Image Alt

My Pet

τροφές για σκυλιά

Οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι για τις τροφές σκύλων

Πολλά ακούμε και διαβάζουμε σχετικά με τις τροφές που επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται να δίνουμε στα σκυλιά. Ας δούμε εδώ ποιοι είναι οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι για τις τροφές για τα σκυλιά και ποιες είναι οι αλήθειες πίσω από αυτούς.

Μύθος 1: Δεν κάνει να δίνετε χοιρινό στους σκύλους

Μερικές φήμες λένε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος του χοιρινού κρέατος θα προκαλέσει παγκρεατίτιδα στους σκύλους (αλλά το χοιρινό περιέχει λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της περιεκτικότητας σε λίπος του βοείου κρέατος), ότι περιέχει κάτι τοξικό για το συκώτι των σκύλων, ότι οι χοίροι τρώνε αηδιαστικά πράγματα, και ότι το χοιρινό κρέας είναι δύσπεπτο.

Μερικές εταιρείες τροφών για σκύλους προσφέρουν τροφές με βάση το χοιρινό. Η έλλειψή του μπορεί απλώς να οφείλεται στο ότι τόσα πολλά μέρη ενός χοίρου χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση που οι μύτες και τα πόδια και άλλα τέτοια δεν φτάνουν στην τροφή για σκύλους. Και λόγω της πιθανότητας τριχίνωσης στο άψητο χοιρινό κρέας, κανείς δεν πρόκειται να το προτείνει ως εξαιρετικό συστατικό ωμής τροφής.

Η αλήθεια εδώ είναι ότι το χοιρινό είναι μια εξαιρετικά εύπεπτη ζωική πρωτεΐνη, μια εξαιρετική πηγή αμινοξέων και μια μοναδική πηγή πρωτεΐνης στην οποία δεν εκτίθενται συνήθως όλα τα κατοικίδια. Είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση που μπορεί να έχουν ορισμένα κατοικίδια σε άλλες πρωτεΐνες. Και μάλιστα συνιστάται το χοιρινό ως πρωτεΐνη γιατί περιέχει περισσότερες θερμίδες ανά κιλό.

Μύθος 2: Το αρνί είναι υποαλλεργικό

Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο αλλεργιογόνο σε ένα κρέας σε σύγκριση με ένα άλλο. Το αρνί χρησιμοποιήθηκε αρχικά στις υποαλλεργικές τροφές για σκύλους επειδή ήταν ένα κρέας που τα περισσότερα κουτάβια δεν είχαν φάει πριν. Ως εκ τούτου, ήταν απίθανο να έχουν αναπτύξει τροφικές αλλεργίες στο αρνί. Τώρα, με τόσους πολλούς ανθρώπους να ταΐζουν αρνί ως κανονική διατροφή, οι κατασκευαστές έπρεπε να βρουν διαφορετικές πηγές κρέατος, όπως πάπια ή βίσονες.

τροφές για σκυλιά

Μύθος 3: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια

Το ότι η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια προκύπτει από το γεγονός ότι τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης ιστορικά ήταν αδόκιμα στα σκυλιά με την πάθηση. Η ανεπάρκεια των νεφρών επιτρέπει στην ουρία, ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού των πρωτεϊνών, να συσσωρευτεί στο αίμα, κάνοντας τον σκύλο να μην αισθάνεται καλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το άζωτο ουρίας αίματος (BUN) χρησιμοποιείται ως ένας δείκτης της νεφρικής λειτουργίας. Η μείωση της διατροφικής πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει το BUN. Αλλά αν το επίπεδο πρωτεΐνης είναι πολύ χαμηλό, το σώμα απλώς χρησιμοποιεί τη δική του πηγή πρωτεΐνης (μύες), προκαλώντας μεγαλύτερη βλάβη.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια τεράστια συζήτηση σχετικά με το εάν η περιορισμένη πρωτεΐνη είναι η λύση για τους σκύλους με νεφρική νόσο, με τις μελέτες να διαφωνούν σχετικά με το εάν βοηθά τους νεφροπαθείς να ζήσουν περισσότερο. Οι ερευνητές συμφωνούν ότι οι πηγές πρωτεΐνης με υψηλή βιολογική αξία παράγουν λιγότερα απόβλητα και είναι καλύτερες επιλογές. Η πρωτεΐνη του αυγού έχει την υψηλότερη βιολογική αξία, ακολουθούμενη από το γάλα, το κρέας και άλλα.

Τι γίνεται όμως με τα επίπεδα πρωτεΐνης σε σκύλους με φυσιολογική νεφρική λειτουργία. Ταΐστε τον σκύλο σας με ένα μέτριο επίπεδο πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και ο σκύλος σας πιθανότατα θα είναι μια χαρά.

 

Μύθος 4: Τα δημητριακά, ειδικά η σόγια ή το καλαμπόκι, είναι κακό για τους σκύλους

Μερικοί σκύλοι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε ορισμένα δημητριακά, όπως μερικοί σκύλοι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε ορισμένα κρέατα. Αλλά για τα περισσότερα σκυλιά, μερικά δημητριακά είναι καλά. Συνήθως περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από συστατικά αντικατάστασης που χρησιμοποιούνται σε δίαιτες χωρίς δημητριακά. Να ξέρετε ότι γίνονται έρευνες για πιθανούς δεσμούς μεταξύ της δίαιτας χωρίς δημητριακά και των καρδιακών παθήσεων σε σκύλους.

Μύθος 5: Ταΐστε τα σκυλιά με ωμά αυγά για γυαλιστερό τρίχωμα

Τα αυγά περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, λίπος και βιταμίνες, όλα απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών και την υγεία του δέρματος. Μία από αυτές τις βιταμίνες είναι η βιοτίνη, η οποία είναι σημαντική για την ανάπτυξη των κυττάρων και το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων. Η βιοτίνη είναι ευρέως αποδεκτή ότι είναι χρήσιμη για τα ανθρώπινα μαλλιά, αν και αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι οι ελλείψεις της μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Ενώ τα ασπράδια των αυγών περιέχουν αβιδίνη, έναν αναστολέα βιοτίνης, οι κρόκοι περιέχουν αρκετή βιοτίνη για να την αναπληρώσουν. Όμως, οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχει αποδειχθεί ότι έχουν ως αποτέλεσμα πιο γυαλιστερό και απαλό τρίχωμα στους σκύλους και μπορεί να κάνουν το τρίχωμα περισσότερο καλό από τα αυγά.

Όσο για τη διατροφή τους με ωμά αυγά, είναι αλήθεια ότι το μαγείρεμα θα καταστρέψει την αβιδίνη, αλλά μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό καταστρέφει επίσης τις βιταμίνες. Και φυσικά, η συζήτηση για ωμό αυγό/σαλμονέλα μαίνεται, με τις περισσότερες αρχές τροφίμων να προειδοποιούν να μην ταΐζουμε ωμά αυγά τα σκυλιά.

Η ουσία είναι ότι ένα αυγό είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών, αλλά μάλλον δεν είναι καλύτερη από οποιαδήποτε καλή διατροφή για την προώθηση ενός λαμπερού τριχώματος.

Μύθος 6: Στα σκυλιά δεν αρέσει η ποικιλία

Τα σκυλιά που μεγαλώνουν με μια διατροφή με συγκεκριμένα τρόφιμα, προτιμούν να παραμείνουν σε αυτήν και δεν δέχονται εύκολα νέες τροφές. Αλλά τα σκυλιά που μεγαλώνουν με ποικίλη διατροφή προτιμούν την ποικιλία. Από διατροφικής άποψης, είναι λογικό για ένα ζώο να λαχταράει θρεπτικά συστατικά που λείπουν από την τρέχουσα διατροφή του.

τροφές για σκυλιά

Μύθος 7: Η ωμή διατροφή είναι καλύτερη για τους σκύλους

Ενώ η ωμή τροφή μπορεί να είναι κατάλληλη για μερικά κουτάβια, δεν είναι για όλα τα σκυλιά. Μια πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέτασε την παρουσία αντιβακτηριδιακών ανθεκτικών (ABR) E. Coli σε σκύλους 16 εβδομάδων που έτρωγαν ωμή τροφή. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ωμή σίτιση σχετίζεται με τη μεταφορά του ABR E. coli σε σκύλους ακόμη και στην ηλικία των 16 εβδομάδων και ότι τα βακτήρια που μεταφέρουν τα κουτάβια μοιράζονται με τους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, προτείνουμε σε όσους ταΐζουν τα σκυλιά τους ωμό κρέας να εξετάσουν σοβαρά την πιθανή απειλή μετάδοσης ABR που μπορεί να γίνει το κατοικίδιο ζώο τους και να εφαρμόσουν κατάλληλες πρακτικές υγιεινής για τον μετριασμό.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed