Image Alt

My Pet

Όσα μπορεί να εντοπίσει ένας σκύλος με την όσφρηση του

10 πράγματα που μυρίζουν οι σκύλοι αλλά όχι οι άνθρωποι

Τα σκυλιά είναι πραγματικοί ήρωες και η τρομερή ικανότητα τους στην όσφρηση μπορεί να σε πείσει για αυτό. Παρακάτω είναι 10 καταστάσεις που μόνο οι σκύλοι μπορούν να αντιληφθούν, μόνο μέσω της όσφρησης.

Covid

Είναι αλήθεια! Oι σκύλοι θα μπορούν να ελέγχουν τους ανθρώπους για κορωνοϊό σε αεροδρόμια, νοσοκομεία και άλλα σημεία δημόσιας συγκέντρωσης. Αν και αυτά τα σκυλιά δεν θα χρησιμεύσουν ως αντικατάσταση για τα τεστ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια εναλλακτική λύση, με παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιούνται σήμερα οι σκύλοι για να μυρίζουν εκρηκτικά στα αεροδρόμια.

Άνθρωποι

Οι σκύλοι έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να εντοπίζουν τους ανθρώπους μέσω της όσφρησης, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται σε αναζητήσεις αγνοουμένων.

Εγκυμοσύνη

Δεδομένου ότι οι σκύλοι είναι ευαίσθητοι στις μυρωδιές των ούρων, είναι λογικό να μυρίζουν και τις ορμόνες. Με όλες τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι σκύλοι είναι συνήθως σε θέση να αντιληφθούν τις διαφορές.

Καρκίνος

Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν τον καρκίνο στα αρχικά του στάδια, ειδικά τον καρκίνο του πνεύμονα και του μαστού. Ο καρκινικός όγκος παράγει πρωτεΐνες που οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν στα ούρα. Μπορούν να αισθανθούν αρκετούς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού. Σκυλιά βοηθούν ακόμη και στις κλινικές κατά τα πρώτα στάδια της διάγνωσης.

Συναισθήματα

Τα σκυλιά συχνά καταλαβαίνουν τα συναισθήματά μας καλύτερα από ό,τι εμείς οι ίδιοι. Όταν έχουμε αλλαγές στα συναισθήματά μας, αλλάζουν και οι ορμόνες μας. Αυτές οι ορμόνες είναι ανιχνεύσιμες από την όσφρηση των σκυλιών τόσο στην αναπνοή όσο και στον ιδρώτα μας. Δεδομένου ότι οι σκύλοι είναι εκπληκτικά συντονισμένοι με τις μυρωδιές μας και μπορούν να ανιχνεύσουν πολύ μικρές αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών μας, αντιλαμβάνονται όταν είμαστε χαρούμενοι, λυπημένοι, αγχωμένοι ή φοβισμένοι.

Κοριούς

Οι κοριοί παράγουν μια μυρωδιά από τους αρωματικούς αδένες τους που είναι αισθητή στους ανθρώπους μόνο σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Νέες μορφές ελέγχου περιλαμβάνουν σκύλους που μυρίζουν κοριούς, οι οποίοι, με την απίστευτη μύτη τους, μπορούν να ανιχνεύσουν αυτή τη μυρωδιά στα πρώτα της στάδια.

Θερμότητα

Οι σκύλοι έχουν αισθητήρια κύτταρα στα άκρα της μύτης τους που λειτουργούν ως αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτά τα κύτταρα τους επιτρέπουν παράλληλα να ανιχνεύουν πολύ μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία.

Φυσικές καταστροφές

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας ενεργεί διαφορετικά όταν πλησιάζει μια μεγάλη καταιγίδα. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι είναι σε θέση να μυρίσουν ακόμη και τις παραμικρές αλλαγές στον αέρα πέρα από την αλλαγή της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να προβλέπουν έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ένας τυφώνας ή ένας ανεμοστρόβιλος.

Ναρκωτικά

Οι σκύλοι ανίχνευσης μυρωδιών προετοιμάζονται και εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν μια συγκεκριμένη χημική ουσία, κάτι που μπορούν να κάνουν με εξαιρετική ακρίβεια.

Διαβήτης

Οι σκύλοι είναι σε θέση μέσω της όσφρησης τους να ανιχνεύσουν την αλλαγή στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μόνο από την αναπνοή ενός ατόμου. Υπάρχουν ακόμη και σκύλοι που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να βοηθούν όσους πάσχουν από σοβαρό διαβήτη και να τους προειδοποιούν όταν τα επίπεδα γλυκόζης πέφτουν πολύ χαμηλά.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed