Image Alt

My Pet

Ομοιότητες και κατοικίδια

Αρχίζω και μοιάζω στο σκυλάκι μου ή αυτό σε μένα;

Κι όμως, το φαινόμενο αυτό δε συμβαίνει μόνο στην ταινία “Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας”. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν την τάση να μοιάζουν με τα κατοικίδιά τους. Μάλιστα, αρκετοί επιλέγουν κατοικίδιο, με βάση την εμφάνιση και τη συμπεριφορά τους. Το πιο κωμικό στοιχείο σε αυτό το γεγονός, είναι πως πολλοί “γονείς” κατοικιδίων δεν αντιλαμβάνονται πως με τον καιρό μοιάζουν εμφανισιακά μαζί τους! Το ερώτημα, όμως, είναι το εξής: Γιατί υπάρχουν τόσες ομοιότητες με τα κατοικίδια μας;

Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε πως κάποιοι το κάνουν επίτηδες, άλλοι όχι. Αυτοί που επιλέγουν σκυλάκια όμοια με εκείνους, το κάνουν γιατί θέλουν να ζουν αρμονικά μαζί τους. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο είναι σωματικά δραστήριο, το να έχει έναν σκύλο που του αρέσει να κοιμάται όλη μέρα, πιθανότατα να μην είναι τόσο… ικανοποιητικό. Είναι πολύ λογικό, λοιπόν, οι υποψήφιοι γονείς κατοικίδιων να προτιμούν σκυλάκια με κοινά ενδιαφέροντα, όπως βόλτες, παιχνίδι, κλπ. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε δεσμούς και να είστε καλοί σύντροφοι ο ένας για τον άλλον, είναι να βρείτε το κατοικίδιο που θα σας ταιριάξει περισσότερο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι σκύλοι μαθαίνουν από τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Όταν κάποιος είναι κοινωνικός, τότε γίνεται και το σκυλάκι κοινωνικό! Εάν εσείς το παίρνετε αγκαλιά πριν τον ύπνο, τότε θα μάθει να το ζητάει από μόνο του σταδιακά. Με την σωστή εκπαίδευση, μπορείτε να διδάξετε την συμπεριφορά που θα θέλατε ιδανικά να έχει.

Οι “ασυνείδητες” ομοιότητες με τα κατοικίδια

Είναι στη φύση μας να μας ελκύουν πράγματα οικεία και γνώριμα. Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, να επιλέγουμε κατοικίδια που μοιάζουν πολύ σε εμάς. Σχετικά με τα σκυλάκια, υπάρχουν ράτσες που μας προκαλούν μία “φυσική κλίση” ως προς αυτές. Βέβαια, άλλες μας απομακρύνουν και μας απωθούν. Δεν είναι καθόλου περίεργο να διαλέγουμε ζωάκι, με βάση το πως αισθανόμαστε ή μοιάζουμε. Και πιστέψτε, πολλές φορές αυτή η επιλογή γίνεται χωρίς να την αντιληφθούμε!

Ίσως, αν κοιτάξετε αυτή τη στιγμή τον σκύλο σας, να αναρωτηθείτε με ποια κριτήρια τον επιλέξατε: Συνειδητά ή ασυνείδητα; Θα σας φέρω ένα ακόμη παράδειγμα! Ένας Άγγλος φωτογράφος απαθανάτισε υπέροχες φωτογραφίες ανθρώπων με τους σκύλους τους, δείχνοντας τον αληθινό τους δεσμό, μέσω της ομοιότητας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με μακριά μαλλιά, μπορεί να “έλκονται” περισσότερο από έναν σκύλο που έχει μακριά ή πεσμένα αυτιά. Αντίστοιχα, όσοι έχουν κοντά μαλλιά, μπορεί να επιλέξουν ένα κουτάβι με μικρά αυτάκια. Πράγματι, υπάρχουν εκατοντάδες χαρακτηριστικά που δικαιολογούν γιατί κάποιος μπορεί να επιλέξει έναν σκύλο παρόμοιο με εκείνον. Η πραγματικότητα είναι πως απλώς αισθανόμαστε μία ανεξήγητη και πανέμορφη οικειότητα κι ασφάλεια.

Ιδιοκτήτης και σκύλοςΟι ομοιότητες δε πηγάζουν μόνο από την εμφάνιση που έχετε εσείς και τα κατοικίδια σας. Να ξέρετε πως τα σκυλάκια “απορροφούν” συμπεριφορές και σταδιακά υιοθετούν κινήσεις σας, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεστε εσείς οι ίδιοι. Αξιοσημείωτα είναι τα συναισθήματα: Ό,τι νιώθετε… νιώθουν! Έχετε παρατηρήσει πως όταν κλαίτε, τα ζωάκια σας κουρνιάζουν στο πλάι σας; Με τον τρόπο τους, σας παρηγορούν. Με τον τρόπο τους, κλαίνε μαζί σας.

Μη ξεχνάτε: Το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά και όλοι αναζητάμε ένα mini – me στο πλευρό μας. Απολαύστε τον δεσμό που έχετε με το κατοικίδιο σας, μέσα από τις ομοιότητες που έχετε αναπτύξει.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed