Image Alt

My Pet

τρώνε τα σκυλιά γαλοπούλα

Κάνει να τρώνε τα σκυλιά γαλοπούλα;

Είχατε μαγειρέψει γαλοπούλα και περίσσεψε, οπότε σκεφτήκατε ότι είναι δελεαστικό να βάλετε στον σκύλο σας λίγο κρέας να φάει και εκείνος. Κάνει όμως να τρώνε τα σκυλιά γαλοπούλα; Είναι καλό για αυτά ή υπάρχει κάποιος κίνδυνος; Βρείτε εδώ τις απαντήσεις.

Υπάρχει κίνδυνος αν φάει ο σκύλος γαλοπούλα;

Η σύντομη απάντηση στο αν κάνει τα σκυλιά να τρώνε γαλοπούλα, είναι «ναι και όχι». Η γαλοπούλα δεν είναι τοξική για τα σκυλιά. Μάλιστα είναι ένα συστατικό που το βρίσκουμε σε πολλές έτοιμες τροφές για σκύλους και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, ριβοφλαβίνη και φώσφορο. Όταν μαγειρεύεται σκέτο, υπό την καθοδήγηση ενός κτηνιάτρου, μπορεί να είναι απαραίτητο μέρος μιας δίαιτας σπιτικής τροφής για σκύλους.

Αν όμως έχει μαγειρευτεί η γαλοπούλα με βούτυρο, λάδια, αλάτι, μυρωδικά και μπαχαρικά, μπορεί για εμάς να είναι ένα νόστιμο φαγητό αλλά στα κατοικίδια μας ίσως φέρει δυσάρεστες πεπτικές διαταραχές στην καλύτερη περίπτωση και παγκρεατίτιδα στη χειρότερη.

Πώς να ταΐσετε τον σκύλο σας γαλοπούλα με ασφάλεια

Εάν αποφασίσετε να ταΐσετε τον σκύλο σας γαλοπούλα που έχετε μαγειρέψει για εσάς, παραδείγματος χάρη τα Χριστούγεννα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να το κάνετε με ασφάλεια.

Βγάλτε την πέτσα, γιατί το λίπος και τα καρυκεύματα που έχει είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα και τα καρυκεύματα μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι του σκύλου σας.
Βεβαιωθείτε ότι ταΐζετε τον σκύλο σας μόνο με μικρές ποσότητες από το ψαχνό της γαλοπούλας και όχι με κρεμμύδια και σκόρδα που είναι τοξικά για τους σκύλους.

Μπορούν τα σκυλιά να φάνε κόκαλα από γαλοπούλα;

Τα κόκαλα πουλερικών, ειδικά τα μαγειρεμένα κόκαλα πουλερικών, είναι εύθραυστα. Αυτό, σε συνδυασμό με το μικρό τους μέγεθος, τα καθιστά πολύ επικίνδυνα για τα σκυλιά. Σύμφωνα με τους κτηνίατρους δεν πρέπει να δίνουμε στους σκύλους κόκκαλα οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων των πουλερικών, καθώς μπορεί να προκαλέσουν τα ακόλουθα προβλήματα:

1. Τραυματισμοί στο στόμα και τη γλώσσα
2. Απόφραξη του λαιμού ή του εντερικού σωλήνα
3. Πνιγμός
4. Θραύσματα από κόκαλα μπορούν να τρυπήσουν την επένδυση του στομάχου και των εντέρων
5. Δυσκοιλιότητα
6. Αιμορραγία από το ορθό από αιχμηρά θραύσματα κοκάλων
7. Αποφράξεις που απαιτούν επείγουσα χειρουργική επέμβαση

Εάν θέλετε να δώσετε στον σκύλο σας ένα κόκαλο, δοκιμάστε ένα μεγάλο κόκαλο για μάσημα από νάιλον ή καουτσούκ ή άλλο μασητικό παιχνίδι κατάλληλου μεγέθους. Μερικά από αυτά είναι ακόμη και αρωματισμένα και καθαρίζουν τα δόντια και ο σκύλος σας μπορεί να τα μασήσει και άλλη μέρα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, όπως καταλαβαίνετε, ναι, μπορείτε να ταΐσετε τον σκύλο σας με γαλοπούλα, αρκεί να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, το να ταΐζετε τα σκυλιά με υπολείμματα ενός τραπεζιού σε τακτική βάση μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, η οποία προκαλεί πλήθος προβλημάτων, όπως διαβήτη, υπέρταση, προβλήματα στις αρθρώσεις, διάρροια και δυσπλασία ισχίου. Εάν ο σκύλος σας έχει στομαχικές διαταραχές, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed