Image Alt

My Pet

Οι λόγοι γιατί οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες

10 λόγοι που οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες

Κατά τη γνώμη πολλών ανθρώπων, οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες. Τα σκυλάκια εκπαιδεύονται πιο εύκολα, κάνουν την τουαλέτα τους έξω, μπορούν να σας προστατεύσουν και να προωθήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Το να έχεις σκύλο έχει πολλά οφέλη που το κάνουν καλύτερο από το να έχεις γάτα. Βέβαια, μπορούμε να πιστεύουμε ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, αλλά μπορούμε να αγαπάμε και τα δύο. Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς λόγους για τους οποίους οι σκύλοι μπορεί να είναι καλύτεροι από τις γάτες. (Μην ανησυχείτε, όμως, γατόφιλοι! Υπάρχουν επίσης πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γάτες μπορεί να είναι καλύτερες από τους σκύλους).

1. Δεν χρησιμοποιούν “τουαλέτα γάτας”

Είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι ακόμη και οι γατόφιλοι δεν αγαπούν τα κουτιά που κάνουν οι γατούλες την ανάγκη τους. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά συμβαδίζετε με αυτά, πάντα υπάρχει μια παρατεταμένη μυρωδιά στο σπίτι. Είναι πρακτικά αδύνατο να βρείτε ένα καλό μέρος για να τοποθετήσετε το κουτί απορριμμάτων σε ένα μικρό σπίτι, ενώ το να καθαρίζεις τις ακαθαρσίες είναι αρκετά αηδιαστικό πολλές φορά.

Τα σκυλιά δεν χρειάζονται κουτιά. Εκπαιδεύονται να κάνουν την ανάγκη τους έξω από το σπίτι, κατα τη διάρκεια της βόλτας. Στους σκύλους πρέπει να μαζέψετε μόνο τα κακά και όχι τα ούρα όπως πρέπει να κάνετε με τις γάτες.

2. Είναι πάντα διαθέσιμα για παιχνίδια και χάδια

Δεν μπορείς να παίξεις τόσο με τις γάτες όσο θα κανείς με τους σκύλους. Οι γάτες έχουν περιορισμένο φάσμα παιχνιδιού, αφού λατρεύουν να παίζουν με τα κορδόνια και τα μικρά παιχνίδια τους. Ωστόσο, οι γάτες μπορούν να παίξουν και μόνες τους, χωρίς να χρειάζονται απαραίτητα τους ανθρώπους. Τα σκυλιά είναι πάντα διαθέσιμα και χάδια, ενώ οι γάτες υπό προϋποθέσεις.

Τα σκυλιά αγαπούν πολύ να παίζουν και συχνά θέλουν διαδραστικό παιχνίδι, ειδικά μαζί σας. Μπορείτε να παίξετε “φέρτο” με μια μπάλα ή έναν δίσκο. Μπορείτε να απολαύσετε ένα συναρπαστικό παιχνίδι διελκυστίνδας. Μπορείτε να παίξετε κυνηγητό στην αυλή. Εάν ο σκύλος σας τα πάει καλά με άλλα σκυλιά, μπορείτε ακόμη και να οργανώσετε μία βόλτα με ένα άλλο ιδιοκτήτη.

3. Δέχονται ευκολότερα τις αλλαγές

Οι γάτες είναι συνήθως ευαίσθητες με το περιβάλλον τους και αντιπαθούν την αλλαγή. Πολλά σκυλάκια τείνουν να δέχονται την αλλαγή πιο εύκολα, ειδικά όταν οι ιδιοκτήτες τους συμπεριφέρονται σαν να μην είναι κάτι σπουδαίο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά ανήσυχα και φοβισμένα σκυλιά εκεί έξω, αλλά ως είδος, είναι συχνά πιο ήρεμα μπροστά σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Όταν πρόκειται να φέρετε νέα άτομα, κατοικίδια ή αντικείμενα στο σπίτι σας ή να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι, οι γάτες χρειάζονται γενικά περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. Δεν εμπιστεύονται αυτόματα ότι όλα πάνε καλά. Θέλουν πρώτα αποδείξεις. Τα περισσότερα σκυλιά παίρνουν τα σημάδια τους από τους ιδιοκτήτες τους.

4. Οι γάτες κάνουν του κεφαλιού τους

Η αλήθεια είναι ότι οι γάτες δεν ελέγχονται εύκολα. Οι περισσότερες γάτες θα πάνε όπου θέλουν να πάνε, θα πηδήξουν όπου θέλουν και θα ξύσουν ότι θέλουν. Έπειτα, υπάρχουν εκείνες οι τριχόμπαλες, που τις βρίσκεις πιο εύκολα όταν είσαι ξυπόλητος στη μέση της νύχτας.

Ναι, τα σκυλιά μπορούν να προκαλέσουν πολλές καταστροφές, αλλά εκπαιδεύονται όταν θα λείπετε από το σπίτι να είναι φρόνιμα και να μην δημιουργούν προβλήματα. Οι περισσότεροι σκύλοι τουλάχιστον. Με τις γάτες δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δοκιμάστε να περιορίσετε μια γάτα και θα έχετε ένα δυστυχισμένο γατάκι.

Η εκπαίδευση και η αυστηρή φωνή μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση πάνω σε έναν σκύλο. Δοκιμάστε το σε μία γάτα και θα είστε τυχεροί αν κοιτάξει προς την κατεύθυνση σας ενώ συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε.

5. Τα σκυλιά εκπαιδεύονται ευκολότερα

Τεχνικά και οι γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν, αλλά ακόμη και οι λάτρεις των γατών παραδέχονται ότι συνήθως δεν είναι τόσο εύκολο όσο η εκπαίδευση ενός σκύλου. Ακόμη και οι γάτες που έχουν κίνητρο για φαγητό σύντομα θα κουραστούν από τις προπονήσεις και θα φύγουν. Διαφορετικά, απλώς θα σου βγάλουν το φαγητό από τα χέρια και θα το φάνε ούτως ή άλλως. Γενικά, οι γατούλες εκπαιδεύουν εμάς τους ανθρώπους καλύτερα από ό,τι θα μπορούσαμε να τις εκπαιδεύσουμε εμείς.

Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα σκυλάκια απολαμβάνουν πραγματικά την εκπαίδευση. Φαίνεται να τους δίνει μια αίσθηση σκοπού. Είναι σαν “δουλειά” και τα περισσότερα σκυλιά λατρεύουν να δουλεύουν. Επιπλέον, πολλά σκυλιά παρακινούνται ιδιαίτερα από το φαγητό και την προσοχή. Θα καθίσουν με χαρά, θα μείνουν, θα κουνηθούν, θα ξαπλώσουν και θα κυλήσουν με αντάλλαγμα μια νόστιμη ανταμοιβή.

Οι σκύλοι φαίνεται να επιδεικνύουν μια αίσθηση υπερηφάνειας όταν έχουν κάνει καλή δουλειά. Στην πραγματικότητα, οι σκύλοι μερικές φορές συμπεριφέρονται άσχημα όταν βαριούνται. Χρειάζονται περισσότερη άσκηση και ψυχική τόνωση. Η εκπαίδευση βοηθά ειδικά στο τελευταίο.

Οι λόγοι γιατί οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες

Δείτε επίσης: 9 συμπεριφορές μας, που δεν αρέσουν στον σκύλο

6. θα σας προστατεύσουν

Δεν είναι στη φύση της γάτας να υπερασπίζεται εσάς ή το σπίτι σας. Οι γάτες είναι πιο πιθανό να τρέξουν και να κρυφτούν όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα σκυλιά προστατεύουν ενστικτωδώς τους ιδιοκτήτες τους και την επικράτειά τους. Θα γαυγίσουν ή θα γρυλίσουν για να σας ειδοποιήσουν για την παρουσία αγνώστων, και πολλοί θα τρομάξουν ακόμη και τους εισβολείς. Τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν τον φόβο μας και θα ανταποκριθούν εάν νομίζουν ότι νιώθουμε ότι απειλούμαστε.

Ένας μεγαλόσωμος σκύλος με δυνατό γαύγισμα μπορεί να φαίνεται ο καλύτερος φύλακας, αλλά τα μικρά σκυλιά είναι μερικές φορές ακόμη πιο προσεκτικά όταν πρόκειται να ανιχνεύσουν εξωτερικούς θορύβους. Τα μικρά μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν φυσικά τους εισβολείς, αλλά σίγουρα θα σας ειδοποιήσουν για τον κίνδυνο. Και πολλοί επίδοξοι εισβολείς θα αποφύγουν την επαφή με οποιονδήποτε σκύλο από φόβο μήπως τους δαγκώσουν, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κουταβιού. Χωρίς προσβολή, γατάκια, αλλά η προστασία δεν είναι η ειδικότητά σας.

7. Καθοδηγούν τυφλούς, βοηθούν την αστυνομία

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες μια γάτα με γιλέκο να εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει τους ανθρώπους; Είναι αλήθεια ότι οι γάτες κατέχουν σημαντική θέση στη θεραπεία με τη βοήθεια ζώων, αλλά γενικά δεν είναι τόσο κατάλληλες για άλλους τύπους εργασίας όπως οι σκύλοι. Τα σκυλιά βοηθούν τους ανθρώπους όσο περίπου είναι στη γη. Δούλευαν σε αγροκτήματα ως βοσκοί και οδηγοί πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Σήμερα, πολλά σκυλιά εξακολουθούν να εργάζονται σε φάρμες και εξυπηρετούν ακόμη πιο ευγενείς σκοπούς. Λειτουργούν ως σκυλιά υπηρεσίας, καθοδηγούν τυφλούς, βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες, βοηθούν την αστυνομία και τον στρατό, συμμετέχουν σε προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και παρηγορούν τους ασθενείς. Μερικοί σκύλοι μπορούν ακόμη και να ανιχνεύσουν επιληπτικές κρίσεις και να μυρίσουν τον καρκίνο.

8. Μας σηκώνουν από τον καναπέ

Οι γάτες τείνουν να μένουν σπίτι και να κάνουν τα δικά τους ή βγαίνουν έξω και πάλι να κάνουν του κεφαλιού τους. Ελάχιστοι άνθρωποι είναι γνωστό ότι περπατούν τις γάτες τους στη γειτονιά με ιμάντες, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας.

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι χρειάζονται αρκετή άσκηση. Το σπουδαίο είναι ότι μπορούμε να τα κάνουμε μέρος της δικής μας ρουτίνας άσκησης. Τα περισσότερα σκυλιά λατρεύουν να κάνουν βόλτες. Πολλοί σκύλοι απολαμβάνουν να τρέχουν με τους ανθρώπους τους, ενώ άλλοι μπορούν να εκπαιδευτούν και να τρέχουν δίπλα σε ένα ποδήλατο. Τα σκυλιά κάνουν είναι υπέροχοι σύντροφοι στην πεζοπορία.

9. “Βγαίνουν” σε διάφορα μεγέθη και σχήματα

Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες γατών, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν διαφέρουν πολύ σε σχήμα και μέγεθος. Οι διαφορές μεταξύ των γατών είναι λεπτές σε σύγκριση με τις διαφορές μεταξύ των σκύλων.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα μικροσκοπικό Yorkie είναι το ίδιο είδος με τον τεράστιο Μεγάλο Δανό. Εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα σκύλο, θα έχετε πολλές διαθέσιμες επιλογές. Θέλετε έναν γίγαντα σκύλο, μια μικρή ράτσα σκύλου ή κάτι ενδιάμεσο; Θα θέλατε ένα ποιμενικό με ατελείωτη ενέργεια ή ένα χαδιάρικο σκυλάκι; Ίσως μια καλά ισορροπημένη μικτή ράτσα να είναι η προτίμησή σας. Υπάρχουν ακόμη και μερικοί σκύλοι χαμηλών αλλεργιογόνων για τους ήπια αλλεργικούς. Υπάρχει ένας τύπος σκύλου για σχεδόν κάθε νοικοκυριό.

10. Είναι ο καλύτερος φίλους του ανθρώπου

Η φράση «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» δεν είναι τυχαία. Οι σκύλοι έχουν εξημερωθεί εδώ και 30.000 χρόνια. Τα σκυλιά υπήρξαν οι πιστοί σύντροφοι και οι πιστοί βοηθοί της ανθρώπινης φυλής σε όλα αυτά τα χρόνια. Ο δεσμός μεταξύ ανθρώπων και σκύλων είναι αδιαμφισβήτητος.

Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι ο άνθρωπος για έναν σκύλο είναι το κέντρο του σύμπαντός του, ενώ για μια γάτα ο ίδιος ο εαυτός της είναι το κέντρο του σύμπαντος. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε απλώς υπηρέτες της (πρόθυμοι υπηρέτες, πάντα).

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed