. Τα παπαγαλάκια θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μερικές ώρες κάθε μέρα ποιοτικό χρόνο με τους κηδεμόνες τους για να μην νιώσουν πλήξη και μοναξιά. Μπορούν να ζήσουν με άλλα παπαγαλάκια, αλλά τότε μπορεί να μην δεσμεύονται τόσο στενά με τους ανθρώπους τους.

  • Έχουν μήκος 15 έως 20 εκατοστά και βάρος 28 γραμμάρια
  • Έχουν πράσινη κοιλιά. μαύρη και κίτρινη πλάτη, κίτρινο κεφάλι, σκούρα μπλε ουρά. Οι μεταλλάξεις περιλαμβάνουν μπλε, κίτρινο, λευκό και γκρι.

4. Κοκατίλ

κοκατίλ

Τα κοκατίλ είναι έξυπνα, φιλικά κατοικίδια πουλιά που δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τους φροντιστές τους. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον μερικές ώρες κάθε μέρα για να μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, διαφορετικά μπορεί να πάθουν κατάθλιψη ή να εμπλακούν σε καταστροφικές συμπεριφορές, όπως το τσίμπημα των φτερών τους. Ωστόσο, μπορούν επίσης να περάσουν πολλές ώρες της ημέρας παίζοντας με παιχνίδια σε ένα ευρύχωρο κλουβί.

  • Έχουν μήκος 30 έως 33 εκατοστά και βάρος 85 γραμμάρια
  • Έχουν γκρι σώμα. κίτρινο πρόσωπο και κορυφή. πορτοκαλί μάγουλα και μακριά ουρά.

5. Lovebirds παπαγαλάκια

παπαγαλάκια lovebirds

Τα Lovebirds είναι κοινωνικά πλάσματα και μπορούν να γίνουν λίγο ψυχρά αν δεν τους δίνετε σημασία. Πρέπει λοιπόν να έχετε τον χρόνο να αλληλεπιδράτε μαζί τους τουλάχιστον μερικές ώρες κάθε μέρα. Ενώ χρειάζονται άσκηση εκτός κλουβιού, μπορούν επίσης να περάσουν πολλές ώρες παίζοντας με παιχνίδια στο κλουβί τους.

  • Έχουν μήκος 12,5 έως 18 εκατοστά και βάρος 56 γραμμάρια
  • Έχουν κοντή ουρά, κάπως στιβαρή κατασκευή, πολλές χρωματικές ποικιλίες, όπως πράσινο, μπλε, ροδακινί, κίτρινο και λευκό. Το πρόσωπο και το σώμα τους έχουν συνήθως διαφορετικά χρώματα.

Δώστε ένα ταίρι στο κατοικίδιο πτηνό που έχετε και κάντε το χαρούμενο

Ένα ταίρι για το κατοικίδιο πτηνό σας θα αποτρέψει τη μοναξιά που μπορεί να νιώθει όταν δεν έχει εσάς να του αφιερώνετε πολύ χρόνο. Με σταδιακή εξοικείωση των δύο πτηνών μεταξύ τους, ακόμη και το μοναχικό για χρόνια πτηνό μπορεί να ξανανιώσει και πάλι! Το δεύτερο πτηνό θα πρέπει οπωσδήποτε να ανήκει στο ίδιο είδος που έχετε ήδη. Αν το νέο πτηνό είναι επίσης της ίδιας ηλικίας με το κατοικίδιο πτηνό σας, μπορείτε να μειώσετε στο ελάχιστο την πιθανότητα εκδήλωσης επιθετικής συμπεριφοράς.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed