Image Alt

My Pet

τροφές σκυλιά καρκίνος

Τροφές κατά του καρκίνου για σκυλιά

Κρατήστε τον καλύτερό σας φίλο δίπλα σας για όσο το δυνατόν περισσότερο, συμπεριλαμβάνοντας υγιεινά συστατικά στη διατροφή του σκύλου σας. Έχοντας στο μυαλό μας ότι η εμφάνιση του καρκίνου στα σκυλιά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως αυτό συμβαίνει και με τους ανθρώπους, η διατροφή δεν θα αποτρέψει εντελώς τον καρκίνο, αλλά ωστόσο υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να βοηθήσουν να έχει ο σκύλος σας καλύτερη υγεία.

Ο καρκίνος στους σκύλους

Όπως και για τους ανθρώπους, ο καρκίνος είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου για τα σκυλιά. Ομοίως, οι ακριβείς αιτίες του καρκίνου στους σκύλους παραμένουν αδιευκρίνιστες. Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι η λήψη μέτρων για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει να περιορίσουμε ορισμένες από τις πιο κοινές μορφές. Για παράδειγμα, το παθητικό κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο και η παραγωγή ορμονών σχετίζονται αντίστοιχα με το λέμφωμα, τον καρκίνο του δέρματος και τον καρκίνο του μαστού σε σκύλους.

Επιπλέον, η διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου ενός σκύλου. Μέρος αυτού σημαίνει ότι θα πρέπει να ταΐζετε τον σκύλο σας με τροφές υψηλής ποιότητας — και το σωστό είδος τροφών υψηλής ποιότητας. Αν και δεν υπάρχουν τροφές που θα αποτρέψουν πλήρως τον καρκίνο, φυσικά, ορισμένα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν τον σκύλο σας να έχει μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή και ακόμη και να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξει αυτήν την ασθένεια.

τροφές σκυλιά καρκίνος

Κοτόπουλο και μοσχάρι

Η ιδανική δίαιτα για σκύλους θα πρέπει αποτελείται από κοινές πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, όπως κοτόπουλο ή βοδινό κρέας και δημητριακά όπως σιτάρι, καλαμπόκι και ρύζι. Ενώ οι σκύλοι δεν χρειάζονται απολύτως κρέας για να επιβιώσουν (σε αντίθεση με τις γάτες, που είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγα), ενστικτωδώς αναζητούν κρέας και οι πρωτεΐνες τους βοηθούν να διατηρηθούν δυνατοί και υγιείς.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται στο ιχθυέλαιο, είναι βασικά για την υγεία σας και τα ίδια καλά συστατικά για εσάς είναι επίσης εξαιρετικά και για το κουτάβι σας. Το ιχθυέλαιο έχει πολλά θετικά οφέλη για την υγεία για το δέρμα και το τρίχωμα ενός σκύλου και υποστηρίζει τη συνολική λειτουργία πολλών ζωτικών οργάνων. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν βρεθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη των όγκων και μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία είναι μια σημαντική πτυχή του ελέγχου πολλών τύπων καρκίνου.

Κουρκουμίνη

Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και ως εκ τούτου, διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι ένα εκχύλισμα του μπαχαρικού κουρκουμά και απαιτεί εκτεταμένη επεξεργασία για να φτάσει σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο στη διατροφή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κουρκουμίνη είναι ασφαλής για σκύλους μόνο σε μικρές και ελεγχόμενες ποσότητες. Υπάρχουν πολλές λιχουδιές και συμπληρώματα για σκύλους που ενσωματώνουν προσεκτικά αυτό το συστατικό.

Κουρκουμάς

Μιλώντας για τον κουρκουμά, αυτό το αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες συστατικό θεωρείται επίσης βασικό για τη μείωση των πιθανοτήτων του σκύλου σας να αναπτύξει καρκίνο. Η οξειδωτική βλάβη στα κύτταρά μας είναι επιβλαβής και μπορεί να συμβάλει στη μετάλλαξη του γενετικού υλικού στα κύτταρα, αλλά αν μπορέσουμε να μειώσουμε την οξειδωτική βλάβη, τότε μπορούμε δυνητικά να μειώσουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Αν πιστεύετε ότι το να πασπαλίζετε με κουρκουμά το φαγητό του σκύλου σας είναι ο καλύτερος τρόπος, αυτό δεν είναι το ιδανικό. Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν θα απορροφηθεί καλά από το κουτάβι σας. Αντίθετα, συνιστάται η εύρεση τροφών και λιχουδιών με έγχυση κουρκουμά,

τροφές σκυλιά καρκίνος

Φαρμακευτικά μανιτάρια

Τα φαρμακευτικά μανιτάρια είναι από τις τροφές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια διατροφή στα σκυλιά ενάντια στον καρκίνο, καθώς περιέχουν λεκτίνες, β-γλυκάνες και PSK (πολυσακχαρίτης Κ), πολύ σημαντικά συστατικά όταν πρόκειται για την πρόληψη του καρκίνου. Η λεκτίνη μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και μπορεί να βοηθήσει στη θανάτωση τους, οι β-γλυκάνες διεγείρουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και το PSK έχει χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές καρκίνου σε ανθρώπους. Έχει βρεθεί ότι αυξάνει την επιβίωση, μειώνει την υποτροπή και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα».

Τα μανιτάρια είναι ένα συνιστώμενο διατροφικό συστατικό και για τον άνθρωπο, και μάλιστα διαθέτουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Όπως ο κουρκουμάς και η κουρκουμίνη, είναι καλύτερο να ενσωματώσετε αυτό το συστατικό στη διατροφή του σκύλου σας μέσω ενός προκατασκευασμένου προϊόντος.

Βατόμουρα

Τα Blueberries και τα Blackberries είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά. Περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ορισμένες εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα βατόμουρα μπορεί να βελτιώσουν ή να αποτρέψουν ορισμένους τύπους καρκίνου και το USDA έχει κατατάξει τα βατόμουρα ως κορυφαία αντιοξειδωτική τροφή. Μπορείτε με μέτρο πάντα να δίνετε α φρέσκα και κατεψυγμένα βατόμουρα. Γενικά, οι λιχουδιές (οποιουδήποτε είδους) πρέπει να αποτελούν μόνο το 10 τοις εκατό της διατροφής του σκύλου σας.

Βιταμίνη D

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι είχαν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D είχαν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Η καλσιτριόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης D, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες που επιβραδύνουν ή σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Τα πιθανά συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση ή να σταματήσουν την ανάπτυξη του καρκίνου. Τροφές όπως ο σολομός, τα μανιτάρια και τα αυγά είναι φυσικά πλούσιες σε βιταμίνη D.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι μια άλλη τροφή για σκύλους που καταπολεμά τον καρκίνο. Αυτό το σταυρανθές λαχανικό είναι πλούσιο σε γλυκοζινολικές ενώσεις, οι οποίες διασπώνται σε αντικαρκινικές ενώσεις που εμπλέκονται στην απόπτωση (κυτταρικός θάνατος) επιβλαβών κυττάρων και βοηθούν στην πρόληψη της αγγειογένεσης (σχηματισμός αιμοφόρων αγγείων). Αυτό είναι σημαντικό γιατί θέλουμε να αποτρέψουμε την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων στους όγκους, οι οποίοι στη συνέχεια «τροφοδοτούν» την ανάπτυξη του όγκου. Αν και είναι ένα νόστιμο σνακ σε μικρές ποσότητες, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει κάποια γαστρική αναστάτωση στα σκυλιά.

Ένα αντιοξειδωτικό μείγμα βιταμινών C και E, ταυρίνης, λουτεΐνης, λυκοπενίου και β-καροτίνης

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Waltham συμπλήρωσε τη διατροφή των σκύλων με αυτόν τον αντιοξειδωτικό συνδυασμό και διαπίστωσε μειωμένη βλάβη στο DNA και βελτιωμένη ανοσοαπόκριση. Με άλλα λόγια, τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών που παράγονται από τα συστατικά είχαν προστατευτική δράση έναντι της βλάβης του DNA. Δεν είναι σαφές εάν μόνο ένα από αυτά τα συστατικά θα είχε παρόμοια αποτελέσματα στην υγεία των σκύλων. Ωστόσο, η χρήση αυτών των συστατικών μαζί μπορεί να προσφέρει ένα προληπτικό μέτρο κατά της ανάπτυξης καρκίνου. Ο καλύτερος τρόπος για να ενσωματώσετε αυτά τα συστατικά είναι μέσω της κανονικής τους τροφής ή ενός συμπληρώματος.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed