Image Alt

My Pet

6 ωφέλη για τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδιο

6 oφέλη για παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδιο

Για ορισμένους γονείς, ένα σπίτι χωρίς κατοικίδιο είναι σχεδόν… άδειο. Για άλλους, είναι άλλος ένας μπελάς πάνω από το κεφάλι τους. Τελικά, η οικογενειακή σας κατάσταση καθορίζει εάν ένα κατοικίδιο είναι ή όχι, κατάλληλο για εσάς. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά επωφελούνται όταν μεγαλώνουν με κατοικίδια, όπως είναι οι σκύλοι και οι γάτες.

Το Mypet.gr αναφέρει 6 λόγους για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να επωφεληθεί μεγαλώνοντας με ένα κατοικίδιο.

1. Διέξοδος στην υπερβολική ενέργεια

Τα παιδιά και τα κατοικίδια έχουν τόση ενέργεια που πολλές φορές νομίζετε ότι δεν θα κουραστούν ποτέ. Μεγαλώνοντας μαζί παιδί και κατοικίδιο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διοχετεύσουν την ενέργειά τους μέσα από το παιχνίδι, ακόμα κι αν ζείτε σε διαμέρισμα. Μετά από μία εξαντλητική ημέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσουν από νωρίς για ύπνο. Η έρευνα έδειξε ιδιαίτερο όφελος για τα παιδιά που παρουσιάζουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας και μεγαλώνουν με σκύλο.

2. Περισσότερη άσκηση

Την ώρα που η παιδική παχυσαρκία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, γονείς, δάσκαλοι και γιατροί αναζητούν τρόπους για να την καταπολεμήσουν. Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά με σκύλο στο σπίτι έχουν 11 λεπτά περισσότερης άσκησης την ημέρα, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με εκείνα που δεν το κάνουν. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, αυτό προσθέτει έως και 66 επιπλέον ώρες άσκησης.

3. Υπευθυνότητα

Όταν μια οικογένεια έχει κατοικίδιο, όλα τα μέλη συμμετέχουν στη φροντίδα του. Έτσι μαθαίνετε και στα παιδιά σας να μάθουν να είναι υπεύθυνα. Όμως, η φροντίδα ενός κατοικίδιου δεν πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη των παιδιών. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος για τους νέους που δύσκολα θα ανταποκριθούν στις ανάγκες του κατοικίδιού σας. Το πιθανότερο είναι να υποφέρουν τα κατοικίδια και το παιδί / ή παιδιά σας να στενοχωρηθούν με το αποτέλεσμα.

6 ωφέλη για τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδιο

4. Μεγαλύτερη Αυτοεκτίμηση

Στα μικρά παιδιά αρέσει να βοηθούν γιατί έτσι νιώθουν ότι συμβάλλουν στη λειτουργία του νοικοκυριού. Αναθέστε στο παιδί σας μία αρμοδιότητα εντός των δυνατοτήτων του αλλιώς θα απογοητευτεί και ενδέχεται να πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ζητήστε του να γεμίζει με νερό το μπολ των κατοικίδιών σας.

5. Βελτιωμένη Συναισθηματική Νοημοσύνη

Τα παιδιά τείνουν να ταυτίζονται με τα ζώα πιο εύκολα από ότι με τους ενήλικες ή με τα άλλα παιδιά. Η ύπαρξη ενός κατοικίδιου στο σπίτι βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν το συναίσθημα της ενσυναίσθησης και γίνονται πιο συμπονετικά με τους άλλους. Γνωρίζοντας ότι τα κατοικίδιά τους εξαρτώνται από αυτά, πολλές φορές θα παραμερίζουν τις δικές τους επιθυμίες για να φροντίζουν το κατοικίδιό σας.

6. Καλύτερη Υγεία

Τα μικρά παιδιά που ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως το ανοσοποιητικό τους σύστημα, εάν μεγαλώσουν με κατοικίδιο, γίνονται λιγότερο ευάλωτα σε κοινές παθήσεις όπως το κρυολόγημα και τις μολύνσεις των αυτιών. Επίσης, τα παιδιά που προσβάλλονται από βακτηριακές λοιμώξεις στη βρεφική ηλικία μπορεί να αναρρώσουν πλήρως με μικρότερη διάρκεια αντιβιοτικών.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed