Image Alt

My Pet

Φωτογραφία από πουλί σπουργίτι και πως να το γυμνάσετε

5 εύκολοι τρόποι για να γυμνάσετε το κατοικίδιο πουλί σας

Στην άγρια φύση, οι παπαγάλοι άλλα και διάφορα ακόμα πτηνά πετούν εκατοντάδες μίλια την ημέρα, αναζητώντας τροφή και συμμετέχοντας σε αμέτρητες δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιβίωση τους. Μια κατάσταση που βοηθά τα πουλιά να έχουν έντονη σωματική άσκηση. Η τοποθέτηση πτηνών σε κλουβιά περιορίζει, ακούσια, τις ευκαιρίες άσκησης, επομένως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πουλιών θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το κάνουν αυτό σε περιβάλλον σπιτιού.

Τονώστε την φυσική του κατάσταση

Τα παιχνίδια με τα κατοικίδια πουλιά μπορεί να είναι αρκετά δημιουργικά και με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε έναν εξαιρετικό εξοπλισμό γυμναστικής για τον φτερωτό φίλο σας. Η αγορά αντικειμένων όπως σχοινιά και σκάλες για να σκαρφαλώνει το κατοικίδιό σας, θα βοηθήσει στην κίνηση των μεγάλων μυϊκών ομάδων του κατοικίδιου σας. Η εύρεση διασκεδαστικών “παιχνιδιών για τα πόδια”, ούτως ώστε  το κατοικίδιο πουλί σας να τα πετάει και να παίζει ταυτόχρονα έξω από το κλουβί του, μπορεί επίσης να είναι μια καλή επιλογή.

Όποια παιχνίδια κι αν επιλέξετε, φροντίστε να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία έτσι ώστε το πουλί σας να μην βαρεθεί πολύ γρήγορα.

Δημιουργήστε παιχνίδια

Η επινόηση μερικών παιχνιδιών που εμπλέκουν το σώμα είναι ένας ακόμα πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το κατοικίδιό σας να κινείται και να έχει καλή σωματική υγεία! Έχει το κατοικίδιο πουλί σας κάποιο αγαπημένο παιχνίδι, όπως μια μικρή μπάλα, με το οποίο του αρέσει να παίζει; Αν ναι, δοκιμάστε ένα απλό παιχνίδι, για να σταθεί στα πόδια του ο φτερωτός φίλος σας.

Σε μερικά πουλιά αρέσει να κυνηγούν πράγματα, κάτι που μπορεί να προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να δυναμώσετε την καρδιά του κατοικίδιου σας. Δοκιμάστε να δέσετε ένα παιχνίδι σε ένα κορδόνι και να το τραβήξετε, με σκοπό να το πιάσει το πουλί σας. Απλώς φροντίστε να επιτρέπετε στο πουλί σας να παίζει με αυτό το παιχνίδι μόνο όταν εσείς το επιβλέπετε. Τα χαλαρά κορδόνια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα πουλιά, εάν οι ιδιοκτήτες δεν είναι προσεκτικοί.

Εκπαιδεύστε το

Ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το κατοικίδιο πουλί σας να γίνει πιο δραστήριο είναι να ασχοληθείτε πιο έντονα με την εκπαίδευση του. Η εκμάθηση μπορεί  όχι μόνο να προσφέρει άσκηση στο κατοικίδιο πουλί σας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της πλήξης.

Ξεκινήστε με μερικά διασκεδαστικά και εύκολα κόλπα για τα πουλιά και στη συνέχεια προχωρήστε σε πιο σύνθετες εντολές που θα εντυπωσιάσουν τους φίλους και την οικογένειά σας.

Βγάλτε το από το κλουβί

Χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να δώσετε στο κατοικίδιο πουλί σας περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση είναι να βεβαιωθείτε ότι βγαίνει από το κλουβί του για αρκετό χρόνο κάθε μέρα. Τα πουλιά στην άγρια φύση μπορούν να περπατήσουν και να τεντώσουν τα φτερά και τα πόδια τους, όποτε το χρειάζονται, αλλά τα κατοικίδια πουλιά μπορεί να αισθάνονται στριμωγμένα σε ένα κλουβί, όσο ευρύχωρο κι αν είναι.

Επιτρέποντας στο κατοικίδιο πουλί σας να έχει αρκετό χρόνο παιχνιδιού, σε μια ασφαλή περιοχή του σπιτιού, κάθε μέρα, θα βοηθήσει ούτως ώστε να ενεργοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του.

Βάλτε μουσική

Εάν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, δοκιμάστε τη βοήθεια της μουσικής. Τα πουλιά έχουν εξοικείωση στο χορό και φαίνεται ότι τους αρέσει να κουνούν τα φτερά της ουράς τους σε μια χαρούμενη μελωδία! Προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να ακούσετε ραδιόφωνο  παρέα με το κατοικίδιο πουλί σας και δώστε προσοχή στα είδη μουσικής στα οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται περισσότερο.

Αφού ανακαλύψετε ποιο είδος μουσικής κάνει το κατοικίδιό σας να κινείται, μπορείτε να φτιάξετε μια προσαρμοσμένη λίστα αναπαραγωγής ειδικά για αυτό. Όχι μόνο θα προσφέρει στο κατοικίδιο πουλί σας την  απαραίτητη άσκηση, αλλά είναι επίσης αρκετά διασκεδαστικό να το παρακολουθείτε.

Δείτε ακόμα: Κατοικίδια πουλιά και ανθρώπινο φαγητό: Τι να προσέξεις

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed