Image Alt

My Pet

τροφή για κατοικίδια διάρκεια

Κατοικίδια: Πόσο διατηρούνται φρέσκες οι ζωοτροφές;

Πάτε να αγοράσετε τροφές για τα κατοικίδια σας, την αγαπημένη σας γατούλα και τον χνουδωτό σας σκύλο και σκέφτεστε να αγοράσετε μεγάλες ποσότητες για να μην πάτε ξανά σύντομα, ή επειδή τις βρήκατε με έκπτωση. Όταν πρόκειται όμως για τροφή για κατοικίδια ζώα, τι διάρκεια έχουν στην πραγματικότητα οι αγαπημένες τους κροκέτες και υγρές τροφές (κονσέρβες και φακελάκια); Βρείτε εδώ κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο για τις υγρές όσο και για τις ξηρές τροφές.

τροφή για κατοικίδια διάρκεια

Διάρκεια κατανάλωσης της τροφής για σκύλους

Το να αγοράζετε την τροφή του σκύλου σας χύμα, είναι αρκετά δελεαστικό, ειδικά αν ο σκύλος σας τρώει πολύ.

Ξηρά τροφή

Μετά το άνοιγμα, η ξηρά τροφή για σκύλους πρέπει να καταναλώνεται εντός 6 εβδομάδων. Οι μη ανοιγμένες ξηρές τροφές για σκύλους μπορούν να διαρκέσουν πάνω από ένα χρόνο και όταν αποθηκεύονται σωστά θα διαρκέσουν μέχρι την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται από τον κατασκευαστή. Η σωστή αποθήκευση γίνεται σε ξηρό χώρο όπου η θερμοκρασία είναι σταθερά κάτω από 35 βαθμούς. Βεβαιωθείτε ότι δεν συνδυάζετε τροφή από μια παλιά σακούλα σκυλοτροφής σε μια ολοκαίνουργια σακούλα. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλοιώσει την τροφή του σκύλου σας.

Επίσης οι ξηρές τροφές θα χαλάσουν αν εκτεθούν στον αέρα, στην υπερβολική υγρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν το τάγγισμα της τροφής. Οι σακούλες με τις τροφές σκύλων έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την τροφή του σκύλου σας φρέσκια, οπότε φροντίστε να διατηρείτε την τροφή στην αρχική της συσκευασία.

Κονσέρβες

Τώρα η κονσερβοποιημένη τροφή για σκύλους, όταν παραμένει σε ξηρό, δροσερό μέρος, μπορεί να διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια στο ντουλάπι σας. Ωστόσο, φροντίστε να τις χρησιμοποιείτε πριν από την ημερομηνία λήξης. Μόλις ανοιχτούν, οι κονσερβοποιημένες τροφές θα παραμείνουν ανέπαφες στο ψυγείο για 3-5 ημέρες. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σωστά στο ψυγείο με πλαστική μεμβράνη ή ένα πλαστικό δοχείο και πετάξτε τα μετά την περίοδο των 5 ημερών.

γάτες - τροφή για κατοικίδια και διάρκεια

Διάρκεια κατανάλωσης της τροφής για γάτες

Το πόσο διάρκεια έχει η τροφή (υγρή ή ξηρή) για τη γάτα σας εξαρτάται από τον τρόπο συντήρησης και συσκευασίας της, όπως ισχύει και για τον σκύλο σας αλλά και για όλα τα κατοικίδια όταν πρόκειται για τυποποιημένες τροφές.

Ξηρά τροφή

Το βέλτιστο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει μια σακούλα ξηρής τροφής για γάτες είναι περίπου 6 μήνες σε κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης. Λάβετε υπόψη σας την ποσότητα της τροφής που καταναλώνει η γάτα σας καθημερινά σε σχέση με το μέγεθος της σακούλας και σκεφτείτε να αγοράσετε μια μικρότερη σακούλα, ώστε να αποφύγετε τη λήξη ή την αλλοίωση της τροφής. Μόλις ανοίξετε τη σακούλα, η διάρκεια της φρεσκάδας θα μειωθεί. Έξι εβδομάδες θεωρούνται το τυπικό χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ανοιχτή σακούλα με τροφή για γάτες.

Κονσέρβες

Η γάτα σας είναι απίθανο να τελειώσει μια ολόκληρη κονσέρβα γατοτροφής σε ένα γεύμα. Πιθανότατα θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε την κονσέρβα της τροφής στο ψυγείο σας. Κάθε ανοιχτή κονσέρβα θα πρέπει να μπαίνει μέσα στην κονσερβα της σε ένα πλαστικό δοχείο ή να τυλίγεται με πλαστική μεμβράνη και να χρησιμοποιείται εντός 5-7 ημερών. Είναι προτιμότερο να μην αφήνετε την υγρή τροφή για γάτες έξω περισσότερο από 30 λεπτά. Όλες οι τροφές που αφήνετε έξω θα πρέπει να πετιούνται για να αποφύγετε να τις φάει η γάτα σας.

τροφή για κατοικίδια και διάρκεια φρεσκάδας

Πώς να αποθηκεύετε σωστά τις τροφές γάτας και σκύλου

Ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας είναι απαραίτητος για να διατηρείται φρέσκια, για αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται κάποια πράγματα, όπως:

  • Αποφύγετε την αποθήκευση της τροφής του κατοικίδιου ζώου σας σε ανεξέλεγκτο περιβάλλον, για να αποφύγετε κάθε είδους προσβολή από έντομα ή τρωκτικά.
  • Αποφύγετε την κατάψυξη της τροφής του κατοικίδιου ζώου σας – μπορεί να αλλάξει η υφή της τροφής.
  • Αποφύγετε την αποθήκευση της τροφής για κατοικίδια ζώα σε οποιαδήποτε πλαστικά δοχεία, επειδή η τροφή μπορεί να αποκτήσει οσμές και δυσάρεστες γεύσεις. Η αποθήκευση της τροφής σε μεταλλικά δοχεία είναι αποδεκτή, αλλά είναι πάντα καλύτερο να διατηρείτε την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας στο αρχικό της δοχείο. Αυτό συμβάλλει στην αποφυγή ενός εμποδίου για τη συσσώρευση λίπους.
  • Αποφεύγετε να διατηρείτε ξηρά ή υγρή τροφή στα μπολ του σκύλου σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συνιστάται να πλένετε και να στεγνώνετε τα μπολ του κατοικίδιου ζώου σας κάθε μέρα.
  • Αποφύγετε την αποθήκευση τροφών σε θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών για περισσότερο από 2 ημέρες. Αυτό θα μπορούσε να υποβαθμίσει την ποιότητα της τροφής.

Οι ξηρές τροφές για σκύλους και γάτες πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό, δροσερό περιβάλλον – ιδανικά σε ένα δωμάτιο που δεν ξεπερνά τους 35 βαθμούς για να αποτραπεί το τάγγισμα της τροφής από την οξείδωση και τη διάσπαση των βιταμινών.

Βάλτε στο ψυγείο όλες τις ανοιχτές κονσέρβες τροφής και χρησιμοποιήστε αυτές τις κονσέρβες εντός 5-7 ημερών, αλλιώς πετάξτε τις τροφές μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Αποθηκεύστε την κονσερβοποιημένη τροφή σε πλαστικό δοχείο ή χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη για να δημιουργήσετε ένα καλό φράγμα από τις οσμές και τον αέρα.

Όταν πρόκειται για τροφή για κατοικίδια, είναι πάντα καλύτερο να ανατρέχετε στις ημερομηνίες “λήξης” που αναγράφονται σε όλες τις κονσέρβες και τις σακούλες τροφών και να θυμάστε ότι τα τρόφιμα με τεχνητά συντηρητικά διασπώνται πιο αργά από εκείνα με φυσικά συντηρητικά.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed