Image Alt

My Pet

Facts για σκύλους τα οποία δεν ισχύουν

7 facts για σκύλους που δεν ισχύουν

Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για τους σκύλους όμως είναι πολύ πιθανό να έχετε πέσει θύμα αρκετών ‘μύθων’. Διαβάστε 7 κοινά facts για σκύλους τα οποία τελικά δεν ισχύουν!

1. Χαρούμενη ουρά = χαρούμενος σκύλος.

Αν και μια κουνημένη ουρά συχνά δείχνει έναν ενθουσιασμένο σκύλο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ένα έντονο κούνημα της ουράς, βλέποντας τον ιδιοκτήτη τους, συνήθως δείχνει χαρά αλλά το αργό κούνημα μιας ουράς που κρατιέται μέχρι τη μέση μπορεί να σημαίνει φόβο ή ανασφάλεια.

2. Δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε ηλικιωμένο σκύλο

Είναι αλήθεια ότι τα κουτάβια είναι μικρά σφουγγάρια, γεγονός που καθιστά εύκολο να τους μάθεις νέα πράγματα. Μην κάνετε όμως το λάθος να νομίζετε ότι τα ηλικιωμένα σκυλιά  δεν μπορούν εξίσου να μάθουν νέα πράγματα. Μπορεί τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά να είναι λίγο πιο δύσκολα στην εκπαίδευση ειδικά εάν έχουν προβλήματα όρασης, ακοής ή κινητικότητας, εφόσον όμως νοητικά είναι σε καλή κατάσταση μπορούν σίγουρα να εκπαιδευτούν.

3. Οι σκύλοι βλέπουν μόνο άσπρο/ μαύρο

Αυτό είναι ένα από τα πιο διαιωνισμένα facts για σκύλους αλλά δεν είναι απολύτως αληθινό. Οι σκύλοι μπορούν να δουν αρκετά χρώματα με το φάσμα τους να είναι όμως είναι περιορισμένο. Οι άνθρωποι έχουν τρία είδη κώνων στα μάτια μας, που μας κάνουν τριχρωματικούς, ενώ οι σκύλοι είναι δίχρωμοι. Επειδή τα σκυλιά είναι δίχρωμα, έχουν την τάση να ανακατεύουν τα πράσινα και τα κόκκινα χρώματα.

4. Αφήστε τον σκύλο να σας μυρίσει

Μπορεί να είναι ένας καλοπροαίρετος τρόπος σκέψης όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μύθο. Δεν πρέπει να απλώνετε το χέρι σας σε κανένα σκύλο, τον οποίο μόλις έχετε γνωρίσει. Αν και στις ανθρώπινες σχέσεις είναι σύνηθες να προσφέρουμε χειραψία, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι σκύλοι δεν είναι άνθρωπο.  Το να βγάλεις το χέρι σου μπορεί να παρερμηνευτεί ως ένδειξη επιθετικότητας και ένας σκύλος μπορεί να σε δαγκώσει. Είναι καλύτερα να περιμένετε ήρεμα να σας πλησιάσει ο σκύλος, εάν ενδιαφέρεται βέβαια να το κάνει.

5. Ένα έτος ζωής σκύλου ισούται με 7 του ανθρώπου

Αν και τα σκυλιά γερνούν πιο γρήγορα σε σύγκριση με τους ανθρώπους, η αναλογία επτά προς ένα δεν είναι αρκετά ακριβής. Η συγκριτική τους ηλικία εξαρτάται από τη ράτσα, το μέγεθος και τη γενετική του δομή. Ο βασικό κανένας αναφέρει ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο σκύλος, τόσο πιο γρήγορα γερνάει.

6. Το στόμα του σκύλου είναι πιο καθαρό από του ανθρώπου

Αν και το σάλιο του σκύλου έχει ελαφρώς πιο αλκαλικό pH, το οποίο μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένα βακτήρια, δεν είναι πραγματικά αντιβακτηριακό. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει ασθένειες στους ανθρώπους ενώ μια από τις πιο κοινές αιτίες δερματικών λοιμώξεων είναι από έναν σκύλο που γλείφει ένα τραύμα.

7. Η υιοθεσία δύο κουταβιών είναι καλύτερη από ενός

Ένα από τα facts για σκύλους που ακούγεται λογικό αλλά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Από άποψη εκπαίδευσης και συμπεριφοράς, τα μεγαλύτερα προβλήματα με δύο νεαρά κουτάβια που μεγαλώνουν μαζί, είναι ότι γίνεται πολύ πιο δύσκολη η εκπαίδευση τους. Ταυτόχρονα η μεταξύ τους σχέση τους είναι συνήθως πολύ δυνατή και έτσι δίνουν λιγότερη αξία στις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed